Kuukausihoroskoopit

Kuukausihoroskooppi heinäkuu 2021

Teksti:
Lotta Pellas
Astrologi:
Seppo Tahnua
Kuvat:
Mvphotos

Saturnuksen ja Uranuksen valintaa vaativa puristus tulee iholle aivan kuukauden vaihtuessa, kun Mars tulee Leijonassa oppositioon Saturnuksen, tuon ankaran opettajan, kanssa. Kuun vaihde siis on varsin raskas ja vaativa henkisesti. Meidän on asetettava itsellemme varsin vakavia kysymyksiä koko elämämme mielekkyydestä. Mars ja Venus kulkevat lähes käsi kädessä pitkin Leijonaa koko kuukauden, kunnes molemmat siirtyvät Neitsyen merkkiin, Venus edellä. Kuun vaihteen isot kysymykset oman elämän merkityksestä ja velvollisuuksista rakentaa tästä elämästä oman näköistä alkavat saada varsin paljon ulottuvuuksia. Velvollisuudet ja vapaudet suhteessa omaan yksilöllisyyteen ja toisaalta muihin ihmisiin ovat koko kuun läsnä. Tärkeä hetki on puolenkuun jälkeen.

Pluton ja Auringon oppositio tekee taas tilanteesta varsin voimakkaan ja dramaattisen. Kun molemmat tunnetekijät Mars ja Venus ovat samoissa asteissa ja taustalla vielä hämmentää Neptunus Kaloista, alkaa todellinen shakespearilainen tarina kirjoittaa itseänsä. Valheet ja viettelijät liikkuvat sankkoina joukkoina, eikä asioiden todellisesta laidasta ole ollenkaan helppoa saada selvää. Muutenkin ajat jolloin Mars ja Venus ovat yksissä, ihmiset ovat herkillä ja suhteet sekä omaan itseen että muihin ovat muutoksen ja herkkyyden tilassa. Tähän yhdistyy tosiaan vielä Neptunuksen epäselvyys ja hämmentävyys ja se totuudellisuutta vaativa, mutta valheellisuuteen ja manipulaatioon usein taipuva plutoninen puristus. Kolmas viikko heinäkuussa voi olla varsin raju, etenkin Ravuille ja Leijonille.

Heinäkuussa kaikesta yhteiskunnallisesti vaikuttaneesta paineesta tulee henkilökohtaisempaa. Silloin siitä tulee totta. Meidän yhteisyyttämme ei voi ilman seurauksia hajottaa tällä tavoin. Ihmiset alkavat ahdistua todella siitä toivottomuudesta ja epävarmuudesta, jota ajan valinnat tuottavat. Kahtiajakoa on tietysti vältettävä, vaikka taistelurintamia tuntuu syntyvän joka puolelle ihmisten väliin. On ainoastaan yksi todellinen kahtiajako. Valinta kahden ajanhengen välillä: valitsenko omat ihanteeni, joiden puolesta olen valmis puolustustaisteluun vai hyväksynkö ulkopuolisen sanelun, jossa luovutan vallan omien päätösteni ulkopuolelle? Tämä ratkaisu on ratkaisu vapauden, rakkauden ja rehellisyyden puolesta, toisaalta valheellisen ja manipuloivan maailman puolesta, jossa tärkeintä on oman egon pönkittäminen.

Oinas

Mars toimii myös tulivoimallaan Sinunkin eduksesi. Parhaassa tapauksessa alkukuun isot kysymykset saavat aikaan sisäisen varmuuden. Suunnitelma ei välttämättä ole vielä suinkaan selvä, mutta vauhdilla etenevä Merkurius tuo kuun lopussa jo ihan konkreettistakin jälkeä. Tärkein kysymys tässä kuussa on selvittää, kenen ja minkä puolesta asioita aiot tehdä. Muista, että päästessäsi yhä lähemmäs omaa laatuasi, palvelet parhaiten myös muita. Rehellisyys ja rohkeus ovat kovaa valuuttaa.

Rakkaus

Uskon, että Sinun kohdallasi heinäkuu vaatii ja edellyttää paljon rohkeutta, jotta puhumatta ja selvittämättä jääneet asiat saadaan selkeämmiksi. Kipukohtien välttely ei taida toimia enää, joten on pakko mennä asioiden ytimiin. Kolmas viikko on kaikessa vaativuudessaankin kuitenkin varsin rakentava. Näin ainakin siinä tapauksessa, ettei eksy noiden suurten, Neptunuksen ja Pluton, varjoleikkeihin ja valtapeleihin. Kaikki suhteet täytyy nyt rakentaa kalliolle, ei hiekalle.

Härkä

Kuukauden voimakuvio, Pluton ja Auringon oppositio, antaa Sinulle parhaassa tapauksessa voimaa selvittää rehellisesti ja peräänantamattomasti totuuden jäljet, jotka ovat pitkät toisin kuin valheen. Taidanpa puhua kärsivällisyydestä ja keskittymisestä. Kun Merkurius etenee Ravussa tällä vauhdilla, asiat muuttuvat nopeasti, joten millään pienillä yksityiskohdilla ei ole mitään merkitystä. Keskity etsimään isoa kuvaa, jossa omat motiivisi voivat saada snut elämään uudella innolla ja tulella.

Rakkaus

Ihmissuhteissa tapahtuu ”uudelleenjärjestelyjä”. Alkukuu on melkoinen pommi tässä mielessä ja koskee vahvasti omaa asemaasi. Olet tainnut tehdä elämääsi jonkun sellaisen rakenteen, joka ei enää palvele Sinua, vaan homma on kiepsahtanut päälaelleen: Sinusta on tullut oman elämäsi palvelija. Nyt on aika järjestää uudelleen elämäsi palikat, tehdä niistä sellainen kuvio, jossa kaikki voivat paremmin. Sinulla on vastuu ensi sijassa itseäsi kohtaan. Omilla ratkaisuilla saattaa tietysti olla seurauksensa.

Kaksoset

Heinäkuu näyttää suorastaan hyvältä, jäsentävältä ja voimauttavalta. Kuunsolmu voisi hyvinkin avittaa Mars-Saturnus-oppositiota heti kuun alussa Sinua luomaan kestäviä ratkaisuja, joissa itse pääset aivan uudella tavalla käsiksi oman luovuutesi vesiin. Ne ovat olleet liian seisovia ja nyt ne täytyy saada virtaamaan. Isommat päätökset ovat vuorossa kuukauden kolmannella viikolla ja silloin kysytään rohkeutta toteuttaa ne ajatukset, jotka alkukuussa alkoivat tietoisuuden vesiä liikuttaa.

Rakkaus

Kun näitä suhteita nyt määritellään uudelleen energioiden kieppuessa toistensa ympärillä, Sinä viihdyt varmaan ihan hyvin. Sinun laatuusi ei kuulu paikalleen jämähtäminen muutenkaan, vaan jotakin kehitystä ja meininkiä, evoluutiota, pitää aina olla. Koska olet tietoinen omista oikeuksistasi, älä mene mukaan mihinkään nokitteluun. Vahvalta omalta pohjalta on aina mukava antaa myönnytyksiä ja vapaasti tehdä sitoumuksia, jotka tuntuvat oikeilta ja hyviltä.

Rapu

Kuinka mennään neulansilmästä läpi? Tässä taitaa tulla vähän muuttujia matkaan. Kuukautesi on todella intensiivinen ja voimakas. Kaikki tiivistyy siihen hetkeen, jolloin kuukauden kolmas viikko on alkamassa. Aurinko asettuu Plutoa vastaan ja tuo Sinulle pakottavan tarpeen totuudellisuuteen. Samalla Neptunus hämmentää sitä totuutta, mutta sen tuoma joustavuus voi olla hyödyksi. Tunnustele asioita ja vaihtoehtoja mahdollisimman liikkuvasti ja laajasti: oma totuutesi kirkastuu.

Rakkaus

Koko elämäsi kuvio kysyy Sinulta: Kuka olet nyt? Mitä Sinä oikein haluat? Tiedät, että kaikki ei ole kohdallaan, vaan asioiden on muututtava. Olet kuitenkin epävarma siitä, voitko tehdä itse näin isoja ja muita ihmisiä koskevia päätöksiä. Nyt on pyrittävä katsomaan parempaan tulevaisuuteen ja tehtävä rohkeita päätöksiä sen mukaisesti. Tunteet kuohuvat hurjan voimakkaina, mutta päätöksissä ja totuuden etsinnässä on noustava vähän näiden aaltojen yläpuolelle. Tunteiden vesi kuitenkin heijastaa Sinua.

Leijona

Tämä kuukausi on varsinainen tunteiden hallinnan ja niiden hyödyntämisen korkeakoulu. Niinpä Sinun on mentävä vahvasti fiilispohjalta. Asioiden vakavuus alkaa varmaan jo hiukan hirvittää, mutta jostakin on kaivettava luottamus tapahtumien tarkoituksenmukaisuuteen. Leijonilla on mahdoton tehtävä etsiä totuus  kaiken muun seasta, joten kaiken ahdistavuuden keskellä on vain kuljettava eteenpäin. Ei kannata pysähtyä, on jatkettava,  kohdattava kaikki pelot. Pelko loppuu, kun jaksaa kulkea.

Rakkaus

Tämä mainittu tunnekoulu koskee tietysti erityisesti ihmissuhteiden ja rakkauden alueita. Tunteet ovat todella intensiivisiä, hurjan voimakkaita, herkkyys ja voima ovat huipussaan. Tämä yhdistelmä tekee Sinusta  kävelevää dynamiittia. Se, mikä Sinua pitäisi estää räjähtämästä, on kaiken arvokkaan ymmärtäminen, kiitollisuus kaikesta, mitä Sinulla on. Toivon, että näillä eväillä pystyt nauttimaan kuukaudesta, sen valtavasta elämänvoimasta. Asiat saavat yllättävän ja hienon ratkaisun kuun lopussa.

Neitsyt

Vaikean kuukauden aikana Sinulla on varsin hyvä asema. Koko kuukausi on eräänlaista kasvavaa energiaa, kun Mars ja Venus lähestyvät merkkiäsi. Sosiaalinen kyvykkyytesi on kasvussa ja henkilökohtainen auktoriteetti on nousussa. Mars ja Jupiter asettuvat oppositioon tasan merkkisi alussa, ihan kuukauden lopussa. Tämä tuo Sinulle hienon tilaisuuden saada Sinulle tärkeä aloite läpi. Tämän pohjustaminen alkaa jo viikkoa ennen, jolloin Sinun tulee olla sosiaalisesti aktiivinen.

Rakkaus

Jonkinlainen tunnepuolen ydinkoe näyttäisi osuvan vähän kaikille, mutta vahvasti Neitsyille 22. päivän huitteilla. Eihän se kaikilla voi olla elämää mullistava kokemus, mutta kyllä siihen jotakin ihmeellistä tiivistyy. Kohtaamiset arjen ympyröitä rikkomalla, voivat tuoda mukanaan elämää järisyttäviä seurauksia. Tällaisissa tilanteissa koko paletti voi mennä uusiksi. Silloin uudet kirkkaammat värit kaipaavat taiteilijan kättä ja uusi kangas alkaa hahmottua ihan uusilla kuvilla ja mystisillä valoilla ja varjoilla.

Vaaka

Valtava tekemisen meininki. Vähän liiankin valtava. Tässä mennään nyt helposti syömään kuormasta ja sehän ei kannata. Tuo Pluto-Aurinko-asetelma on Sinun kannaltasi aika hankala, koska se saa helposti kuvittelemaan, että kaikki pitää saada maaliin juuri nyt. Sinänsä Leijonasta ja Vesimiehestä tulevat energiat ovat vahvoja, rohkeita ja tarkentavia. Koita luottaa siihen, että ihan kaikkea ei tarvitse tehdä itse. Luulisin, että onnistumiset alkavat näkyä omaankin silmään paremmin ihan kuun lopussa. Jos osaa katsoa.

Rakkaus

Suhteiden uudelleenmäärittely vaatii rohkeutta ja roolit on löydettävä uudelleen. Pitkään jatkuneissa suhteissa tällaiset muutokset taitavat olla kaikkein vaikeimpia. Meistä tulee pareina ja ryhminä tapojemme toistuvia kuvioita. Tässä kuussa täytyisi siirtyä valssin ankarista askelista vapaan tanssin puolelle. Kun siitä kasailee parhaat askelet ja toimivimmat pyöritykset, niin kyllä uusikin tanssi syntyy ja saa uuden muodon. Uusien ihmisten kanssa on toisaalta liiankin helppoa improvisoida ja uudistua.

Skorpioni

Suunta saattaa tuntua hyvinkin epäselvältä. Tällainen epävarmuus on tietenkin hyvin ahdistavaa. Tekemisen ja ratkaisemisen vimma on aika hirmuinen, mutta taitaa olla paras keskittyä mahdollisimman tärkeään ja olennaiseen. Jos et tiedä, mikä on ”tärkeää ja olennaista”, käytä Kalojen Neptunusta ja vetele tekemiset ihan hatusta. Kun antaa itselleen luvan tehdä asioita omien mielitekojen ja spontaanien impulssien johdolla, saa monesti hauskoja ja jopa ratkaisevia yllätyksiä aikaiseksi omaan elämään.

Rakkaus

Tunteet ovat hurjan vahvoja ja sekavia. Nyt elämän uudelleen järjestäminen näkyy vahvana pakkona, joka ahdistaa melkoisella paineella. Uusia rooleja ja tapoja haetaan. Sinun täytyy ottaa hieman etäisyyttä ihan kaikkeen oman sielusi kuohuntaan ja katsottava jonkinlaista tulevaisuuden visiota. Kun monet suunnitelmat ovat jo menneet ihan uusiksi, on pakko katsoa sisään ja löytää kaikki se, mikä on ”tärkeää ja olennaista”. Älä yritä vääntää mitään väkisin johonkin muottiin, jonka olet kaivanut jostakin laatikosta.

Jousimies

Voimaa on, mutta se taitaa olla vähän vaikeasti hyödynnettävää. Tässä kuussa käy aika helposti niin, että päätät vain väistellä asioita, ja silloin voima alkaa kasautua turhautumiseksi. Sosiaaliset suhteet muuttuvat haastaviksi, mutta niiden tuottama paine taitaa loppujen lopuksi olla siunaus valepuvussa. Koita siis ottaa viestejä vastaan ihan kaikessa rauhassa, niissä on nimittäin se puuttuva pala, joka nyt harmittaa. Kuun lopussa solmu aukeaa. Ei ihan helposti ja kivuttomasti, mutta kuitenkin.

Rakkaus

Leijonan energiapyörre tuo Sinulle, tulielementin kanssakantajalle, varsin elämänmakuisen kuukauden. Aika on takuulla intohimoista ja suorastaan ikimuistoista. Mutta samalla kaikenlaiset väärinkäsitykset ja jopa tahalliset loukkaamiset ovat aika herkässä. Kaikki läheisyys kiertyy jollakin kummalla tavalla aika vakavaksi. Tässä herää aina kysymys tulevaisuudesta, puolin ja toisin. Koko kuukauden ajan kuljetaan kuitenkin selkeyttä kohti. Iso ”ratkaisu” on mahdollinen aivan kuukauden lopussa.

Kauris

Voimaahan taas on, mutta sen suuntaaminen ja sen käyttäminen rakentavalla tavalla ei ole niinkään helppoa. Tässä täytyy muistuttaa kärsivällisyyden merkityksestä. Heinäkuussa ehkä juuri mikään ei mene suunnitellusti. Anna tapahtumien kuitenkin virrata. Älä tartu mihinkään liian tiukkaan, ota kiinni päästä irti. Tämä kuukausi varmaan opettaa ylikontrolloinnista luopumista. Tuo Auringon ja Pluton oppositio on Sinulle läksy siitä, kuinka elämä karkaa, jos sitä yrittää hallita. Loppukuu palkitsee hyvät oppilaat.

Rakkaus

Tunteellisesti kuukausi näyttää hyvin rankalta. Epäselvien kysymysten ratkominen alkaa ahdistaa ja uusien roolien määrittäminen on hankalaa. Ihmissuhteiden maailmassa pätee hyvin pitkälle edellinen. On vain annettava asioiden ja tapahtumien virrata. Kaikki, mitä sisälläsi tapahtuu, opettaa Sinulle paljon etenkin itsestäsi. Jos annat sen opettaa. En tiedä, oliko se viisas, joka aikanaan totesi, että asioilla on taipumus järjestyä. Pätee se ainakin joskus. Kuun loppu voi olla loistava! Valitse niin, että se on.

Vesimies

Kun maailmassa isot asiat asettuvat uuteen asentoon, on siinä pienellä ihmisellä ihmettelemistä. Älä anna ahdistuksen saada valtaa mielessäsi. Kuukauden ensimmäisen viikon aikana koko elämäsi rakenne on aika lailla sekaisin. Mutta kaikessa siinä kaaoksessa on uuden kasvun ja järjestyksen siemen. Kun kaikki alkaa asettua mielessäsi paikalleen, alkaa tämä sisäinen selkeys kasvaa myös ulkoiseen maailmaan. Sinun on aika löytää sosiaalinen ja henkilökohtainen rohkeus, jolla katsot uudenlaiseen tulevaisuuteen.

Rakkaus

Tämä suuri muutos vaatii paljon rohkeutta ihmissuhteiden alueella. Mars ja Venus kieppuvat keskenään Leijonassa ja viestittävät, että Sinun rohkeutesi on ratkaisun avain. Tämä tunnevoimien superkaksikko vaikuttaa yhdessä hyvin herkistävästi ja myös sekoittavasti, kun on niin vaikea tietää, mitkä ovat vastuiden rajat. Mitkä meidän roolimme ovat tässä muuttuneessa tilanteessa? Hyvällä yhteistyöllä saadaan nyt aikaan aivan uusia asetelmia, jotka ovat sopusoinnussa menneen ja tulevan kanssa. Keskity mahdollisuuksiin.

Kalat

Älä mene mukaan hämmentämään sellaisia soppakattiloita, jotka eivät ole Sinun. Olet edelleen melkoinen jokerikortti tässä muutenkin hämmentävässä pelissä. Sinun ei kuitenkaan pidä sotkea muiden pakkoja, vaikka mieli tekisikin. Näet paljon sellaista, mikä loukkaa oikeudentajuasi, mutta et voi ottaa vastuullesi muiden ratkaisuja. Tämä kuukausi parhaimmillaan selkeyttää itsellesi paljonkin sitä, millaista elämää et ainakaan halua. Silloin myös oma visio kirkastuu. Opettavaista aikaa.

Rakkaus

Ihmissuhdesoppa ei poreile, se kiehuu ihan kunnolla, joten liekkiä voi vaikka vähän pienentää. Olet melkoinen lämpömittari, eli varsin herkkä ulkopuolelta tuleville tunnelmille ja vaikutteille. Ja jännitteet monilla ihmisillä tuovat mukanaan suurta riskiä draamalle. Elämä nyt ei kuitenkaan ole näytelmä, vaan se on ihan totta. Sinun kannaltasi loppukuun Oppositiot Marsilta ja Venukselta merkkisi Jupiterille tuovat mukanaan valtavien läpimurtojen ja uusien suhteiden mahdollisuuksia. Nyt on laajentumisen aika.

X