Kuukausihoroskoopit

Helmikuun kuukausihoroskooppi 2020

Teksti:
Anna
Astrologi:
Seppo Tanhua
Kuvat:
Mvphotos

Helmikuu antaa meille tilaa tutkia itsessämme ja elämässämme tapahtuneita muutoksia. Aika on takuuvarmasti melko hämmentävää siksikin, että merkittävin aspekti taivaalla on Neptunuksen ja Jupiterin sekstiili. Saturnus ja Pluto alkavat irrota toistensa vaikutuksesta, vaikka moraalikysymykset pysyvätkin vahvoina teemoina koko vuoden 2020. Pluto pyrkii saamaan meihin vallantunteita ja vakuuttamaan, että niiden saavuttaminen on ihan sallittua moraalittomillakin keinoilla. Samaten se yrittää vakuuttaa, että tärkeintä on oma ego ja se, miten mahtavalta vaikutan omissa silmissäni tai muiden silmissä. Saturnus kysyy samaan aikaan meiltä: entä Sinun lupauksesi? Eikö sillä olekaan mitään merkitystä, mitä halusit tänne syntyessäsi korjata, korvata, edistää? Entä Sinun tarpeesi tehdä oikein?

Nämä teemat omasta ”tahdon teoriastamme” ja siitä, olenko egona näyttävästi maailmani huipulla vai hyvän lähettiläänä palvelemassa ihmiskunnan tulevaisuutta omalla pienellä osallani, ovat niitä aivan todellisia kysymyksiä nyt. Nyt helmikuussa Merkurius tekee uuden yhtymän Auringon kanssa alkaessaan peruuttaa 18. päivä. Tarkka yhtymä on ihan helmikuun lopussa. Silloin kaikki se, mikä meissä on kypsynyt ymmärrykseksi, alkaa vaikuttaa oman elämämme muuttamisen tarpeissa. Jupiterin siirtyminen Kauriin merkkiin ja kolmioon Uranuksen kanssa antaa etenkin Maan merkeille Kauriille, Härille ja Neitsyille hienon takatuulen, jolla tämä kuukausi saa sen tarvitseman eteenpäin menevän, dynaamisen laadun. Meidän täytyy katsoa eteenpäin, eikä jäädä voivottelemaan kaatuneen maidon ääreen.

Tällaiset ajat ovat tunne-elämän tasapainon kannalta aika haastavia. Kun me joudumme määrittelemään itseämme ja elämämme arkeakin uudelleen, meidän täytyy luoda myös ihmissuhteemme uudestaan, vastaamaan ja kohtaamaan uudet olosuhteet. Tällainen savotta on kyllä tässä kuussa luvassa, enemmän tai vähemmän kaikille. Erityisesti tämä koskee Oinaita, Kauriita ja jossain määrin Rapuja ja Vaakoja. Varsinkin heidän tulee muistaa se tosiasia, että tällainen aika tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden siihen, että koko elämä ja sen tärkeimmät kantajat, ihmissuhteet, saavat tilaisuuden nousta ihan uudelle tasolle. Ihmissuhteiden merkitystä ei voi korostaa liikaa. Jupiter ja Venus neliössään tarjoavat ihmissuhdetyöhön valmiille ryhmälle tilaisuuden, jota Neptunus eksytyksineen ja aavistuksineen hämmentää.

Oinas

Jokin polku lienee nyt kuljettu. On aika hengähtää. Tärkeimmät asiat Sinun elämässäsi ovat nyt ehdottomasti tuolla ihmissuhdepuolella. Aika on Sinulle laadultaan aika peruspositiivista, jos olet eteenpäin suuntautuvaa ja avointa ihmismallia. Sisäinen työ oman merkityksellisen työn ja toiminnan löytämiseksi ja määrittelemiseksi on nyt oikeaa tekemistä. Hoidat hommasi tyylikkäästi, etkä välitä mistään turhista vastuksista, joita nyt Merkuriuksenkin peruuttaessa väkisin ilmenee.

Rakkaus

Nyt on uusien kuvioiden aika. Vanhat ja uudet suhteet muuttuvat. Niin kuin pitääkin. Mahdollisuudet parempaan elämänlaatuun ja aidompiin suhteisiin ovat hyvät, jos olette valmiit haastamaan itsenne ihan totiseen ihmissuhdetyöskentelyyn. Vaikeudet syntyvät aika paljon Neptunukselta, joka hämärtää jatkuvasti viestejä ja saa kuvittelemaan kaikkia piiloagendoja, joita ei välttämättä ole ollenkaan. Plutovaikutus vähenee, joten voit luottaa siihen, että tunnistat kyllä toden ja valheen rajat. Tarvittaessa.

Härkä

Upeaa etsikkoaikaa! Mars on hyvässä asemassa merkkisi Uranukseen ja muodostaa sille oivallisen parin. Nyt on aika uusille, radikaaleille avauksille. Ehkä nyt on aika alkaa toteuttaa niitä projekteja, jotka olet toistaiseksi jättänyt syrjään epärealistisina unina. Mikään ei tietenkään takaa menestystä. Hyvä ohje on muistaa, että tulevaisuus on aina kuitenkin oman menneisyytesi kehitysversio, eikä mikään synny tyhjästä. Tämän uuden aloituksen ehdoton edellytys on se, että se on sataprosenttisesti Sinua.

Rakkaus

Tunteesi pistävät kampoihin, mutta kai niiden on antauduttava. Jotakin nyt on kuitenkin tapahduttava. Tiedät, ettei kaikki voi jatkua ihan samanlaisena, mutta muutosvastarinta nostaa päätään. Se tuntuu nimenomaan sellaisena turvallisuudentunteen kadottamisena, joka aiheuttaa epämukavaa kutinaa vatsanpohjassa. Toisaalta tuntuu kiinnostavalta ja innostavalta lähteä tekemään asioita vähän totutusta poikkeavalla tavalla. Uskon, että kaksijakoinen keppostelija Neptunus antaa Sinulle enemmän herkkyyttä kuin haittaa.

Kaksonen

Sinun on varmaan itse tehtävä tästä hyvä kuukausi. Kartalta on nimittäin sellaisia mukavia ja helppoja kuvioita haettava mikroskoopin kanssa. Auringon ja Merkuriuksen liike Vesimiehessä kyllä saattaa toimia ihan hyvinkin kannaltasi. Varsinkin, jos et mene hosumaan hyviä aihioita pilalle. Et ehkä näe niitä kohtia ja saumoja, joihin parhaat kultahiput on piilotettu, joten kannattaa tarkistaa asioita useampaan kertaan. Sinulla voi olla aikamoinen taipumus vakuutella itsellesi, ettei riskejä ole. Tarkkana.

Rakkaus

Älä ala tehdä mitään oletuksia! Hyppäät nyt mielelläsi johtopäätöksiin. Ne voivat olla todella hätiköityjä, ja olet sellaisessa mielenvireessä, että käsität asioita päälläsi väärin. Sinun tulee malttaa kuunnella kunnolla ja pohdiskella asioita oman hiljaisuuden kautta, ennen kuin alat ilmoittaa omia kantojasi. Pystyt varmasti saamaan keskusteluissa parempia lopputuloksia ja yhteisiä asioitanne paljon paremmin eteenpäin, kun yrität vain koko ajan palata tasapainoon tunteissa ja puhua ja toimia sen kautta.

Rapu

Mikään ei tule nyt ihan ilmaiseksi, mutta eipä ole paljon hävittävääkään. Veikkaan, että loppukuu on hyvinkin otollista aikaa uusille aloituksille. Alkukuu kannattaa yleisen ohjeistuksen mukaisesti käyttää enemmänkin asioiden tarkistamisiin ja varmistamisiin. Sinun kannaltasi tärkeää on pysyä sisäisesti muutoksen mukana, mikä tarkoittaa joustavuutta ja avoimuutta. Tilanteita tulee ja menee aika liukuhihnamaisesti. Liian nopeasti ei kuitenkaan kannata päätöksiä tehdä. Tai liian vähillä tiedoilla.

Rakkaus

Vähintään mielenkiintoista. Sinuun kohdistuu Jupiterin ja Venuksen neliöasetelma, joka kyllä varsin vakavaan sävyyn kysyy Sinulta: onko elämäsi riittävän mielenkiintoista vai onko tämä vain yhden ja saman kehän kiertämistä. Tällaisissa tilanteissa yleensä täytyy tehdä jotakin ja vihjeitä sen suhteen, mitä se voisi olla, antaa Neptunus kaloista. Se kuuluu tähän kuvioon ja oudoilla valinnoilla ja sattumuksilla on nyt sijansa. Hyvätkin suhteet kaipaavat yllätysmomenttia ja sinkuillehan se on elämän suola.

Leijona

Kuin jotakin välähtäisi taivaanrannassa… Elämä opettaa nyt ehkä vähän kovallakin kädellä ja oivallukset taitavat tulla enemmänkin kantapään kautta. Epäonnistumisilla on nyt vähän syvempi merkitys ja joskus aikojen kuluttua tulet tämän kyllä ymmärtämään. Meitä on joskus vähän pakko pidätellä tekemästä ihan omien todellisten päämääriemme vastaisia ratkaisuja. Suuria riskejä kannattaa ihan tietoisesti välttää, jotta oppirahoista ei tule turhan isoja. Kysy itseltäsi: minne olet menossa…

 Rakkaus

Yllätys on luvassa myös tunne-elämän alueella. Aluksi se voi tuntua ikävältäkin, mutta alat aika nopeasti huomata, eipä se niin kamalaa olekaan. Oikeastaan ihan päinvastoin. Asiaa auttaa vielä kovasti se, jos pystyt hyväksymän muutoksen, etkä jää katsomaan menneisyyden kuvia tai taakse jääneitä unelmia liimailemaan. Sinun kannattaa itsessäsi tutkia sitä, että varmasti tunnistat nyt sen, mitä oikeasti tunnet, etkä jotakin, mitä kuvittelet tuntevasi tai mitä Sinun omasta mielestäsi pitäisi tuntea. Kaikki on ihan hyvin.

Neitsyt

Luisto on oikein mainio, olipa nyt hiihtokelit tai ei. Isot jutut kulkevat oikein mainiosti ja siksi ei kannata kiinnittää pieniin hankaluuksiin liikaa huomiota. Vähän kuitenkin. Varsinkin sitten kun peruuttava Merkurius tulee yhtymään Auringon kanssa kuun viimeisellä viikolla. Silloin on luvassa jonkinlainen opetus ja lopputulema kaikesta siitä, mikä alkoi tammikuussa kypsyä. Juttu voi aiheuttaa muutaman harmaan hiuksen, mutta oppia ikä kaikki. Sinulla taisi olla vähän turhan kiire ”ratkaista” elämääsi…

Rakkaus

Nyt menee herkkyys lähes vainoharhaisuuden puolelle aika helposti. Alatko jopa itse tuntea tunteita, joita odotat jonkun muun Sinulta kaipaavan? Sinun täytyy erottaa omat tunteesi siitä sekamelskasta, joka syntyy, kun alat olettaa kaikenlaista ja kuvitella niitä omiksi ajatuksiksi ja tunteiksi. Väärinkäsitykset ovat nyt muutenkin herkässä ja kun yrität ehkä kertoa omia kokemuksiasi, saattaa toisella olla sellainen olo kuin katsoisi jotakin psykedeelistä unta.  Yritä pitää kiinni selkeydestä ja aitoudesta.

Vaaka

Olisi mukavaa sanoa, että helpottaa, koska alkaa tuntua, että siitä on jo aikaa, kun Vaakalapsille tuli kerrottua paremmista ajoista. Kauhean helpolta ei näytä vieläkään. Tuollainen vahva Kaurispainotus taivaalla ei yleensä kauhean hyvin Sinun kannaltasi toimi. Mutta eipä tässä mitään hätääkään ole, jos pidät vain luottamuksesta kiinni. Nyt on tärkeintä katsoa eteenpäin ja myös etsiä uusia kontakteja. Yhteistyökumppanien ja kuvioiden vaihto on ajankohtaista ainakin etukäteistutustumisen osalta.

 Rakkaus

Niinpä niin. En oikeastaan ihmettele yhtään, että pinnaa saattaa vähän kiristää. Kaikki mahdollinen tila, aika ja armo, jota pystyt itsellesi antamaan, on parasta, mitä voit tehdä. Sinulla taitaa olla jopa ihan hyvä käsitys siitä, millaisia muutoksia elämäsi tarvitsee, jotta hyvinvointisi paranisi, eikä eläminen olisi lähinnä selviytymistä. Kaikki selittäminen ja kommunikaatio vain lisää ongelmia ja väärinkäsitysten mahdollisuuksia.

Skorpioni

Merkuriuksen peruuttaminen ja yhtymä Auringolle ovat Sinulle aika opettavainen kokemus. Kaikki nyt ei vain mene niin kuin ehtii kuvitella. Tällaiset vastukset ovat kuitenkin pientä keikutusta ihan hyvässä boogiessa. Kannattaa toki ottaa opikseen. Nyt on tärkeää löytää oikea rytmi. Asiat etenevät aina hitaammin kuin kuvittelisi. Muille ihmisille on pakko antaa uskomattoman paljon aikaa tajuta itsestäänselvätkin asiat.

 Rakkaus

Kaikkein vaikeimmalta Sinulla näyttää nyt olevan omien tunteittesi selvittäminen. Luulet hyvinkin olevasi selvillä asioista, mutta paljastuu, että taidat vähän valehdella itsellesi. Varsinkin, jos elämäsi kuvioissa on joku uusi ihminen. Nyt varsin voimakkaat ihastumiset tulevat sekoittamaan pakkaa ja miten hyvin kuvitteletkin itsesi ja tilanteesi hallitsevan, sitä vähemmän se varmaan pitää paikkansa. Loppujen lopuksi kuun loppupuolella tilanne alkaa väkisinkin selkiytyä. Voimaa ja rehellisyyttä kaikkiin ratkaisuihin.

Jousimies

Niin kauan kuin energiaa riittää, kannattaa tietysti touhuta. Sinulla ajoitus menee sillä lailla mukavasti, että Merkurius etenee juuri sen ajan kuin Mars pysyttelee omassa merkissäsi. Siis kuukauden 17. päivä tienoille jatkuu mukavan myötäinen purjetuuli. Sen verran meininkiä on varmaan ollut, että loppukuuhun suositeltava hengähdys taitaa tulla ihan tarpeeseen. Tehoja kannattaa silloin laskea ihan tietoisesti.

 Rakkaus

Niin paljon tapahtuu maailmassa, että ihmissuhteetkaan eivät voi jäädä ihan ennalleen. Vaikka tuntuisikin siltä, että olisi mukavampaa vain jatkaa kuten ”aina ennenkin”, se ei ole mahdollista. Aika on altista väärinkäsityksille ja epäselvyyksille, mutta niiden armoille ei voi jäädä. Jos siis viitsit nähdä vaivaa asioiden selvittämisessä tässä muuttuneessa tilanteessa, tulet ihan varmasti vielä kiittämään itseäsi.

Kauris

Kaikki, mikä on alkanut ja ne muutokset, jotka olet uskaltanut tehdä, saavat vain lisää vauhtia. Mars nimittäin saapuu merkkiisi kuukauden puolivälissä, joten energiatasojen voi tulkita olevan kohdallaan. Nyt ylinopeuskin on kyllä ihan mahdollinen tapahtuma. Sitä voi epähuomiossa jättää peruuttavan Merkuriuksen tarkkuutta vaativan mittarien seuraamisen väliin ja sitten pusikossa pölisee. Marsin, Jupiterin ja Venuksen asemat tässä kuussa vaativat kyllä ehdottomasti sen, että tekemisesi ovat ihan omaehtoisia.

 Rakkaus

Muuttuneessa tilanteessa kaipaat ihmissuhteiltakin ihan uusia ominaisuuksia ja laatuja. Vaikka et edes ajattelisi asiaa sen tarkemmin, asetat itsellesi nyt koko ajan kysymyksiä siitä, miltä Sinusta itsestäsi tuntuu eri tilanteissa. Tietty epämukavuus kuuluu asiaan ja saa liikkeelle oman tahtosi. Kun tunnistat epämukavuutta ja koet epärehellisyyttä tai manipulointia, on aika miettiä, mitä asialle voi tehdä. Voidaanko tilanne ratkaista kommunikaatiolla vai tarvitsetko ihan uusiakin ihmissuhteita?

Vesimies

Aurinko kulkee merkissäsi suurimman osan tätä kuukautta. Mikään muu planeetta siellä ei sitten kuljekaan (kuuta lukuun ottamatta). Sinulle tärkein aika onkin varmasti kuun puoliväli, jolloin merkkisi Aurinko saa paljonkin taustatukea muilta planeetoilta. Tämä on hieno, ehkä noin viikon jakso, jolloin asiat alkavat asettua uusille paikoilleen. Tässä kohdassa Sinun on myös itse oltava aktiivinen ja tarkistettava monikin asia, jotta peruuttavan Merkuriuksen kiusat eivät pääse häiritsemään.

 Rakkaus

Kuukausi on antamassa Sinulle oman loistosi lahjan, jos otat sen vastaan. Älä stressaa millään typerillä pikkuasioilla, vaan nauti täysin siemauksin tästä omasta ajastasi. Kun olet hyväntuulinen, vedät lähellesi ihmisiä, joiden seura antaa Sinulle ihan uusia voimia ja uusia ajatuksia. Parhaimmillaan tämä on haavojen paranemisen ja voimaantumisen vahva kuukausi. Älä kiirehdi suotta, kaikki tapahtuu ihan oikeaan aikaan.

Kalat

Merkurius tarjoaa varsinaisen oivallusten ja kommellusten kavalkadikuukauden. Tunnelmat tuntuvat aluksi siltä, että homma sujuu kuin siellä kuuluisassa Strömsössä. Sitten alkaa paljastua, ettei kaikki ihan niin itsestään sujukaan. Kannattaa ottaa mahdollisimman paljon huumorin kannalta, koska kosmoksen huumorintaju on kyllä mainio. Ihan kuun lopussa, kun Aurinko ja Merkurius yhtyvät merkissäsi, kannattaa asiat ottaa kyllä ihan tosissaan. Tässä on kyseessä paljon isommat asiat kuin yhtäkkiä ajattelisi.

 Rakkaus

Nyt jokin uusi tunne ja tunnelma kutkuttavat kovasti. Olet äärimmäisen herkkä myös muiden tunteille ja odotuksille. Tämä saa Sinut helposti menemään ihmeellisten päiväunien ja romanttisten tunnelmien metsästämisen vietävänä. Eihän ihastumisissa ja romantiikassa mitään vikaa ole, mutta niiden täytyy antaa kyllä jotakin todellista Sinulle. Parhaissa tapauksissa löytyy ihan aitoja uusia suhteita tai uutta virtaa muuten vain.

X