Havaintoja parisuhteesta

”Minun puolisoni alastomuus kuuluu vain minun silmilleni”

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

Julkaisin aiemmin tekstin joka koski sekasaunomista. Kuvittelin että on vitsi, että jotkut eivät päästä puolisoon sekasaunaan. Olin väärässä. Se ei ollut vitsi. Itse olen parisuhdeliberaali ja kokisin suurta ahdistusta rajoittaa ihmistä tuolla tavalla. Tässä muutama lukijan kokemus.

Tarina 1

”Tämä on sitä puolison kontrollointia mitä saa tehdä ja mitä ei, tai oma seksuaalisuus mihin alastomuus monesti mielletään on niin rajoittunut, että se ulottuu jo puolisoon. Jotkut eivät ole alasti edes puolisonsa edessä ja heille on kauhistus, että puoliso olisi alasti jonkun muun edessä.

Olimme taannoin bileissä, jossa sekasaunottiin porukalla. Itse en tykkää saunoa sekasaunassa, en osaa sanoa miksi, se ei vaan tunnu hyvältä, mutta mies saa kyllä mennä ja menikin ja minusta nämä on asioita mistä lupaa ei tarvitse kysellä. Minulla ei ole mitään määräysvaltaa häneen, eikä parisuhteessa sellaista pidä koskaan olla.

Aikuinen ihminen hoitaa omat ongelmansa, koska pitäisi ymmärtää, että ei ole tervettä kuvitella, että tämmöinen olisi pettämistä, tai että siellä aletaan porukalla panemaan.”

Tarina 2

”Kommentti sekasaunomiselle.
Alaston vartaloni kuuluu puolisoni nähtäväksi, ei muiden ja toisinpäin. Eikä mielipiteessäni ole millään tavalla kyse pelokkuudesta tai mieleni ahtaudesta.

Kesällä kävimme mieheni ystäväpariskunnan kanssa sekasaunassa alasti, sillä se oli heillä ollut toimintamallina jo vuosien ajan ja halusin kokeilla, miten sen itse kokisin. Kertaalleen olin vastaavasta tilanteesta heidän kanssaan jo kohteliaasti kieltäytynyt. Kokemuksen jälkeen, jatkan saunomista alasti edelleen vain oman puolisoni kanssa.

Naisen rinnat ja alapää, aivan kuten miehen penis, ovat seksuaalisuuteen kuuluvia ihmisen osia, miksi näiden tulisi siis näkyä muille, kuin omalle puolisolle?”

Ensimmäisen tarinan kanssa syvästi samaa mieltä. Toiseen haluan kysyä, että miksi hän ajattelee luettelemansa asiat puhtaasti seksuaalisina? Ja onko niin, että mies ei saa mennä yleiseen saunaan edes miesten kanssa, koska sielläkin on aina joukossa ainakin yksi, joka saattaa olla seksuaalisesti kiinnostunut miehistä.

X