Testit

Monelta on iltapäivä? Tee Annan testi ja selvitä, tunnetko vuorokaudenajat kellon tarkkuudella!

Iltapäivä kestää kuusi tuntia. Tiedätkö, milloin mikäkin vuorokauden aika virallisesti alkaa ja päättyy? Selvitä tietosi tällä kepeällä testillä.

Teksti:
Lotta Pellas
Kuvat:
Istock

Onko nyt jo iltapäivä?

Iltapäivä kestää kuusi tuntia. Tiedätkö, milloin mikäkin vuorokauden aika virallisesti alkaa ja päättyy? Selvitä tietosi tällä kepeällä testillä.

Iltapäivän kerhot, teet ja lehdet. Yökyöpelit, iltavirkut ja aamuvirkut. Päiväunet ja päiväkahvit. Kielessämme on lukuisia vuorokaudenaikaan viittaavia sanoja. Mutta milloin mikäkin vuorokaudenaika virallisesti alkaa ja päättyy? Milloin on iltapäivä, entä keskiyö?

Virallista virallisin yhteys, jossa Suomessa käytetään iltapäivää, iltaa ja muita vuorokauden vaiheita, ovat säätiedotukset.

Sääennusteissa käytetään ajan ilmaisuissa pääsääntöisesti vuorokauden aikoja kuvaavia käsitteitä eikä numeraalisia kellonaikoja. Ilmatieteen laitos ohjeistaa meteorologit ja säästä kiinnostuneet käyttämään vuorokaudenajan ilmaisuja tiettyjen kellonaikojen mukaan.

Ajanilmaukset ovat Ilmatieteen laitoksenkin mukaan jokseenkin liukuvia, ja ilmaukset kuten iltapäivä ja ilta menevät osittain myös päällekkäin.

Ilmatieteen laitoksen linkin kautta pääset lunttaamaan oikeat vastaukset, jos et halua haastaa itseäsi.

Tee tämä leikkimielinen testi ja selvitä tietosi vuorokaudenajoista!

Lue myös: Aivotutkija: Moni elää elimistölle luonnottamassa vuorokausirytmissä ja kärsii siksi huonosta unenlaadusta: Teetkö sinäkin nämä yleiset virheet?

X