Kuukausihoroskoopit

Kuukausihoroskooppi elokuu 2021

Teksti:
Seppo Tanhua
Kuvat:
Mvphotos

Kuukausi alkaa Auringon ja Saturnuksen oppositiolla, joka vaatii meiltä pään ja sydämen yhteistyötä. Uudet ajatukset tulevat Vesimiehen merkin inspiroimina ja nyt niihin täytyy liittyä Leijonan sydänrohkeus. Tässä kuussa taivasvoimat pyytävät jokaiselta mahdollisimman avointa mieltä. Kaikki voivat olla varmoja siitä, että tämä kurssi muutosvoimien hyväksymisestä on pakollinen. Oppi menee perille, joko kevyemmällä äkseerauksella tai sitten kovemmalla kurilla. Inspiraatiot alkavat todella virrata heti kuun alussa ja niistä on tehtävä henkilökohtaisia oivaluksia ja toimintamalleja jo tämän kuun aikana. Aurinko tulee nimittäin oppositioon Jupiterin vahvojen ajatusvoimien kanssa 20. päivä elokuuta. Siinä välissä onkin sitten kaikenlaista hämmennystä luvassa.

Ihan samaan aikaan kuun alussa, Venus on kolmiossa maanmerkki Neitsyestä Härän Uranukseen. Tunne-elämän päivitykset ja vapausasteiden lisäykset kuuluvat tietysti tällaiseen muutosvaiheeseen, jossa meistä pitää kasvaa tietoisempia ja aikuisempia ihmisiä. Onkin todella mielenkiintoista, että Mars ja Merkurius tulevat samaan aikaan tähän samaiseen Uranuskolmioon, kun Aurinko liikkuu jo mainittuun Jupiteroppositioon. Nyt erityisesti Neitsyet ovat muutoksen kärjessä ja heidän uuteen voimaan syttynyt tunneälynsä ruokkii myös muita maamerkkejä, mutta samalla inspiroi koko eläinrataa. Näen nämä kuviot aivan loistavina mahdollisuuksina uusia elämän kuvioita todella merkityksellisillä tavoilla: Tunteet sytyttävät meissä Tahdon, jota kirkas Ajattelu voi ohjata.

Alamme ymmärtää nyt ihan uudella tavalla, mitä maailman muuttuminen tarkoittaa. Sama prosessi eteni jo heinäkuussa, mutta nyt tunteista tulee ajattelun parhaita kavereita ja ymmärrämme kuuntelun ja aktiivisen toiminnan hyvää tekevät voimat itsessämme. Elokuussa me voimme kuunnella ensin, täysin avoimin korvin, avoimin mielin. Sitten kaikki valkenee oivalluksiksi ihan uusista suunnista ja mahdollisuuksista. Ne ovat niin omaehtoisia ja itsenäisiä, että ne taidetaan varata vain rohkeimmille, niille, joiden sydän sykkii ja veri kiertää punaisena ja elävänä. Kuuluthan Sinäkin tähän ryhmään, joka haluaa elää ja toivoo kaikille sitä samaa vapautta, jonka tunnelmassa he elävät itse päivä päivältä vahvemmin.

Oinas

Ajan laatu uudistusvoimineen sopii Sinulle varsin hyvin. Vaikka et olekaan ihan tapahtumien keskipisteessä, olet vahvoilla. Chiron toimii merkissäsi koko ajan parantavana voimana, vaikka se monesti opettaakin haavoittumisen kautta. Nyt Sinun aikaasi kuuluu vahvan luottamuksen rakentaminen. Sinun täytyy siis luottaa siihen, että ongelmat sujuvuudessa ovat tilattuja ja parempaa on luvassa, kun pitää mielen avoimena.

Rakkaus

Neitsyen merkissä tässä kuussa tapahtuva tunneälykoulutus ei ole Sinulle ihan vaivaton kokemus. Alkukuussa täytyisi kuunnella tarkasti. Toisilta ihmisiltä tulee ideoita ja aloitteita, joista olisi hyvä ottaa kiinni. Sitten kuukauden kahden kolmanneksen kuluttua pitäisi löytyä myös ne omat ideat. Nyt täytyy katsoa todella vahvasti tulevaisuuteen ja sitoutua niihin ihmisiin ja päätöksiin, jotka tuntuvat oikeilta juuri Sinulle. Omien tunteiden ohjaava voima on pakko ottaa käyttöön, jos haluaa onnistua.

Härkä

Jännittävää, myös jännitteitä. Olet vahvasti haastavan energian ytimessä, kun pitäisi yhdistää pään järki ja sydämen rohkeus oman elämän uudelleenkokoamisessa. Palikat ovat aika sekaisin, jos otetaan huomioon sekä sisäinen että ulkoinen maailma. Luulisin, että paine näkyy erityisesti siinä ristiriidassa, mikä on näiden maailmojen välillä. Kaikki saattaa olla näennäisesti ihan hyvinkin, mutta Sinua kohtaa iso kysymys siitä, onko tämä todella minun elämääni, tätäkö se on? Käytä tunteita järjen apuna.

Rakkaus

Jos saat tunteistasi otteen ja ymmärrät hiukkaakaan, mitä ne yrittävät kertoa, olet jo vahvoilla. Tämä on verrattavissa siihen vallankumoukseen, jonka vapaa tyyli toi hiihtoon. Jos yrität järkeillä perinteisellä tyylillä, jäät auttamatta kyydistä. Ensin on otettava kiinni kaikesta kuulemastaan, mikä sydämen saa läpättämään; sitten on vain ymmärrettävä, mitä tämä tarkoittaa oman elämän valintoina. Nyt on uskomattoman tärkeää katsoa siihen kuvaan, mikä kuultaa unelmina kaiken arjen tuolla puolella. Mitä sinä tahdot?

Kaksoset

Tämä on oivallinen kuukausi, jonka aikana kannattaa unelmoida ja visioida isosti. Sinulla on taipumusta tiukkaan järkeilyyn ja rationaaliseen selittelyyn ja pitkiin päättelyketjuihin. Niistä ei ole nyt mihinkään. Sinä et ole oman elämäsi looginen jatkumo, vaan itseäsi synnyttävä ihmeidentekijä. Tämä kuukausi, kaikessa haastavuudessaankin, antaa paljon mahdollisuuksia muuttaa varsin radikaalilla tavalla omaa elämääsi. Tällainen aiheuttaa muille hampaankiristystä ja vastustusta, mutta elämä on Sinun.

Rakkaus

Neitsyellä ja Kaksosella on jännä suhde ”kosmisessa työnjaossa”. Molemmat ovat Merkuriuksen hallitsemia merkkejä. Ne ovat neliössä keskenään. Nyt tapahtumat Neitsyessä pakottavat Sinut uudistamaan suhdettasi omaan menneisyyteesi. Olet luonut käsityksen itsestäsi menneisyytesi perusteella, mutta nyt on katsottava sinne, mikä voit olla, mikä tahdot olla. Millainen ihminen tahdot olla läheisillesi ja ystävillesi ja millainen haluat olla itsellesi? Mitä tarvitset voidaksesi katsoa ylpeänä peiliin?

Rapu

Sopivasti pihalla? Jos viime kuukausi olikin intensiivinen ja jopa hurja, niin nyt on sitä parempi syy hengähtää. Koko eläinrata asettuu tavallaan katseesi alle. Voit katsoa tapahtumien virtaa, ihmetellä ja irrottautua. Kaikki odotukset ovat nyt hyvin turhia. Uskon, että avoimuus ja luottamus uutena asenteena ovat nyt parasta, mitä voit kehittää. Tapahtumien ennustettavuus heikkenee koko ajan konkreettisella tasolla, mutta näkökulman nostaminen suurempiin kokonaisuuksiin, arjen yläpuolelle, auttaa näkemään laajemman kuvan.

Rakkaus

Jotain on varmasti jo muuttunut. Nyt muuttuu lisää, yhä paremmaksi. Olet ollut aika kovassa koulussa, jossa Sinun on täytynyt luopua monesta asiasta, joita olet luullut tarvitsevasi turvallisuutesi takeeksi. Olet huomannut, ettei omaa onnellisuutta ja turvallisuutta voi sitoa mihinkään itsesi ulkopuolella. Voit saavuttaa  perusonnellisuuden ja elämänilon, kun löydät oman riippumattomuutesi ja sen runsauden, mikä syntyy, kun voi olla tässä ja nyt, odottamatta mitään, mistä ei tiedä.

Leijona

Nyt voima alkaa löytyä. Se löytyy sisältä, mutta se on myös ulkona. Voima ja tasapaino löytyvät siitä, että luottaa omaan ymmärrykseensä ja kokee yhteyden maailmaan. Kun uskaltaa tehdä oman tulkintansa, rakentaa oman koodinsa, sytyttää oman, muille näkymättömän lyhtynsä tähtien valosta, on valmis kävelemään elämässään, omassa rytmissään, omilla ehdoillaan. Tämä on ratkaisevien oivallusten aikaa. Kukaan ei pakota ottamaan oivalluksia vastaan. Kuuntele, tutki, luota omaan sydämeesi ja rohkeuteesi.

Rakkaus

Alkukuu on merkittävää aikaa. Olet määritellyt itsesi uudelleen itsellesi. Toisten voi olla vaikea ymmärtää tätä. Heillä on Sinusta tietty kuva ja konsepti, joka ei enää vastaa sitä, mitä olet nyt. Silloin on monesti esimerkin voimalla osoitettava, että Sinulla on oikeus määritellä itsesi, Sinulla on oikeus muuttua ja muuttaa mieltäsi. Olet ollut aika kauan hieman irrallaan itsestäsi ja omasta olemuksestasi. Nyt on aika palauttaa kaikki oikeudet ja tehdä omaa tahtoa osoittavia ja vahvistavia päätöksiä.

Neitsyt

Vihdoinkin! Tätä on vaikea nähdä muuten kuin melkoisena palkintojaksona. Kosminen työnjako sisältää omat työvuoronsa ja palkkapäivänsä. Sinulla taitaa olla molemmat. Kun hyväksyt myös ”ylennyksen” ja ”uudet tehtävät”, huomaat, että monet palat alkavat löytää paikkansa. Anna asioiden kuitenkin kehittyä myös kosmisen ohjauksen kautta ja omaan tahtiinsa. Pysy aktiivisena ja pyri siihen, että nautit tekemisestä. Kun teot syntyvät rakkaudesta tähän tekoon, tulee se palkkiokin joskus. Tämä on vasta alkua.

Rakkaus

Tunteen ja tietoisen ajattelun liitto on aika alkemistinen juttu. Todellisuudessa maailma kehittyy tietoisuuden evoluutiona. Nyt Sinun henkilökohtainen elämäsi on tällaisen alkemian koelaboratorio. Kun kuuntelet avoimesti ja luot tietoisesti ja aktiivisesti suhteita uusiin ihmisiin ja uusiin ideoihin, alat huomata, että oma luovuutesi saa sellaisen liekin, johon se ei muuten syttyisi. Nyt on osattava asettaa myös rajoja, sillä sellainen ymmärrys, joka Sinussa syntyy, houkuttaa myös hyväksikäyttäjiä.

Vaaka

Kun menee hyvin, huomaako sitä? Mitä tapahtuu, kun alkaa pitää onnistumisia, menestystä ja kaikkia siunauksia itsestäänselvinä? Huonostihan siinä käy. Aikamme on täynnä puhetta siitä, että me riitämme itsellemme juuri sellaisina kuin olemme. Sallinette, että olen hieman eri mieltä: se riittää, että kelpaa itsellensä sellaisena, joksi on joka hetki kasvamassa ja syntymässä. Jos kaikki alkaa olla jollain tavalla ”helppoa”, kannattaa vaatia itseltään vähän enemmän ja kysyä oleellisia kysymyksiä: Miten voin palvella?

Rakkaus

Merkissäsi viihtyvä Vesta kiinnitti huomioni. Vahva uudistuminen maailmassa, sosiaalisissa suhteissa ja omassa elämässäsi on pitänyt kattilassasi aika vahvaa painetta. Sanoisin, että Vestan sijoittuminen pyytää Sinulta omistautumista terveyttä kantaville ihmisille ja asioille elämässäsi. Uranus tuo mukanaan helposti ylimääräistä kiireen tunnelmaa, joka saattaa haitata sitoutumista ja pitkäjänteisyyttä. Näitä kuitenkin tarvitaan terveyden ja harmonian ylläpitämiseksi. Soturinkin täytyy levätä. Ja syödä hyvin.

Skorpioni

Nyt pakeneminen omaan maailmaan ei auta. Sinulla on kaikki tarvittava siihen, että otat haasteet vastaan ja selätät ne. Oma maailmasi on kyllä oma voimasi, mutta se täytyy nyt yhdistää siihen, millaisen tulevaisuuden näet ja tahdot. Älä anna minkään valheellisuuden tulla tiellesi. Asetut omaan rytmiisi, kasvatat vain niitä oraita, jotka näet oman elämäsi puutarhassa. Tämä aika opettaa paljon siitä, mikä on tärkeää.

Rakkaus

Läheisistä ihmisistä ja suhteiden rakentamisesta löytyy tässä kuussa ihan mahtavaa tukea. Kun ei aikaa käytä turhan murehtimiseen, löytyy ihan uusia tapoja olla yhdessä ja elää hyvää elämää. Tunteet ohjaavat varsin vahvasti oikeaan suuntaan ja järki alkaa vähitellen ymmärtää niiden syvällistä viestiä. Erityisen tärkeää on etsiä ja kunnioittaa kaikkien tarpeita itseään kohtaan: jotta kaikki saavat riittävän vapauden toteuttaa omia tarpeitaan ja toiveitaan. Nyt on rakentamisen, kuuntelun ja läheisyyden aika.

Jousimies

Sinulla alitajuiset ongelmat ovat ne suurimmat vastukset. Kuukauden laatu näyttää Sinulle todella rakentavalta, jos uskallat lähteä mukaan tähän oivallusten ja sydäntietoisuuden tielle. Meillä on monesti niin vahva muutosvastarinta ja se toimii kaikkein vahvimmin meidän itsemme muuttumisen kanssa. Emme usko, emmekä voi hyväksyä, että voisimme muuttua niin paljon, muuttaa identiteettiämme ja kuvaamme itsestämme niin paljon. Toki meillä on menneisyys, mutta se on vain muutosoraiden multaa.

Rakkaus

Älä sulkeudu. Avautuminen vaatii paljon rohkeutta ja ahdistavuutta riittää koko kuukauden mitalle. Nämä ongelmat ovat kuitenkin itseaiheutettuja. Kun avaudut kunnolliseen kommunikaatioon ja osallistut aidosti sosiaalisen prosessiin, kohtaa itsesi ja toiset. Näin voit päästä käsiksi niihin oivalluksiin, jotka kertovat, mitä oikeasti tarvitset itsellesi ja mitä voitat, kun annat toisille saman tilan. Tulevaisuus voi näyttää hyvin epäselvältä.  Onko se välttämättä huono asia? Anna tapahtua.

Kauris

Nyt täytyy valita vain oikea asenne. Voit valita turhautumisen ja päiväyksen ohittaneet unelmat. Voit toisaalta valita myös rennomman, avoimen, tuntevan ja elävän kuukauden. Nyt menneisyydestä kiinni pitäminen ja sen väkisin jatkaminen tuottaa isosti ahdistusta ja kasvavaa sekavuutta. Sinun on ymmärrettävä, että lupausten pitäminen on nyt sekä itsellesi että muille varsin vaikeaa, eikä niistä kannata taseita kirjoitella. Tässä liikutaan yhä suurempaan epävarmuuteen, eikä takuita ole tarjota kenelläkään.

Rakkaus

Olet selkeyden ja pysyvyyden vakaa kannattaja. Ei ole kuitenkaan kiellettyä lisätä rakenteisiin vähän joustavuutta: niistä tulee silloin itse asiassa kestävämpiä. Joustavuus on kestävyyden tae. Kun ihmissuhteissa ei pyri hallintaan, vaan kohtaamiseen ja virtaamiseen, elämään tulee luonnollista kasvua ja kehitystä. Kaiken ei tarvitse olla suunniteltua ja testattua. Nyt tärkeintä on rytmiin asettuminen. Maailma soittaa nyt kaikille omaa sävelmää, johon Sinä voit luoda ihan oman koreografian.

Vesimies

Aurinko liikkuu Leijonassa. Sinulle tämä on aina kuukausi, jolloin rohkeuttasi tehdä ratkaisuja täysin itsestäsi, sydämestäsi käsin, kysytään. Nyt näin on erityisen vahvasti, koska suuret elämää ohjaavat rakennevoimat Jupiter ja Saturnus, ovat nyt merkissäsi. Kuvio menee niin, että ensin Saturnus opettaa elämäsi rakenteiden muuttumisen kautta. Tämä vaaditaan, jotta Jupiterin laajentava ja uudistava voima pääsee toimimaan. Pelko hiipii koko ajan tunnepuolelta mukaan, mutta se on tehty voitettavaksi.

Rakkaus

Kuun puolessa välissä paine tunnepuolella helpottaa, kun Venus siirtyy sukulaismerkkiisi Vaakaan. Silloin alkaa Sinulla jakso, jonka aikana kannattaa luoda mahdollisimman paljon suhteita ja verkostoja kuuntelun ja uteliaisuuden kautta. Vaikuttaa nimittäin vahvasti siltä, että sosiaalisesta tukiverkosta tulee yhä tärkeämpi. Ja samalla tietyt kehityskulut pyrkivät eristämään meidät kaikesta yhteydestä toisiin. Venus Vaa’assa on vahva sosiaalisesti luova voima, ja Sinulla on siinä todella merkityksellinen osa.

Kalat

Tämän kuukauden suurin opetus liittyy oman toiminnan ymmärtämiseen. Meidän on toimittava kaikesta ahdistuksesta ja pelosta huolimatta. Ja ratkaisujen on oltava itsestämme syntyneitä ja kasvaneita. Vaikka tulevaisuus muuttuisi kuinka epävarmaksi ja epäselväksi tahansa, meidän on toimittava sitä kohti. Meidän on mentävä omaa tulevaisuuttamme vastaan, oltava uskollisia itsellemme ja unelmillemme, Täysin riippumatta siitä, kuinka paljon meitä pelottaa. Tai kuinka vähän meillä välillä on uskoa, toivoa.

Rakkaus

Aina on kuitenkin rakkaus. Heinäkuussa Jupiter oli väliaikaisesti mylläämässä tunne-elämääsi ja antamalla uusia suuntia ja virikkeitä. Nyt haluat elämääsi selkeyttä ja järjestystä. Terveempi perhe-elämä ja sosiaalinen lähiyhteisö ei synny sillä, että draama viehättää liikaa. Sinun on aika luopua joistakin kuvitelmistasi. Muut ihmiset eivät nimittäin edusta Sinun kuvitelmiasi, vaan omaa itseään ja heidät on sellaisina hyväksyttävä. Venuksen ja Neptunuksen oppositio auttaa tässä.

X