Horoskoopit

Mikä tarumainen eläin olisit? Horoskooppimerkkisi kertoo sen

Katso, mikä tarumainen eläin olet horoskooppimerkkisi perusteella ja mitä se luonteestasi kertoo!

Teksti:
Anna.fi

Katso, mikä tarumainen eläin olet horoskooppimerkkisi perusteella ja mitä se luonteestasi kertoo!

Eläimet näyttelevät suurta osaa esimerkiksi Pohjois-Amerikan alkuperäiskansojen keskuudessa. Myyttien ja legendojen voimakkaimmat henget esiintyvät eläinten hahmoissa, ja nuoremmille sukupolville opetetaan edelleen elämänopetuksia eläintarinoiden kautta.

Lue alta, mitä horoskooppi sinusta paljastaa. Päivämäärien jälkeen mainittu eläin esiintyy pääasiassa Pohjois-Amerikan itärannikon alkuperäiskansojen horoskoopeissa. Suluissa olevia eläimiä esiintyy länsi- ja etelärannikon alkuperäiskansojen keskuudessa.

Lue myös: Kiinalainen horoskooppi − Vuositaulukko

20.1.–18.2. Saukko (Harakka) käyttää mielikuvitustaan

Saukko on oman tiensä kulkija. Hän tekee asiat omalla tavallaan eikä piittaa muiden mielipiteistä. Ja miksi piittaisikaan? Saukko saa asiat hoidettua erittäin tehokkaasti omalla tavallaan, usein jopa tehokkaammin kuin muut. Saukon tehokkuuden salaisuuksia ovat veitsenterävä äly ja vertaansa vailla oleva mielikuvitus.

Ystävänä Saukko on lojaali ja huolehtivainen. Kumppanina Saukko on niin ikään lojaali ja rehellinen, mutta tarvitsee runsain mitoin omaa aikaa ja tilaa.

Luonne: itsenäinen, dynaaminen, ystävällinen
Huonot puolet: arvaamattomuus, jääräpäisyys
Kehityskohteet: sietokyky
Elementti: ilma

19.2.–20.3. Susi (Puuma, Valas) on tunteellinen ja intohimoinen

Susi uskoo kaiken voittavaan rakkauteen ja elää sen voimalla. Täysin ristiriidatonta hänen rakkautensa ei kuitenkaan ole, sillä varsin itsenäinen Susi tarvitsee sekä vapautta että omaa tilaa. Lempeän Suden helmasyntinä on sinisilmäisyys, minkä vuoksi hän joutuu helposti hyväksikäytetyksi.

Ystävänä Susi on luotettava ja empaattinen. Kumppanina Susi on tunteellinen, intohimoinen ja hellä – ellei häntä kohdella epäoikeudenmukaisesti. Kaltoin kohdeltuna Sudesta tulee helposti katkera ja kostonhimoinen.

Luonne: lempeä, sympaattinen, antelias
Huonot puolet: epäkäytännöllisyys, hermostuneisuus
Kehityskohteet: ymmärrys, intuitio
Elementti: ilma veden kanssa

21.3.–19.4. Haukka on voimakas ja oikeudenmukainen

Haukka arvostaa rehellisyyttä ja vannoo oikeudenmukaisuuden nimeen. Hän toimii usein ratkaisijana hankalissa tilanteissa pettämättömän tilannetajunsa ja puolueettomuutensa vuoksi.
Haukka tarttuu hanakasti toimeen ja vie aloittamansa asiat loppuun asti – mikäli vain hänen kärsivällisyytensä siihen riittää. Ystävilleen Haukka on kantava voima, joka saattaa kuitenkin ajoittain ärsyttää voimakkaiden mielipiteidensä ja itsepäisyytensä vuoksi.

Kumppanina Haukka on huolehtivainen ja intohimoinen. Hänen kanssaan on helppo elää ajoittaisesta ylitunteellisuudesta huolimatta.

Luonne: spontaani, aktiivinen, vahva
Huonot puolet: kärsimättömyys, itsekkyys
Kehityskohteet: kärsivällisyys, nöyryys
Elementti: tuli

20.4.–20.5. Majava (Hirvi) on tehokas ja suoraselkäinen

Majava ottaa ohjat käsiinsä tilanteessa kuin tilanteessa. Hän hoitaa asiat tehokkaasti ja itsevarmasti, minkä ansiosta hän on arvostettu kumppani etenkin yritysmaailmassa.

Majavan älykkyys tekee hänestä oivallisen liittolaisen ja pelätyn vastustajan. Majavan pahin heikkous on joustamattomuus. Elleivät asiat mene Majavan mielen mukaan, hän saattaa heittää hanskat tiskiin.

Ystävänä Majava on auttavainen, mutta ehdoton. Kumppanina Majava on lojaali, mutta saattaa syyllistyä omistushaluun ja liialliseen mustasukkaisuuteen.

Luonne: suunnitelmallinen, sitkeä, kekseliäs
Huonot puolet: joustamattomuus, suvaitsemattomuus
Kehityskohteet: sietokyky, empatia
Elementti: maa tulen kanssa

21.5.–20.6. Peura (Kotka) on eläväinen ja terävä-älyinen

Iskemätön huumorintaju, älykkyys ja eloisuus tekevät Peurasta ystäväjoukkonsa valopilkun. Sosiaalinen Peura hallitsee small talkin ja kykenee myös syvällisempään keskusteluun aiheesta kuin aiheesta.

Jos Peura tiedostaa omat sosiaaliset taitonsa, hän saattaa sortua itsekeskeisyyteen ja ylimielisyyteen. Ystävänä Peura on huomaavainen, mutta ajoittain kaksinaamainen.

Kumppanina Peura voi olla hieman raskas huomionhakuisuutensa takia. Hän haluaa kuitenkin jatkuvasti hoitaa parisuhdettaan ja viedä sitä eteenpäin.

Luonne: eläväinen, sosiaalinen, nopealiikkeinen
Huonot puolet: levottomuus, laiskuus, ailahtelevaisuus
Kehityskohteet: sinnikkyys, keskittyminen
Elementti: ilma tulen kanssa

Amerikan intiaanien horoskooppi

21.6.–21.7. Tikka (Lohi) kuuntelee, ymmärtää ja tukee

Tikka on perusluonteeltaan vaatimaton. Hän on järkevä, järjestelmällinen ja säästäväinen. Tikka on tämän eläinradan hoivaaja. Ystävilleen ja läheisilleen hän on lojaali tuki ja turva, jonka varaan voi luottaa tilanteessa kuin tilanteessa.

Kumppanina Tikka on äärimmäisen omistautuva. Hän antaa suhteelleen kaikkensa ja tuntee voimakasta omistushalua kumppaniaan kohtaan.

Tikalla on tapana ottaa koko maailman murheet kannettavakseen. Siksi hän kaipaa parisuhteelta romantiikkaa, joka toimii oivana vastapainona usein melko raskaalle arjelle.

Luonne: tunteellinen, empaattinen, herkkä
Huonot puolet: omistushalu, katkeruus
Kehityskohteet: anteeksianto, tunne-elämän vakaus
Elementti: vesi

22.7.–21.8. Lohi (Puuma, Sampi) on intuitiivinen ja luova

Energinen Lohi innostuu helposti kaikesta uudesta. Hän tarttuu toimeen hanakasti ja keskittyy tekemisiinsä sataprosenttisesti. Hänen intonsa on tarttuvaa laatua, ja siksi hänen on helppo motivoida ihmisiä mukaan uusiin projekteihinsa.

Ystävänä Lohi on lojaali ja antelias. Lohi omaa oivat sosiaaliset taidot, ja hänellä on paljon ystäviä. Kumppanina Lohi on vakaa ja turvallinen, mutta hänestä löytyy myös intohimoinen ja sensuelli puoli.

Luonne: helposti innostuva, itsevarma, energinen
Huonot puolet: ylimielisyys, suvaitsemattomuus
Kehityskohteet: tunne-elämän vakaus, suvaitsevaisuus
Elementti: tuli veden kanssa

22.8.–21.9. Karhu (Pöllö) pitää jalat maassa tilanteessa kuin tilanteessa

Käytännöllinen ja järjestelmällinen Karhu on tavoiteltu kumppani etenkin yritysmaailmassa. Karhu toimii järjen äänenä myös ystäväporukassaan – mikäli saa äänensä kuuluviin. Karhu on nimittäin vaatimaton ja ujo, minkä takia hän jää helposti esimerkiksi voimakasluontoisen Majavan ja sosiaalisesti lahjakkaan Peuran varjoon.

Ystävänä Karhu on lojaali, hyväsydäminen ja antelias. Kumppanina Karhu on mukautuvainen ja kärsivällinen tiettyyn rajaan saakka; jos Karhua kohtelee epäoikeudenmukaisesti, hänestä löytyy katkera ja pikkumainen puoli.

Luonne: vaatimaton, käytännöllinen, ahkera
Huonot puolet: tekopyhyys
Kehityskohteet: sietokyky, optimismi
Elementti: maa veden kanssa

22.9.–22.10. Korppi (Varis, Kyyhkynen) innostaa ja hurmaa

Leppoisa Korppi on haluttua seuraa luonnollisen karismansa ja sosiaalisten taitojensa vuoksi. Diplomaattinen ja luova Korppi on riitatilanteissa oivallinen sovittelija.

Korppi ojentaa ystävilleen auttavan kätensä ja olkapäänsä aina tilanteen sitä vaatiessa eikä odota mitään takaisin. Mutta jos kohtelet Korppia epäoikeudenmukaisesti, voit olla varma, että saat vastaasi katkeran ja kostonhimoisen siivekkään.

Kumppanina Korppi on sopeutuvainen ja kärsivällinen. Arkensa vastapainoksi hän kaipaa rentoutumista ja romantiikkaa.

Luonne: suvaitsevainen, empaattinen, diplomaattinen
Huonot puolet: sinisilmäisyys, katkeruus
Kehityskohteet: puolueettomuus, sitkeys
Elementti: ilma maan kanssa

23.10.–22.11. Käärme (Ankerias) luo hyvää oloa ympärilleen

Eteerinen Käärme on tämän eläinradan arvostetuin merkki, sillä useimmat intiaaniheimojen shamaanit ovat Käärmeitä. Käärmettä pidetään luontaisena parantajana, ja hänen puoleensa käännytään elämän ongelmatilanteissa.

Käärmeen herkkyys tekee hänestä ihmisjoukoissa aran, sillä hän pelkää ihmisten satuttavan häntä hyödyn toivossa. Ystävänä Käärme on empaattinen ja huolehtivainen. Puolisona Käärme on intohimoinen ja kaikkensa antava, mutta myös jääräpäinen ja joustamaton.

Luonne: salaperäinen, kunnianhimoinen, spontaani
Huonot puolet: katkeruus, jääräpäisyys
Kehityskohteet: suvaitsevaisuus, joustavuus
Elementti: vesi ilman kanssa

23.11.–21.12. Pöllö (Hirvi, Hevonen) on lämmin ja seikkailunhaluinen

Pöllö muuttaa muotoaan jatkuvasti ja on sen vuoksi tämän eläinradan vaikeaselkoisin merkki. Pöllö rakastaa elämää ja tekee omastaan jatkuvasti yhtä suurta seikkailua. Hän ei siedä arkea ja unohtaa jatkuvasti velvollisuutensa.

Ystävänä Pöllö on herkkä ja empaattinen, mutta seikkailunhalu tekee hänestä usein ajattelemattoman ja vastuuttoman. Kumppanina Pöllö on lämmin ja innostava, mutta samalla itsekäs. Elleivät asiat mene niin kuin Pöllö haluaa, hänestä tulee helposti katkera ja riidanhaluinen.

Luonne: itsenäinen, päättäväinen, joviaali
Huonot puolet: tahdittomuus, levottomuus
Kehityskohteet: keskittyminen, optimismi
Elementti: tuli maan kanssa

22.12.–19.1. Hanhi (Karhu) on tehokas ja kunnianhimoinen

Sitkeä ja kunnianhimoinen Hanhi haluaa menestyä – hinnalla millä hyvänsä. Hänen kilpailuviettinsä ajaa ajoittain terveen järjen ohi, minkä takia Hanhi löytää itsensä tukalista paikoista säännöllisin väliajoin. Hän ei kuitenkaan pienestä säikähdä vaan selvittää ongelmat sitä mukaa, kun niitä tielleen järjestää.

Hanhi viihtyy paremmin seurassa kuin yksin. Hanhi on ystäväjoukkonsa humoristi. Hänelle tulee kuitenkin helposti riitaa ystäviensä kanssa, sillä hän kääntää kaikki tilanteet kilpailuiksi.

Kumppanina Hanhi on parhaimmillaan intohimoinen ja sensuelli. Onnistuneen parisuhteen edellytyksenä on kuitenkin kilpailuvietin pitäminen kurissa.

Luonne: ahkera, sinnikäs, kunnianhimoinen
Huonot puolet: pessimistisyys, joustamattomuus
Kehityskohteet: itseilmaisu, sosiaalisuus, sietokyky
Elementti: ilma

Lue myös:

Laihdutushoroskooppi – Millainen dieetti sopii tähtimerkillesi?
Seksihoroskooppi – Lue, millainen on horoskooppimerkkisi suhde seksiin
Liikuntahoroskooppi – Liiku merkkisi mukaan

Teksti: Heidi Merima-Halonen Kuva: Colourbox

Lähteet:

Dana Higheagle Vanna Higheagle What’s Your Sign Native American Horoscope Animal Totem

Artikkelia päivitetty 25.11.2019 klo 08:56. Vaihdettu termiä ”Amerikan intiaanit” ”Pohjois-Amerikan alkuperäiskansoiksi”.

X