Kanarisotto
Kanarisotto kutsuu koko perheen yhteisen pöydän ääreen. Timjami, sitruuna ja parmesaani antavat risoton makuun syvyyttä, ja loraus kermaa sitoo maut kauniisti yhteen.
Ainekset
Broileri:
- 400 g broileria (ks. vinkki)
- 1 rkl öljyä
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
Risotto
- 1 l vettä
- 2 kana-annosfondia
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1/2 ruukku timjamia
- 1 rkl voita
- 1 rkl öljyä
- 3 dl risottoriisiä
- 2 dl pakasteherneitä
- 2 rkl sitruunamehua
- 1-2 tl juoksevaa hunajaa
- 100 g parmesaania raastettuna
- 1/2-1 dl kermaa
- 1/2 tl vastajauhettua mustapippuria
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohje
Kanarisotto tehdään helposti näin:
1. Jos käytät risottoon raakaa broileria, paista se öljyssä kypsäksi ja mausta suolalla sekä pippurilla. Kääri palat folioon ja siirrä sivuun odottamaan risoton valmistumista. Jos käytät esimerkiksi grillattua broileria, paloittele se haarukkapaloiksi.
2. Kuumenna kanaliemi. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta sitruunasta kuori ja puserra mehu talteen. Silppua hentovartinen timjami varsineen, revi rotevasta timjamista talteen vain lehdet.
3. Kuumenna voi ja öljy paksupohjaisessa kattilassa. Kuullota sipuleita, timjamia ja sitruunankuorta hetki rasvaseoksessa. Lisää riisi ja kuumenna sekoitellen, kunnes riisi muuttuu valkoisesta läpikuultavaksi. Lisää kattilaan pari kauhallista kuumaa lientä kerrallaan, kypsennä keskilämmöllä ja lisää seuraava erä lientä, kun neste on imeytynytriisiin.
4. Kun riisi on napakan kypsää, lisää kattilaan herneet, paloiteltu broileri ja sitruunamehu. Kuumenna. Viimeistele kanarisotto hunajalla, parmesaanilla ja kermalla. Mausta mustapippurilla, ripauksella suolaa ja halutessasi currylla. Anna risoton tekeytyä hetki kannen alla ennen tarjoamista. Nauti kanarisotto raikkaan vihersalaatin kanssa.
Vinkki: Voit käyttää kanarisottoon joko raakaa tai kypsää kananpoikaa. Esimerkiksi grillibroilerista ja kokonaisesta uunibroilerista tulee hyvin maukas risotto. Raaoista broilerivalmisteista risottoon sopivat sekä ulko- että sisäfileet, filee- ja paistileikkeet ja myös maustamattomat valmiit broilerisuikaleet.
Katso myös: Sitruuna-parsarisotto
Katso myös Kotiliesi.fi: 6 täydellistä risottoa – näillä ohjeilla onnistut
Kommentit
Suolaa ei kannata laittaa kanaan erikseen, tulee melko suolaista muuten.
Kommentit
Suolaa ei kannata laittaa kanaan erikseen, tulee melko suolaista muuten.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous