Julkkikset

Temptation Island -sarjan ”analyysisetä” Harri Moisio antaa vinkkejä sinkuille: ”Arvostan suoraviivaista mutta kohteliasta lähestymistä”

Miten keski-ikäinen uussinkku pääsee taas deittailun alkuun? Harri Moisio antaa pari hyvää vinkkiä.

Teksti:
Miia Siistonen

- Olen itse arka tekemään aloitteita.

Miten keski-ikäinen uussinkku pääsee taas deittailun alkuun? Harri Moisio antaa pari hyvää vinkkiä.

Radiojuontaja Harri Moisio, 47, tunnetaan tv-sarja Temptation Islandin analyysisetänä, joka arvioi osallistujien parisuhdekäyttäytymistä. Harri on itse sinkku. Avioerosta on jo neljätoista vuotta, sen jälkeen on ollut pari lyhyempää suhdetta.

Kysyimme Harrilta hänen omien deittailukokemustensa kautta vinkkejä siihen, miten pitkässä parisuhteessa ollut keski-ikäinen nainen voi tehdä paluun sinkkumarkkinoille.

Millaista lähestymistä toivot naiselta?

”Olen itse arka tekemään aloitteita. Arvostan suoraviivaista mutta kohteliasta lähestymistä. Nainen voi ehdottaa kahville, oluelle tai syömään menemistä. Toivon, että nainen ei lähesty negaatiokulmalla ja sano vaikkapa, että ’näytät olevan keskivartalolihava, eiköhän lähdetä lenkille’. En varmaan lähde.”

Millaisia kokemuksia sinulla on deittisovellus Tinderistä?

”Minusta se on aika kylmäkiskoista toimintaa. Parin kuvan ja lyhyen esittelytekstin perusteella pitäisi tehdä valinta, haluaako tutustua vai ei. Pitäisi myös olla hirveän nokkela, että pääsee jatkamaan keskustelua. Ei saisi aloittaa sanomalla ’hei’ tai ’moi’, vaan keksimällä jotakin omaperäistä. Kovin vaikeaksi menee. En tietenkään lähde arvostelemaan niitä, jotka kokevat sen kautta saavansa jotakin.”

Mistä ensitreffeillä kannattaa keskustella?

”Pidättäydy myönteisissä asioissa. Kerro, mistä tykkäät, mistä olet ylpeä, mikä sinusta on hauskaa. Älä ala vyöryttää traagista eroprosessia, haukkua exää tai valittaa lastenhoitovaikeuksista. Niiden aika koittaa myöhemmin. Negatiivinen ihminen ei ole kovin karismaattinen eikä kiinnostava.

Treffikumppanin googlaamista on turha arastella. Ei se ole stalkkaamista. Se on viesti siitä, että olen niin kiinnostunut, että haluan ottaa sinusta selvää. Lähes jokaisella on nykyään pieni nettihistoria. Sitä kautta saattaa löytyä kiva anekdootti vaikkapa harrastuksista keskustelun pohjaksi.”

.

Millä nainen voi tehdä vaikutuksen?

”No ei ainakaan ylpeilemällä sillä, ettei ole koskaan harrastanut yhden illan juttuja. Jos nainen samalla väittää olevansa rohkea ja spontaani, siinä on ratkaisematon ristiriita. Aikuinen mies kyllä ymmärtää, että naisella on ollut elämää ennen häntäkin. Semmoinen ilmaisu kuin ’helppo nakki’ on aikansa elänyt. Itsenäinen nainen osaa itse päättää, milloin haluaa ja milloin ei. On aivan hölynpölyä, että petipuuhiin voi siirtyä aikaisintaan kolmansilla treffeillä. Yleisohjetta ei ole. Sänkyyn voi mennä ekoilla tai seitsemänsillä treffeillä – silloin, kun se on molemmille ok.”

Millaiset ovat onnistuneet treffit?

”Kun kumpikaan osapuoli ei huomaa ajan kulumista. Istutaan iltaa, kunnes tarjoilija tulee ilmoittamaan, että suljemme puolen tunnin päästä. Se tarkoittaa, että keskustelua on riittänyt eikä kelloa ole vilkuiltu.”

Entä epäonnistuneet treffit?

”Kun ei vain tule juttuun toisen kanssa ja sen huomaa heti. Kuluu kiusallinen puoli tuntia, kun juodaan kuppi kahvia ja jutellaan jotakin pintapuolista. Kumpikin odottaa vain hetkeä, jolloin kehtaa poistua paikalta.”

Oletko ollut sokkotreffeillä?

”Olen, mutta en lähde enää. Siinä on rakenteellinen ongelma: kun joku muu määrittää oman markkina-arvosi, se saattaa olla toisenlainen kuin kuvittelit. Voi käydä myös niin, että kun matchiä ei synnykään, järjestävä taho loukkaantuu.”

Miten annetaan hienovaraisesti pakit?

”Tulee mieleen eräät treffit alta kaksikymppisenä vanhassa kotikaupungissani Salossa. Halusin sopia tytön kanssa uudesta tapaamisesta. Hän totesi, ettei se ole tarpeen, koska Salo on niin pieni paikka, että törmäämme toisiimme väistämättä muutenkin. Vasta kotona hoksasin, että minut oli torjuttu.

Luulen, että armollisinta on kuitenkin sanoa suoraan, ettei tämä nyt etene tästä. Kohteen ei tarvitse jäädä arpomaan. Alkujärkytyksestä toivuttuaan hän varmasti arvostaa rehellisyyttä.”

Lue lisää:

Radiojuontaja Harri Moisio pettämisestä; ”Jos kumppani sekoilisi firman bileissä, en näkisi mitään tarvetta lopettaa suhdetta sen takia”

Paula Koivuniemi viihtyy sinkkuna: ”Nautin siitä, että saan olla vapaa

X