Ihonhoito

Cattier Paris – meikinpuhdistus luonnollisesti

25.8.2015 Teksti: Minna / Glitz & Glam

En ole vähään aikaan postaillut luonnonkosmetiikasta. Ostin Tallinnan reissultani ranskalaisen Cattier Parisin ihonpuhdistustuotteita, joista kerron tänään. Osa teistä on kiinnostunut nimenomaan luonnonkosmetiikasta, joten tuodaanpa tätäkin tuoteryhmää esiin täällä blogissa.

tallinnankosmetiikka17

Cattier Paris on ranskalainen luonnonkosmetiikkamerkki. Vuonna 1968 Cattier aloitti savituotteista ja on edelleen yksi suosituimpia luonnonkosmetiikkamerkkejä Ranskassa. Cattier Parisin kaikki tuotteet ovat ECOCERT -sertifioituja. Tuotteissa ei ole käytetty eläinkokeita, ne eivät sisällä geenimanipuloituja raaka-aineita, petrokemian johdannaisia, glykooliestereitä, alumiinisuoloja, synteettisiä parfyymeja tai säilöntäaineita, keinotekoisia väriaineita eikä eläinperäisiä raaka-aineita (ainoastaan hunaja on hyväksytty). Osa tuotteiden raaka-aineista on luomutuotantoa. Cattier Paris saattaa vaikuttaa hintavalta, mutta sitä se ei ole. Itsekin yllätyin sen kohtuullista hintatasoa. Minulla oli jostain syystä mielikuva, että Cattier Paris on lähes ökyhintaista luonnonkosmetiikkaa.

cattier1

Makeup Remover Oil

Tätä puhdistusöljyä en löytänyt myytävän Suomessa. Outoa kylläkin, mutta eiköhän tämä jossain vaiheessa Suomeenkin tule.

Cattier Parisin puhdistusöljy poistaa meikin ja lian kasvoilta, jopa vedenkestävän meikin. Puhdistusöljythän kuuluvat kaksoispuhdistuksen ensimmäiseen vaiheeseen. Öljyt liuottavat kasvoilta kaiken meikin ja muut pinnalle kertyneet epäpuhtaudet. Öljyä levitetään ”kuiville” kasvoille ja pyöritellään sormin. Kun kasvot on käyty kauttaaltaan läpi ja silmämeikkikin on saatu irtoamaan, kasvot huuhdellaan lämpimällä vedellä tai pyyhitään kostealla puhdistuspyyhkeellä (esimerkkinä Sensain puhdistusliina).

INCI-luettelo on seuraavanlainen:

Carthamus Tinctorius Seed Oil*, Helianthus Annuus Hybrid Oil*, Apricot Kernel Oil Polyglyceryl-10 Esters, Cocoglycerides, Dicaprylyl Carbonate, Polyglyceryl-4 Oleate, Parfum, Tocopherol.

* = Luonnonmukaisesti viljelty
100 % ainesosista luonnollista alkuperää
70,9 % ainesosista luomuviljeltyjä

cattier2

Koostumus on tietysti öljyinen ja väriltään keltaista. Tuoksultaan puhdistusöljy on ihan ok. Siinä tuntuu luonnonkosmetiikalle tyypillinen tuoksu. Minä kutsun sitä tuoksua vihreäksi, eli hieman lääkeyrttinen tuoksu. Öljy levittyy kasvoille hyvin ja irrottaa vedenkestävänkin meikin tehokkaasti.

cattier3

Puhdistusöljyt ovat usein vesiliukoisia. Siksi ne ovat hieman eri asia, kuin kookosöljyn tai jonkun muun elintarvikeöljyn käyttö meikin puhdistuksessa. Cattier Parisin puhdistusöljy ei ole aivan yhtä helposti veteen liukeneva, kuin aikaisemmin käyttämäni puhdistusöljyt. Tämäkin hieman muuttuu valkoiseksi ja liukenee lämpimän veden vaikutuksesta, mutta jää silti kasvoille rasvaisena kalvona. En siksi voi sanoa, että tätä puhdistusöljyä voisi käyttää yksinään meikin puhdistukseen, kuten muutamaa muuta puhdistusöljyä. Cattier Paris vaatii selkeästi toisen vaiheen puhdistuksen, jolla se rasva poistetaan kasvoilta.

cattier4

Gentle Cleansing Milk

Hellävarainen puhdistusmaito kasvojen ja silmämeikin puhdistukseen. Puhdistusmaito on pakattu kätevään pumppupulloon, joka on aina iso plussa. Pumpupullo on kätevä käytössä.

Puhdistusmaidon INCI:

Aqua, Centaurea Cyanus Flower Water*, Dicaprylyl Carbonate, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Helianthus Annuus Hybrid Oil*, Cetearyl Wheat Straw Glycosides, Cetearyl Alcohol, Sodium Benzoate, Benzyl Alcohol, Stearic Acid, Xanthan Gum, Tocopherol, Lactic Acid.

* = Luonnonmukaisesti viljelty
99,2 % ainesosista luonnollista alkuperää
16 % ainesosista luomuviljeltyjä

cattier5

Vaikka kyseessä on puhdistusmaito, niin tämän koostumus on emulsiomainen. En itse pidä nestemäisestä puhdistusmaidosta, mutta tällainen voidemaisemman koostumuksen omaava on hyvä. Puhdistusmaito levittyy kasvoille hyvin, tuntuu täyteläiseltä ja hellävaraiselta. Puhdistusmaito puhdistaa meikin ja puhdistusöljyn rasvaisuuden, mutta on kuitenkin hyvin kosteuttavan tuntuinen. Iho jää miellyttävän pehmeäksi ja sitä ei millään tavalla kiristä tai kuivata. Valitsin tämän ko. putsarin ihan siitä syystä, että uskoin mieheni pitävän tästä. Voin suositella erittäin lämpimästi kaikille kenellä iho herkästi kuivuu ja erityisesti kuivaihoisille.

cattier

Molemmat puhdistustuotteet ovat erityisen hyviä kuivaihoisille ja uskoisin, että myös useimmille herkkäihoisille. Itselläni on hieman herkät silmät, mutta nämä eivät kirvelleet tai ärsyttäneet silmiä tai herkkää silmänympärysihoa. Ihosta saa puhtaan ja miellyttävän tuntuisen, ilman kuivattavaa tunnetta. Kuitenkin nämä ovat sopineet minulle tälläkin hetkellä, vaikka ihoni on hieman rasvoittuvampi. Talvella nämä ovat varmasti ihan omiaan omalle iholleni.

Sen kyllä huomaa koostumuksista, että tuotteista puuttuu kaikki ”ylimääräinen”. Yllättävää on kuitenkin tuotteiden hyvä levittyvyys, vaikka tuotteissa ei ole käytetty silikoneja tai muita apuaineita levittyvyyden parantamiseen. Ainoastaan tuotteita pois huuhtoessa ei voi olla huomaamatta niiden hieman heikompaa vesiliukoisuutta, kun verrataan tavalliseen kosmetiikkaan, joka sisältää paljon erilaisia apuaineita.

Suomessa Cattier Parisin tuotteita jälleenmyy ainakin Hyvinvoinnin tavaratalo, Ekolo ja Ruohonjuuri. Puhdistusöljyä en löytänyt Suomen markkinoilta, mutta Tallinnasta sitä löytyy mm. Kaubamajasta. Siellä öljy maksoi noin 9 euroa / 100 ml. Puhdistusmaitoa löytyy Suomesta ja hinnaltaan täällä se on 13-15 euroa / 200 ml. Tallinnassa puhdistusmaito maksoi noin 11 euroa. Hieman edullisempaa, mutta ei niin paljon, että sieltä kannattaa lähteä hakemaan.

Onko tämä vasta pari vuotta Suomessa ollut Cattier Paris tuttu? Oletteko kokeilleet mitään tältä luonnonkosmetiikkamerkiltä? Itse kiinnostuin enemmän Cattier Parisista ja voisin hyvinkin kokeilla jotain muutakin.

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

Lue myös

Suosittelemme