Kuukausihoroskoopit

Kuukausihoroskooppi elokuu 2020

Teksti:
Sissi Sundell
Astrologi:
Seppo Tanhua
Kuvat:
Mvphotos

Haastava vuosi kokonaisuudessaan jatkuu melko painostavana. Elokuun tekee jännitteelliseksi se, että Mars tekee painetta ja liikettä luovaa neliötä ensin Jupiterille, sitten Plutolle ja viimein Saturnukselle. Muutosten tarve ja joihinkin ratkaisuihin pyrkiminen nostaa vahvasti päätään vaihtelevan pakottavina ja ahdistavinakin tunnelmina. Nyt oman luovuuden ydin olisi löydettävä ajatuksen ja tahdon voimin. Me emme tietenkään voi lähteä tekemään mitään isoja ratkaisuja vain tekemisen pakosta, vaikka kuinka siltä tuntuisi. Aurinko ja Merkurius antavat toiminnan suuntaamiselle tukea ja mainitut isot ratkaisut vaativat taakseen sekä sydämen että arkijärjen tuen. Venuksen sekstiili Uranukselle kehottaa sosiaaliseen luovuuteen ja oman elämän perustan rohkeaan uudistamiseen. Neptunus tuo kaikkeen, ihan kaikkeen, valtavan yllätysmomentin!

Koen, että sydänpäätökset, intuitiiviset oivallukset, kirkkaan tietoisuuden ja yhteyden hetket ovat avain vaikeista tilanteista vapautumiseen. Merkurius on lähtenyt voimakkaaseen ja vahvaan edistyvään liikkeeseen ja auttaa meitä katsomaan rohkeasti tulevaisuuteen. Se hetki, kun se on yhtymässä Aurinkoon, on nyt suurenmoisen tärkeä, koska se auttaa meitä kohtaamaan tämän hetken: sen todellisuuden ja mahdollisuudet. Vähän kuukauden puolivälin jälkeen tämä sydämen ja arkipäätösten intuitiivinen voimakaksikko saa tukea vielä Marsin voimalta, heräävältä luovuudelta. Pluto kysyy samaan aikaan suuria ja ahdistavia kysymyksiä. Se pakottaa meidät oman totuutemme äärelle. Se kysyy: mikä meille elämässä todella merkitsee.

Alkuvuonna syntynyt ”henkisen maailman taistelu”, jossa Saturnus ja Pluto kohtasivat, on nyt taas varsin vahvasti esillä, pandemia jatkuu. Totuudellisuus, maailman muuttuminen aidommaksi, taistelee erillisyyttä ja pelkoa vastaan. Tässä taistelussa meillä kaikilla on oma paikkamme ja meillä on kaikilla oikeus tietoon ja omiin päätöksiin. Elokuussa on luvassa varmasti taloudellisia yllätyksiä, puoleen ja toiseen. Mars asettuu ”totuuden miekka” kädessään haastamaan kaiken itsestään selvänä pidetyn. Johtavat merkit ovat kovimmassa paineessa (Oinas, Rapu, Vaaka, Kauris). Nyt on aika kasvaa omien mittojen yli!

Oinas

Mars jatkaa tukemistasi elokuussa varsin vahvasti. Nyt tuki tulee Leijonan tulimerkistä. Joudut kohtaamaan varsin isoja kysymyksiä, joihin olisi normaaliolosuhteissa vaikea löytää voimaa vastata. Nyt kuitenkin tuliset tahdonvoimat yhdistyvät vahvaan liittoon, jolla kykenet kyllä nousemaan tilanteen valtiaaksi. Nyt ei voi odotella parempia aikoja, on elettävä hetken virrassa, valmiina ottamaan kaikki aseet ja voimat käyttöön. Niistä voimakkain on totuuden miekka.

Rakkaus

Hetkessä eläminen… Miksi fokus meinaa aina karata jonnekin ihan muualle. Nyt täytyy rakentaa uutta, mutta vielä tärkeämpää on olla hukkaamatta tätä hetkeä ja kaikkea turvallisuutta, jota ”hyvä elämä” edustaa. Kun vauhti kiihtyy omassa elämässä, saattaa helposti syntyä tilanne, jossa rakennettu elämä ihmissuhteineen ei tahdo pysyä mukanasi. Pidä parhaasi mukaan huolta ihmissuhteiden hoitamisesta ja arkisista asioista ja rutiineista. Et varmastikaan halua löytää itseäsi tyhjän päältä.

Härkä

Asiat pitäisi ”ymmärtää sydämellä”. Järkeä ja käytännöllisyyttä unohtamatta… Vaikeaa? Kyllä. Sinulle on ehkä tärkeintä luottaa siihen, että kaikessa hankalassa ja vaikeasti hallittavassa muutoksessa on tapahtumien syvempi tarkoituksenmukaisuus ja viisaus. Kun vain pyrit parhaaseesi ja pysyt rehellisenä, joskus myöhemmin ymmärrät vielä paremmin, miksi asiat kääntyivät niin kuin kääntyivät. Ja miten se koettelemus olikaan siunaus valepuvussa. Sinun täytyy olla päättäväinen, mutta panostaa luottavaan kärsivällisyyteen.

Rakkaus

Uudet ajatukset ja kuvat uudenlaisesta elämästä ja sen muodosta nousevat yhä uudelleen tietoisuuteesi. Voisiko elämä olla vähän yksinkertaisempaa ja hallitumpaa. Oikeastaan koko uraninen kapinallisuuteesi viekin sinua nyt aika perinteisiin malleihin. Tällaisessa elämänvaiheessa rakenne ja pysyvyys nousevat uuteen arvoon. Tarvitaan tuki, jolta ponnistaa. Paras tuki on lojaali ja rakkaudellinen ihmissuhde. Nyt sitä rakennetaan jakamalla kaikki ideat ja unelmat, rakentamalla yhdessä uutta pohjaa.

Kaksonen

Ongelmat tuntuvat isommilta, kun niitä pyörittelee liikaa päässään. Kun alkaa tuntua siltä, että pitäisi löytää jonkinlainen ”ihme”, ratkaisu, joka lopettaa kertaheitolla kaikki ongelmat, alkaa olla todella hankalaa. Me olemme elämämme olosuhteissa ja siinä kohdassa, jossa juuri nyt olemme. Ja meidän on pelattava niillä korteilla, jotka meillä on. Meillä on kuitenkin aina hihassa ässä. Kun me pysyttelemme oivalluksen tilassa ja avoimena nykyhetkelle, meillä on intuition superkortti. Sen käyttöön vain tarvitaan myös sydäntä.

Rakkaus

Kuvittelisin, että koet olevasi nyt vahvasti ihan uudessa tilanteessa. Venuksen pitkä viipyminen merkissäsi päättyy ja nyt ”asioiden kuuluisi olla kohdallaan” rakkauden antoisassa maailmassa. Mitäpä sitten, jos näin ei olekaan? Pitää varmaan tehdä sydämestä nousevia päätöksiä… Oivalluksille ja nopeille, rohkeille päätöksille on huikea sauma kuukauden puolivälin jälkeen. Puolilla valoilla ajetussa elämässä aika paljon jää näkemättä.

Rapu

Herkkyys on huipussa. Tällainen aika vaatii paljon, mutta myös antaa paljon. Tärkeintä on pitää nyt tiukasti kiinni omista periaatteista ja itsenäisyydestä. Olet niin herkkä kokemaan muiden odotuksia ja tunnelmia, että saatat hukata oman punaisen lankasi. Samaan aikaan, kun Sinua koulutetaan ymmärtämään ihmisten yhteistoimintaa ja motiiveja, saat opetusta myös oman valtakunnan puolustamisessa. Ja sekin on nyt tehtävä mieluummin ilman miekkaa, rauhan ja auktoriteetin kautta.

Rakkaus

Sanoin, että kasvakaamme omien rajojemme yli… Sinulla se tapahtuu nyt Venusvoimin, jos on tapahtuakseen. Sinun on keskityttävä hyvin suuressa määrin ”sosiaaliseen hygieniaan” eli konfliktien ratkaisuun ja harmonian ylläpitoon. Tämä vaatii jatkuvaa itsetarkkailua ja valtavia ponnisteluja. Nyt ihmissuhdepuoli on varsin vahvasti läsnä kaikessa onnistumisessa ja tulevaisuuden rakentamisessa. Me pääsemme nopeasti eteenpäin yksin, mutta emme kovinkaan pitkälle.

Leijona

No nyt! Edelleenkään kulmat eivät ole helppoja, mutta jos löydät rohkean sydänvoiman ja oman aloitteellisuuden, kaikki on mahdollista. Jotkut hakevat jokaiseen ratkaisuun ongelman tai kaksi, mutta Sinun on aika tuoda jokaiseen ongelmaan ainakin pari ratkaisua. Olet kyllästynyt katselemaan itsetuho-ohjelmassa pyörivää ympäristöäsi sivusta. Olet valmis tarttumaan toimeen ja näyttämään, millaisia timantteja paine kasvattaa.

Rakkaus

Rohkeiden päätösten ja eteenpäin katsomisen vaatimus on myös ihmissuhteissa. Nyt voi olla hiukan vaikea löytää yhteistä säveltä juuri kenenkään kanssa. Jos kaipaat omaa tilaa ja rauhaa, suo se sama oikeus myös muille. Jos joku tunkee liian lähelle ahdistaen liiallisella osallistumisella Sinun elämääsi, anna hänelle siitä selvä, mutta rauhallinen osoitus. Nyt on ehkä parasta keskittyä ”oman pihan” kunnostamiseen, siihen, millaista elämää ihan itse haluat rakentaa.

Neitsyt

Oman toiminnan muotoa ja suuntaa voi olla vähän vaikea löytää. Ehkäpä ei kannata ottaa siitä nyt ihan liikaa paineita. Helposti tulee nimittäin sellainen olo, että pitäisi puuttua vähän joka asiaan. Ei kyllä nyt pidä. Tuntuu siltä, että sitä paremmin menee, mitä vähemmän puuttuu. Ja jos sitten on pakko puuttua, niin Sinun täytyy olla aika diplomaattinen ja objektiivinen. Toteamalla ja positiivisuudella hommat etenevät kumman hyvin. Väkisin ei mistään tule mitään, eikä kannata arvailla mitään.

Rakkaus

Rakkaudessa pitäisi sujua oikein mainiosti ja dynaamisesti. Älä korjaa siis mitään, mikä ei ole rikki. Olet oppinut huomaamaan, että vain muutos on pysyvää ja joustavuutesi on kehittynyt kestämään paremmin parisuhteen haasteita. Nyt meininki on muutoksiin sopeutuvaa ja yhteistyöhenkistä. Ainakin hyvän kumppanin kanssa tämä toimii juuri näin. Tulevaisuutta on nyt mukava tehdä yhdessä pikku toimin konkreettiseksi, kokeilla miltä mikäkin juttu oikeasti tuntuu. Näinä aikoina on tärkeää rakentaa tulevaisuutta, vaikeuksista huolimatta.

Vaaka

Painetta, painetta. Nyt on mentävä vain tuulta päin. Parasta astrotukea taitaa tulla Leijonasta käsin, jolla mars-energia vastamerkissäsi Oinaassa olisi tavoitettavissa. Voi olla, että uskonpuute alkaa hiipiä puseroon, mutta kyllä se oma paras tässäkin kohdassa riittää. Pysyttele vain kaukana jahkailusta ja vatuloinneista. Merkurius ja Aurinko synnyttävät parhaimmillaan salamannopean oivaltamisen energiaa, joka tarjoaa välittömiä intuitiivisia ratkaisuja. Mene tällaisessa avoimessa viattomuudessa, tuulta päin.

Rakkaus

Nyt voi olla vähän vaikeaa löytää yhteistä säveltä, eli saattaa mennä vähän moderniksi jatsiksi. Tärkeätä on se, että yhteiselämässä täytyy olla jonkinlainen käsitys myös yhteisestä tulevaisuudesta. Jos se tuntuu ahdistavalta, hankalalta tai kiusalliselta, kannattaa asia nostaa pöydälle ja ottaa käsittelyyn, keskusteluyhteys voi kehittyä nyt todella mainioksi, jolloin syntyy uusia näkymiä ja ideoita.

Skorpioni

Melkoisen epäselvää aikaa. Neptunus järjestää mainittuja yllätyksiä. Ne toimivat ehkä Sinun kannaltasi ihan positiivisestikin, mutta se vaatii kyllä ehdotonta selkeyttä siinä, mitä itse tavoittelet ja millä motiivilla toimit. Hyötyyn pyrkiminen voi tuottaa pieniä voittoja, jotka lämmittävät hetken, mutta alkavat tyhjentyä varsin nopeasti. Uskollisuus omille ideoille ei välttämättä tuota heti mitään, mutta pitemmälle mentäessä kyllä. Sinulla voi olla myös melko suuria vaikeuksia löytää tarvittava rohkeus ja nopeus.

Rakkaus

Nyt mennään sopivalla tahdilla ja hyvällä fiiliksellä. Venus ottaa Ravussa loistavat vauhdit HärkäUranukselta, joten potkua kohti tulevaa riittää ihmissuhteissa. Vaikka aika on epävarmaa, eikä huomisesta tiedä mitään, tämä aspekti antaa sellaista voimauttavaa ”tulee mitä tahansa”-voimaa. Tällainen aika opettaa meitä aina löytämään juuri ne tärkeät asiat ja ihmiset. Neptunus herkistää tunnustelemaan erilaisten ympäristöjen energioita ja ohjaa meitä sinne, missä on hyvä olla.

Jousimies

Sinulla on nyt iso näytön paikka, läpi harmaan kiven. Vastus on kova, mutta oivalluksella ja totuuden miekalla mennään taas eteenpäin. Muut tulimerkit ovat huikean energisissä tunnelmissa ja vaikuttavat Sinuun antaen ylimääristä itseluottamusta ja voimaa. Kun saat selkeän oivalluksen tilanteen vaatimista toimista, toteuta niitä ehdottoman määrätietoisesti. Neptunuksen neliö tuo kuvioon mukaan epävarmuuden ja epäilykset, mutta et voi nyt liikaa kuunnella ”sisäistä riskianalyytikkoa”.

Rakkaus

Vähän sellainen Jane Austen-kuukausi, ”Tunteet ja Järki”… Ne eivät nyt toimi ihan synkassa, joten täytyy mennä enemmänkin sillä, mitä yhdessä voidaan käsittää ja ymmärtää. Sinulla nyt jotkut epäröinnit nostavat tunteita pintaan ja olet liiankin epäilevä toisen osapuolen motiiveja kohtaan. Kun otat ihan normaalin myötätunnon ja sympatian voimat käyttöön, ymmärrät tilanteen paremmin molempien kannalta. Saatat todella helposti liioitella vaikeuksia ja olettaa olemattomia.

Kauris

Eteenpäin! Oman voiman löytäminen ei taida olla edes kovin vaikeaa, mutta sen suuntaaminen voi sitten olla se todellinen haaste. Tässä tilanteessa vihjaaminen sydämen voimiin, intuitioon, myötätuntoon ja muuhun ”pehmeään”, voi tuntua lähinnä rasittavalta ja ärsyttävältä. Silti teen niin. Katso oikeasti ihmisiä ja tilanteita, joissa olet juuri nyt. Tunne niitä lankoja ihmisten ja kohtaloiden välillä, joissa te juuri nyt elätte. Ei tässä ole kyse pelkästään Sinusta. Yritetään yhdessä vielä…

Rakkaus

Läheisissä ihmissuhteissa ja parisuhteessa näyttäisi olevan varsin vireä ja positiivinen meininki. Ehkäpä oletkin tässä hornankattilassa löytänyt uudestaan läheisten ihmisten ja suhteista nauttimisen tärkeän taidon. Eteenpäin on nyt katsottava yhdessä, typerät pikkuasiat unohtaen ja anteeksi antaen. Nyt on tärkeintä, ettei ala itkeä lattialle kaatuneitten maitojen perään. Maailma on murroksessa, mutta luja suhde katsoo yhdessä tulevaisuuteen, kuin komeat parit vanhoissa elokuvissa, leuka korkealla, katse lujana.

Vesimies

Päätöksiä pitää tehdä, mutta niitä ei voi tehdä pelkällä järjellä tai jonkinlaisen tilastoanalyysin, ei edes kokemuksen, perusteella. Me olemme kaikki sen verran uudessa tilanteessa, että vanhat säännöt, ja kokemus, joka niistä syntyy, eivät auta. Nyt tarvitaan ihan uudenlaista rohkeutta, joka liikkuu jossakin hullunrohkeuden ja varovaisuuden välissä. Se puhuu meidän todellisena voimanamme, keskellämme, sydämessä. Todellinen rohkeus on itsenään seisomista ja siitä käsin liikkumista, päättämistä.

Rakkaus

Jos ihmissuhteissa on päätösten aika, kuten hyvinkin saattaa olla, ne taitavat olla vielä vaikeampia. Nyt täytyy ajatella myös ihan selviämistä ja tulevaisuutta. Se, miten kumppani suhtautuu turvallisuuteen ja paremman tulevaisuuden rakentamiseen, ratkaisee Sinun suuntasi. Nyt on tullut aika rakentaa uudestaan menetettyä turvallisuutta ja se nyt vain on kahdestaan (tai vielä isommalla porukalla) aika paljon helpompaa. Sinun on nyt vähän vaikea verkottua, mutta se on tarpeellista.

Kalat

Kaikki avaimet ovat käsissäsi. Olet nyt pelattavassa kierroksessa aikamoinen jokeri. Auringon ja Merkuriuksen yhtymä Leijonassa tekee spesiaalin jännitteen merkkisi Neptunukselle ja saattaa tuottaa sutta ja sekundaa, tai sitten yllättäviä ja toimivia superratkaisuja. Ainoa ohje tähän on oman moraalin ja hyveen kuuntelu. Sinun täytyy tehdä se, minkä aavistelet olevan oikein. Älä odota välittömiä kiitoksia. Jos yrität hyötyä tilanteesta tai saada jotakin itsellesi toisen kustannuksella, tulet katumaan.

Rakkaus

Erittäin hyvä jakso rakkauselämässä. Nyt on hyvä tehdä pieniä asioita, laadukkaasti, kaikessa rauhassa, sovussa maailman kanssa. Tämä on mainio kuukausi myös kaikelle romanttiselle terapioinnille, elämän pikku nautintoihin panostamiseen. Kun vain keskityt hyvän tunnelman ja turvallisen tilan ylläpitämiseen, muutokset alkavat tapahtua kuin itsestään. Kaikki vie Sinua aidompaan ja parempaan suuntaan, jos vain maltat olla huolestumatta erilaisista skenaarioista ja mahdollisuuksista, joiden toteutumisesta et tiedä.

X