Horoskooppimerkit

Horoskooppi paljastaa, mitkä ovat tyypilliset virheesi ihmissuhteissa – näin vältät suhdesolmut

Kauris tuhoaa suhteensa viileydellään, kalat draamailulla. Kaksoset suututtaa läheisensä juoruilemalla. Lue, mitkä ovat tähtimerkkisi tyypilliset virheet ihmissuhteissa, ja miten vältät konfliktit.
Teksti: Janica Brander Kuvat: iStock

Oinas (21.3.– 20.4.) toimii kuuntelematta muita

Oinas on karismaattinen, mutta kärsimätön persoona. Hän ei malta kuunnella muiden mielipiteitä, vaan järjestää asiat ominpäin. Tämä aiheuttaa riitoja niin parisuhteessa kuin ystävyydessäkin.

Oinas ei ymmärrä, että hänen aktiivisuutensa rasittaa rauhallisia ihmisiä. Hän kuvittelee auttavansa muita hoputtamalla heitä päätöksenteossa ja hoitamalla heidän asioitaan. Lisäksi oinas ahdistuu muiden vaikeista tunteista ja yrittää ratkaista ne nopealla toiminnalla.

Oinaan kannattaa laskea kolmeen – tai sataan– ennen kuin hän ryntää järjestämään asioita. Kuuntele muita ja yritä ymmärtää, etteivät ainoastaan sinun ideasi ole hyviä. Hössötä vähemmän, anna muille tilaa ja pidä kuohuntasi kurissa.

Lue myös: Tämä oinaan tulisi oppia rakkaudesta

Härkä (21.4.–20.5.) on jäyhä jääräpää

Härkä harkitsee asioita perusteellisesti. Kun hän löytää mielestään oikean näkökulman, hän ei luovu siitä hevillä. Itsepäisyys ja henkinen jähmeys ovat hänen ihmissuhteidensa kompastuskiviä.

Härkä on rakkauden alkuhuumassa intohimoinen, mutta kun suhde arkistuu, hänestä voi tulla tylsä sohvalla makoilija. Hän pitää tiukasti kiinni rutiineistaan. Kun kumppani ehdottaa jotain uutta, härkä miettii automaattisesti, miksi ideaa ei kannata kokeilla.

Härkä ei räjähtele pikkuasioista. Itselleen tärkeissä kysymyksissä hän on kuitenkin itsepäinen. Erämökkiviikonloppu ystävien kanssa voi mennä pilalle, jos korpeen ei järjesty juuri sitä ruokaa, jota härkä haluaa syödä.

Lue myös: Tämä härän tulisi oppia rakkaudesta

Kaksoset (21.5.–21.6.) hössöttää ja juoruilee

Ihmiset rakastuvat kaksosten eloisuuteen ja suvaitsevaisuuteen. Nämä piirteet voivat kuitenkin muuttua rasittavaksi hyperaktiivisuudeksi ja pinnallisuudeksi.

Rauhaa rakastava puoliso väsähtää, koska kaksoset ei jaksa pysyä paikoillaan. Yhtenä päivänä hän haaveilee omakotitalosta maalla, toisena reppureissaamisesta. Myös kaksosten persoona voi muuttua ääripäästä toiseen. Hän saattaa muuttua hetkessä ekokriittisestä joogaajasta ökyilijäksi tai päinvastoin.

Juoruilua rakastavan horoskooppimerkin on myös vaikea pitää salaisuuksia. Tämä aiheuttaa riitoja etenkin ystävyyssuhteissa. Kaksosten pitäisi pitää kielensä kurissa ja keskittyä, jotta elämä ei olisi yhtä sirkusta ja hössötystä.

Lue myös: Tämä kaksosten tulisi oppia rakkaudesta

Rapu (22.6.–22.7.) tukehduttaa rakkauden takertumalla

Rakkaat ovat ravun elämän keskipiste. Hän takertuu perheeseensä ja ystäviinsä. Läheiset eivät saa happea, kun rapu soittelee perään ja yrittää estää kaikenlaiset muutokset.

On ironista, että juuri rakkaus uhkaa ravun onnea. Hän takertuu ja ajaa vapautta rakastavat ihmiset pois luotaan. Ravulla on myös tapana loukkaantua ja vaieta mielipahansa syystä. Ystävät ihmettelevät, mistä herkkis mököttää. Puoliso voi tulla mustasukkaiseksi, kun rapu murehtii vanhoja suhteitaan vuosien jälkeen.

Jos rapu haluaa rakkautensa kestävän, hänen on annettava toiselle tilaa. Ravun on myös opeteltava kommunikoimaan avoimesti. Ei ole reilua pitää mykkäkoulua, kun muut pyytelevät anteeksi tietämättä, mitä pahaa he ovat tehneet.

Lue myös: Tämä ravun tulisi oppia rakkaudesta

Leijona (23.7.–22.8.) mököttää, ellei saa huomiota

Leijona suojelee, mutta myös dominoi lähipiiriään. Pomottelun lisäksi hänellä on tapana heittäytyä marttyyriksi, jos hän ei saa tarpeeksi huomiota.

Leijona panee puolisonsa hoitamaan ikävät arkivelvoitteet. Päätökset leijona haluaa kuitenkin tehdä itse, sillä hän pitää arvostelukykyään voittamattomana. Kaveripiirissä leijona on hauskuuttaja, jonka nauru katkeaa kuitenkin lyhyeen, jos hän ei saa loistaa koko ajan.

Vaikka puoliso olisi myöntyväinen, leijona ei saa kyykyttää häntä. Kaikki kaipaavat vastavuoroisesti huomiota, niin myös leijonan läheiset. Hänen pitää myös hyväksyä se, että ystävät kiinnostuvat muistakin ihmisistä. On lapsellista oikutella, jos porukan huomio suuntautuu hetkeksi muihin.

Lue myös: Tämä leijonan tulisi oppia rakkaudesta

Neitsyen (23.8.–22.9.) neuroottisuus rasittaa läheisiä

Neitsyen neuroottisuus ajaa hänen rakkaansa ja ystävänsä hulluuden partaalle. Vaikka neitsyt ei ole dominoiva, hän uskoo tietävänsä parhaiten, miten asiat tulisi tehdä.

Pahimmillaan neitsyt käyttäytyy parisuhteessa kuin armeijassa. Asiat tulee tehdä jämptisti tietyllä tavalla, ja romantiikka muuttuu suorittamiseksi. Neitsyt on vakuuttunut siitä, että kontrollointi on fiksuutta. Rentous on hänelle sama asia kuin vastuuton laiskottelu.

Vaikka tapojen muuttaminen pelottaisi neitsyttä, hänen pitäisi antaa tilaa muiden mielipiteille ja elämäntyyleille. Niin mukavia kuin rutiinit ovatkin, niitä on hyvä rikkoa välillä. Hulluttelu pitää parisuhteen virkeänä, ja uuden kokeileminen kehittää älykköäkin.

Lue myös: Tämä neitsyen tulisi oppia rakkaudesta

Vaaka (23.9.–22.10.) ymmärtää äkäpusseja liikaa

Vaaka on tähtiradan sovittelevin horoskooppimerkki. Se on ihmissuhteissa sekä hänen vahvuutensa että heikkoutensa. Vaa’an on nimittäin vaikeaa pitää puoliaan.

Vaaka kammoaa konflikteja. Hän uskoo, että kaikkia voi ymmärtää, vaikka heidän mielipiteitään ei hyväksyisikään. Joskus hän kohtelee tökerösti käyttäytyviä ihmisiä liian lempeästi. Hän ei uskalla puolustaa lähimpiään, vaan yrittää saada nämäkin vetäytymään hankalista tilanteista.

Anything goes, on vaa’an motto. Kaikki kiinnostaa hieman, ja hänen on vaikea tehdä päätöksiä. Mikä elokuva katsotaan, muutetaanko yhteen? Toisaalta, mutta toisaalta, pohtii vaaka, ja temperamenttinen kumppani nostaa kytkintä.

Lue myös: Tämä vaa’an tulisi oppia rakkaudesta

Skorpioni (23.10.–22.11.) manipuloi mustasukkaisena

Skorpioni rakastaa läheisiään intohimoisesti. Intohimo voi kuitenkin muuttua riippuvuudeksi. Tällöin skorpionista tulee manipuloiva marttyyri.

Jos skorpioni kokee jääneensä vaille huomiota, hän voi teeskennellä olevansa sairas, jotta rakas peruisi menonsa ja jäisi kotiin. Skorpionilla on vain pari hyvää ystävää. Hän tarkkailee näiden tekemisiä ja kostaa vaivihkaa, jos ystävä rikkoo skorpionin tiukkoja uskollisuusvaatimuksia.

Skorpionin pitäisi luottaa enemmän itseensä ja rakkaisiinsa. Puolisolla saa olla omia menoja, ja ihastuminenkin on pitkässä suhteessa luonnollista. Ihmissuhteet tukehtuvat, jos niissä hirttäytyy jäykkiin periaatteisiin. Tällöin kiintymys voi muuttua kiusaamiseksi.

Lue myös: Tämä skorpionin tulisi oppia rakkaudesta

Jousimiehen (23.11.–22.12.) on vaikea sitoutua

Tämä hurmaava horoskooppimerkki vetää ihmisiä puoleensa kuin magneetti. Jos toinen on takertuva, jousimies ottaa kuitenkin jalat alleen – liiankin helposti.

Rakkautta vaikeuttaa se, että jousimies miettii alituiseen, olisiko ruoho vihreämpää aidan toisella puolella. Tätä seikkailijaa ei ole helppo rengastaa. Hän haluaa matkustella, hullutella ja kokea. Ystävyyskin voi jäädä lyhyeksi, sillä jousimies laittaa herkästi koko elämänsä uusiksi.

Jousimiehen ei kannata paeta heti, kun suhteeseen syntyy ensimmäinen ryppy tai kaverin naama alkaa nyppiä. Kyllästyminen ja kitka ovat normaali osa ihmissuhteita. Kun kestät ne ja kohtaat muut myös vaikeina hetkinä, suhteesi syventyvät ja opit empaattisuutta.

Lue myös: Tämä jousimiehen tulisi oppia rakkaudesta

Kauris (22.12.–19.1.) kätkee tärkeimmät tunteensa

Kauris tekee mitä tahansa rakkaidensa vuoksi, mutta pidättelee tunteitaan. Hän uskoo, että läheiset kyllä tietävät, että hän rakastaa heitä, vaikka he kaipaisivat hellyydenosoituksia.

Riitatilanteissa kauris on suorastaan ärsyttävän rauhallinen. Hänellä on tapana ottaa holhoava ja ylirationaalinen asenne tunteellisia ihmisiä kohtaan. Myös kauriin työnarkomania nakertaa aikaa perheeltä ja ystäviltä.

Riidellessä on hyvä pysyä rauhallisena ja välttää tiuskimista, mutta älä kätke herkkyyttäsi. Vaikka olet kunnianhimoinen, älä palvo työtä ja menestystä. Et voi käydä vain väsyneenä kääntymässä ihmissuhteissa, sillä rakkaasi tarvitsevat sinua.

Lue myös: Tämä kauriin tulisi oppia rakkaudesta

Vesimies (20.1.–19.2.) arvottaa työn perheen edelle

Vesimies rakastaa intohimoisesti, mutta uppoutuu antaumuksella myös työhönsä. Ihmissuhteet kärsivät, kun vesimies on joko fyysisesti tai henkisesti toisaalla.

Perinteinen perhe-elämä voi ahdistaa luovaa älykköä. Tämä horoskooppimerkki haluaa tehdä taidetta, tiedettä tai politiikkaa. Vesimies verkostoituu taitavasti, mutta ajautuu myös riitoihin. Hän haluaa tehdä asiat omalla tavallaan ja on mielipiteissään viiltävän suora.

Vesimiehen kannattaa miettiä, ovatko omat jutut todellakin elämän tärkein asia. Entä jos työ loppuu? Rakkautta  kannattaa vaalia nyt, ei vasta sitten, kun kriisi iskee ja toinen on lähdössä. Opettele empaattista viestintää, äläkä sano kaikkea, mitä mieleesi juolahtaa.

Lue myös: Tämä vesimiehen tulisi oppia rakkaudesta

Kalojen (20.2.–20.3.) suhteet ovat kuin saippuasarjasta

Kalojen ihmissuhteet ovat täynnä rakkautta ja naurua, mutta myös riitoja ja räiskyntää. Intohimoinen vesimerkki on mestari synnyttämään myrskyn vesilasiin.

Temperamenttiset kalapersoonat ovat diivailevia hurmureita, merkin kiltit edustajat liiankin uhrautuvia. Kalat voi tuhota ihmissuhteensa rähisemällä tai alistumisella. Tasapainoa ääripäiden väliltä on vaikea löytää. Kalojen elämä onkin välillä kuin saippuasarjasta.

Rauhoittuminen, jämäkkyys ja realismi tekevät hyvää tunteellisen horoskooppimerkin suhteille. Tee se, minkä lupaat, mutta älä ole kynnysmatto. Älä räjähdä, vaan kuuntele rauhassa toista. Tilanne on harvoin niin kuohuttava kuin tunteesi väittävät.

Lue myös: Tämä kalojen tulisi oppia rakkaudesta

Lähteet: The Romper, The Talko, Thought Catalog

X