Kuukausihoroskoopit

Kuukausihoroskooppi heinäkuu 2020

Teksti:
Anna
Astrologi:
Seppo Tanhua
Kuvat:
Mvphotos

Heinäkuu jatkaa tämän koko vuoden valtavaa teemaa, jossa meidän on löydettävä itsemme suhteessa maailmaan, todellisuuteen ja totuuteen uudelleen, aidommin. Kaikki ulkoplaneetat peruuttavat, Uranusta lukuun ottamatta. Voisikin sanoa, että kaikki vallankumouksellisen radikaali ajattelu ja kaikenkattava uudistuminen on nyt se eteenpäin vievä voima. Oletkin ehkä huomannut, että mihinkään ulkopuoliseen tietoon ei voi varauksetta luottaa ja asiantuntijatkin keskittyvät lähinnä spekuloimaan. Aurinkohan ohittaa tässä kuussa oppositioasemassa, vastapäätä, Jupiterin, Pluton ja Saturnuksen. Jotka ovat enemmän tai vähemmän yhdessä. Jupiter peruuttaa vähän Plutoa nopeammin, eli hieman erkanee siitä, mutta tulee sekstiiliin Neptunuksen kanssa. Heinäkuu alkaa siis antaa aavistuksia ja hämäriä vihjeitä siitä, millaisia versoja meidän omassa totuudessamme kasvaa. Nyt on vielä sisäisen tutkimisen aika.

Elämässä tuntuu hieman konkreettisemmin ja selkeämmin se, että Merkurius peruuttaa myös. Se peruuttaa kuitenkin vain 13. päivään asti. Samalla hetkellä Mars, Uranus ja Venus tekevät kuviota Oinaassa, Härässä ja Kaksosissa. Erityisesti ihmissuhteissa on aika katsoa eteenpäin, olivatpa omat olosuhteesi tai oma merkkisi mikä tahansa. Muutenkin meidän on luotava nyt koko ajan ympärillemme yhteisöä ja yhteistyötä, jotta selviämme kaikista täysin uusista haasteista. Vanhat keinot eivät päde, eivätkä vanhat toimintamallit ratkaise mitään. Järjen ja tunteen on pelattava yhdessä ja meidän on parasta ajatella tätä parantumisen mahdollisuutena. Ehkä vihdoinkin voimme siivota pois ne tekosyyt, jotka estivät meitä olemasta oma itsemme? Me parannumme ja voimaannumme tulemalla Minäksi, vahvaksi ja itsenäiseksi.

Jupiter tosiaan kontaktoi uudelleen Neptunuksen voimiin intensiivisemmin. Meidän tulee nyt ”aavistella karmaamme” Kalojen psyykkisen voiman ja Kauriin kantaman muistin kautta. Näissä merkeissähän nämä peruuttavat jättiläiset ovat. Tämä on nyt heinäkuussa ehdottoman henkilökohtainen, mutta kaikille yhteinen prosessi. Neptunus on valmiina aina siihen, että alamme toiveajatella ja ”unelmoida m uiden unelmia”, mutta ajan ankaruus taitaa vain avata kanavaa ylitajuntaamme ja saamme enemmän sisäistä varmuutta siitä, mihin meidän on pyrittävä. Ja aivan varmasti saamme ainakin tietoa siitä, mistä meidän on pyrittävä pois. Kaikki unet, rukous ja meditaatio ovat niitä keinoja, joilla voimme rikkoa noidankehät ja tehdä niistä laajentuvaa liikettä, jota Jupiter edustaa. Me kasvamme, kun asetamme itsellemme oikeita kysymyksiä ja vastaamme niihin rehellisesti.

Oinas

Aah! Oma ihanan energisoiva Mars saapuu merkkiisi juuri heinäkuun alussa. Niinpä Sinulle suosittelenkin mahdollisimman aktiivista, itsenäistä ja positiivista otetta heinäkuulle. Kaasu kannattaa polkaista pohjaan varsinkin tuossa puolenkuun maissa, kun Merkurius antaa päätöksille ja toiminnalle lisävauhtia. Mitä enemmän Sinun kuukauttasi katsoo, sitä paremmalta se näyttää: paine Kauriista hellittää tässä kuussa ja kaiken touhun lomassa kannattaa fiilistellä isojakin muutoksia.

Rakkaus

Loistava meininki myös ihmissuhteiden puolella. Mars on puolenkuun maissa ihan mahtavassa asemassa Chironin, Uranuksen ja Venuksen kanssa, joten mahdollisuudet uusiin parantaviin sosiaalisiin muotoihin ja suhteisiin ovat loistavat! Heinäkuun viimeisen viikon alussa on varsin merkittävä hetki. Tässä kohdassa elämääsi saisi tunne nousta vahvasti ratkaisijan asemaan. Ilman intohimoa ja omistautumista, riskin ottoa ja rajojemme ylittämistä elämä ei taitaisi olla elämisen arvoista.

Härkä

Uranus merkissäsi tarvitsee aina jotakin vähän ”persoonallisempaa” tuekseen, jotta tällainen hitaasti liikkuva jättiläinen saa konkreettista merkitystä omaan elämääsi. Nyt se yhdistää Sinun kannaltasi varsin oivallisesti elämäsi lankoja. Tärkein ”ei-tunteellinen”, aktivaatio osuu viimeisen viikon alkuun, jolloin isot päätökset on paras tehdä. Tähän tilaisuuteen liittyy varsin ison riskin kohtaaminen, mutta saattaahan se olla jopa sen väärti. Menetetyt tilaisuudet ovat nekin riski. Ainakin elämän elävyydelle.

Rakkaus

Kaikki kolme eläinradan ensimmäistä merkkiä ovat erityisen vahvasti kauniin ja romanttisen kuvion vaikutuksessa. Eikä siitä ainakaan Sinulla puutu dramatiikkaakaan, kun Uranus hurjine muutosenergioineen on juuri Sinun merkissäsi. Kaikki viittaa siihen, että tunne-elämän ja ihmissuhteiden alueella on suuren parantumisen aika, mutta se edellyttää kyllä vahvaa ja luottavaista katsomista tulevaisuuteen. Se vaatii suurta luottamusta siihen, että saumakohdat ja jopa kriisit ovat mahdollisuuksia.

Kaksonen

Sinulle Neptunuksen ja Jupiterin asettamat kysymykset taitavat olla aika visaisia. Se mainitsemani ”karman aavistelu” ei ehkä oikein luonnistu. Ehkä Sinun täytyy silloin vain kysyä itseltäsi yksinkertaisesti: ”Mikä on minulle tärkeää? Mikä on motiivini? Mihin minä pyrin, mitä minä arvostan?” Mutta sitähän tuo aavistelu kyllä on… Jos Sinulla on realismin hautausmaalle hukattu unelma, sen aika voisi olla nyt. Kaikki arvot ja mahdollisuudet ovat muutoksessa, joten unelman pitää olla edelleen elävä, sytyttävä.

Rakkaus

Venus alkaa vihdoin kiihdytellä kohti muita merkkejä. Vaikka se vieläkin viettää koko kuukauden Sinun merkissäsi. Toivottavasti olet käyttänyt tällaisen ”rakkauden etsikkoajan” hedelmällisesti. Nyt on aika katsoa eteenpäin ja sitoutua mahdollisimman rohkeasti kaikkeen hyvään, mitä Sinulla on nyt. Jos Sinun on vielä tehtävä valinta, tee se rohkeasti, koska elät vielä eräänlaista ”juhla-aikaa”. Tästä alkaa elokuussa vähitellen arkisemmat ajat, joten tee tulevasta arjesta nyt mahdollisimman hyvä, rohkeilla valinnoilla.

Rapu

Kuinkahan paljon uskaltaa haipata ja hehkuttaa… Kun katsot maailmaa vähän avoimemmin ja useammasta näkökulmasta, huomaat, että tilanteesi on kuitenkin tosi hyvä. Sinulla on juuri omat korttisi nyt kädessä ja nyt täytyy vain miettiä, mikä on se pelistrategia. Sinun täytyy laittaa itsesi peliin! Ennen kuin teet hätiköityjä ratkaisuja, päästä irti kaikesta, minkä menettämistä vielä huolehdit tai harmittelet. Kuukauden alkua lukuun ottamatta nyt on vaikuttamisen ja päätösten aika. Uutta kohti…

Rakkaus

Ihmissuhteissa on monipuolista. Tunnet todella vahvasti, että Sinun pitäisi nyt olla nyt aloitteellinen, mutta isot liikkeet pelottavat ja arveluttavat. En usko, että voit kuitenkaan pilata mitään, vaikka olisitkin ihan oma itsesi ja tekisit ratkaisuja sen pohjalta. Kun ilmaiset itseäsi aidosti ja rehellisesti, et voi mokata.

Leijona

Vähitellen alkaa paine hellittää. Olet aika sekavassa tilanteessa edelleen, mutta kaikella on kyllä tarkoituksensa. Nyt mikä tahansa tekeminen, joka aidosti tuottaa Sinulle iloa, on suurta terapiaa. Parhaassa tapauksessa se voi antaa vahvoja vihjeitä siitä, mihin suuntaan Sinun täytyisi elämääsi viedä. Mars liikkuu koko kuukauden kannaltasi varsin mukavasti, joten oma luovuutesi alkaa taas puhjeta. Iso kuvio on aika sekaisin, mutta nyt onkin tärkeintä löytää taas tekemisen ja luomisen ilo. Pyri nauttimaan elämästä.

Rakkaus

Heinäkuun puoliväli on Sinun kannaltasi merkittävää aikaa. Nyt on oivallinen tilaisuus tehdä positiivinen ihmissuhdepäätös, kun Merkuriuskin sopivasti alkaa juuri edetä. Vaikeinta on ehkä sulkea pois kaikki mennyt, jolla kuitenkaan ei nyt ole enää merkitystä. Nyt on katsottava tulevaisuuteen ja annettava itselle ja läheisille tilaa ja anteeksianto. Mars ja Chiron kohtaavat Oinaassa ja antavat parantavan puhalluksen kaikkiin pipeihin, jos näille antaa tilaisuuden. Löydä taas kadoksissa oleva itseluottamuksesi.

Neitsyt

Sinulle tämä on tarkistusten ja varmistusten aikaa. Tuntosarvet kannattaa virittää melko herkille taajuuksille, sillä ennen mitään isoja päätöksiä, täytyy olla sisäinen varmuus siitä, että haluaa valita juuri tämän suunnan. Ei sillä, että sekään tekisi mistään varmaa ja taattua. Ennemmin se on tällainen: ”tätä haluan yrittää, tähän suuntaan pyrin, tämä on oikein.” Herkät tuntosarvet tarkoittavat juuri tätä. Sinun täytyy tämänhetkisessä Jupiter-Neptunus-kuviossa, löytää oman kehitystiesi suunta, se, minne pyrit.

Rakkaus

Joskus kannattaa ottaa ihan arkijärki käyttöön, kun mikään muu ei oikein toimi. Tunteet hiihtelevät aika lailla omia latujaan ja Sinulla on suuria vaikeuksia saada sovittua mistään yhteisestä visiosta. Se aiheuttaa tähän kuukauteen omat jännitteensä. Se, että vahvistat omaa sanomaasi ja järjestät omalta kohdaltasi asioita mahdollisimman selkeiksi ja omaa tahtoasi ymmärrettäväksi, auttaa kyllä kaikkia osapuolia. Älä siis arastele tuoda omaa panostasi keskusteluun, se voi olla sen avain.

Vaaka

Timantit syntyvät kovassa paineessa… Vaaka merkkinä on ollut yksi kosmisesti kummallisen ja merkittävän kevään kriisikeskuksista. Kannattaa tässä kohdassa muistaa se tosiasia, että timantit tosiaan vaativat kirkastuakseen, kovan paineen. Sinulle annetaan se, mitä tarvitset, ei sitä, mitä haluat. Tällaiset prosessit tapahtuvat joko hellemmän tai ankaramman opetuksen tunnelmissa, oppilaan jääräpäisyyden asteeseen suhteutettuna. Nyt on aika löytää omat ideat, oma tehtävä, oma voima. Se löytyy sisäisellä kuuntelulla.

Rakkaus

Ihmissuhteissa mennään rohkeuden ehdoilla. Kaikki on oikeastaan kiinni siitä, kykenetkö olemaan aidosti ja riippumattomasti oma itsesi. Mitkään haavat eivät parane sillä, että alat etsiä itsellesi suhteessa tai suhteissa uuttaa roolia, jota vetää, jolla miellyttää ja saada hyväksyntää. Tässä kuussa Sinun täytyy pitää todella selkeästi kiinni omasta visiostasi ja omista periaatteistasi. Se on nyt kaiken parantumisen, kehityksen ja ongelmien ratkaisun avain. Selkeys ja itsenäisyys on onneksi helpompi tavoittaa yksilönä kuin kansakuntana.

Skorpioni

Aika mainion näköinen kesäkuukausi. Älä anna minkään paineiden tai tekemättömyyksien pilata hyvää buugia. Paineiden ottaminen ei nimittäin sovi olenkaan tuohon Oinaan merkin Chiron-Mars yhtymään Sinun ajatellen. Nyt on vain löydettävä oikea rytmi ja mahdollisimman hyvä yhteys selkeään nykyhetkeen, jota ilman onnellisuus on mahdotonta. Sinullakin on varmasti paljon tilanteita tulevaisuudessa, joissa paineita voi ottaa terveellisellä tavalla. Nyt pitää toimia säästeliäästi ja fiksusti.

Rakkaus

Taisinpa viime kuussakin mainita hiukan näistä Sinun ”rytmihäiriöistäsi”. Sinulla on ollu vähän vaikeuksia saada elämääsi oikeaan rytmiin ympäröivän maailman ja sosiaalisen piirisi kanssa. Pyri jonkinlaisiin ratkaisuihin 13. päivän tienoilla. Merkurius alkaa edetä ja silloin hyvä päätös tekee rytmin korjaamisesta paljon helpompaa. Sinun on saatava omat tarpeesi kuulluiksi tai tilanne saattaa mennä aika vaikeaksi. Ja usko pois: Sinulla on oikeus itsenäiseen ja omaan, vapaaseen päätökseen, vaikka se koskee muitakin.

Jousimies

Käytännön tasolla ja kommunikoinnin alueella vaikeudet tuntuvat vielä jatkuvan, joten ehkäpä yhteistyökuvioita tulee hieman välttää. Mahdollisimman itsenäinen työskentely ja ideoiden kehittely taitaa toimia vähän paremmin, tai oikeastaan paljonkin paremmin. Sinulla on itse asiassa varsin kekseliäs ja luova kausi menossa ja hyvistäkin ideoista saattaa olla vähän ”runsaudenpulaakin” (”mitähän tässä nyt lähtisi viemään eteenpäin”). Neptunus-Jupiter yhdistelmä ei oikein tuossa auta asiaa…

Rakkaus

Sinulle melkoisen erityisesti osuu kehotus yhteiseen tulevaisuuspäätökseen tuossa 13. päivän energiassa, kun Merkurius alkaa edetä. Nuo kommunikointivaikeudet saattavat tässä vaivata pahastikin, mutta se ei saa nyt estää tärkeiden asioiden käsittelyä. Nyt ei voida mennä siitä, mistä aita on matalin tai jäädä mököttämään loukkaantuneena. Asiat täytyy saada selviksi. Jos tämä ei millään onnistu nyt, täytyy varmaan sitten vain odottaa elokuuta elonkorjuineen, kun Merkuriuskin saapuu Leijonaan…

Kauris

Isot asiat tapahtuvat jo Sinun valtapiirisi ulkopuolella. Ymmärrät kokonaisuudesta kyllä usein varsin paljon enemmän kuin muut. Sinun on aika päättää, mitä johtotähteä alat seurata. Päätös on kaikkea muta kuin helppo, koska asian vakavuus ja lopullisuuden tuntu painavat. No, koskaan ei voi tietää, kuinka lopullista mikäkin on. Lopullista ei taida olla mikään, ”kaikki virtaa, panta rhei…” Eli: päätä se, mihin aiot sitoutua, päätä se rohkeasti. Et pysty mitenkään ennakoimaan ratkaisujen kaikkia ulottuvuuksia.

Rakkaus

Määrätietoisuus ja omasta näkemyksestä kiinni pitäminen ovat nyt Sinulle välttämättömiä asioita. Älä kuitenkaan lukitse omia mielipiteitäsi ja päätöksiäsi ennen kuun loppupuolta. Nyt voi olla hiukan vaikea täysin välttää kaikkia konflikteja, mutta ei se taida olla edes tarpeen. Tällainen jännite eri käsitysten välillä voi olla myös hedelmällinen ja nostaa esiin jotakin vaiettua, unohdettua ja käsittelemätöntä. Asioiden selvittely vaatii kyllä aikuista ja avointa asennetta.

Vesimies

Peruspositiivinen kesämeininki on paras valintasi. Jännitteitä ja paineita ei oikeastaan suuremmin ole, ellet halua niitä itse luoda. Toki voit näinkin tehdä, jos homma tuntuu kesä liian tylsältä ja pitkäveteiseltä. Sinulla onkin nyt moniin muihin verrattuna harvinaisen paljon liikkumavaraa ja vapauksia valintojen tekemisessä. Älä anna minkään vaikuttaa liiaksi itseesi, koska tällaine luovan ideoinnin kausi on aina arvostettava ja kiitollisuutta herättävä lahja. Tulevaisuus voi ahdistaa, mutta se ei ole vielä tässä.

Rakkaus

Sinulla on, ainakin näin astrologisesti tarkastellen, ollut hieno ja pitkähkö jakso ihmissuhteissa ja rakkaudessa. Tältä hyvältä perustalta nyt olisi aika joko sitoutua selkeästi tai päättää olla sitoutumatta. Suhde edellyttää nyt toimenpiteitä, ainakin sisäisesti, tunnetasolla. Siellä Sinulla on varmasti vastauksia, jos vain uskallat niitä vastauksia kokea ja niiden mukaan toimia. Tulevaisuus voi olla vähän pelottavakin, mutta eikö se kuitenkin ole täynnä innostavaa ja kutkuttavaa. Mene siihen suuntaan, mihin tunnemittari väräjää.

Kalat

Tarkista, korjaa, ihmettele, ota uusi suunta… Nyt tosiaan on edelleen unelmien päivittämisen aika. Maailman energiat karsivat kaikki höttöiset visiot ja Sinulle sopimattomat unelmat vahvasti roskakorin suuntaan. Samalla Sinua odottavat ihan uudet ja paljon paremmat ideat jossakin aivosolujesi tavoitettavissa olevissa kosmisissa virtauksissa. Auringon ja Vestan yhtymä, joka toimii yhdessä Neptunus-Jupiterin vaikutuksen kanssa, auttaa Sinua löytämään itsellesi tarkoitetun ideoiden vuon, innostaa.

Rakkaus

Kaipaat vähän rauhallisempaa ja matalatempoisempaa suhde-elämää. Sitä on hyvä rakentaa tässä kuussa. Muutoksen tahti on ollut hiukan uuvuttava ja kaipaat lepoa, jossa saat olla rauhassa ajatustesi ja tunteittesi kanssa. Asiat alkavat muutenkin vähitellen selvitä, joten paine suhteissa ja niiden tilassa alkaa helpottaa. Kaipaat nyt seuraa, mutta sellaista, joka ei tule liikaa iholle, vaan on valmis antamaan Sinulle tarvitsemasi tilan. Tässä tunnelmassa on helppo sitten jakaa varsin laadukasta aikaa.

X