Kuukausihoroskoopit

Kuukausihoroskooppi huhtikuu 2020

Teksti:
Sissi Sundell
Astrologi:
Seppo Tanhua
Kuvat:
Mvphotos

Astrologisesti tarkastellen ainakin tuimimmat kevätmyrskyt alkavat väistyä. Alkuvuosi on ollut vahvojen vaikutusten vääntöä, ja kahtiajako ja polarisaatio, joka näkyy ihan yhteiskunnassakin, on näkynyt myös ajan laadussa. Myrskykeskuksena on ollut Pluto, joka on pakottanut meitä ”valitsemaan puolemme”. Saturnus, joka muistaa menneen ja vartioi tulevaisuutta, toimii kosmoksen ja ihmiskunnan muistina ja pelastaa kaikki ne yhteistyöhön ja rakentamiseen pyrkivät versot. On ollut myös tehtävä pesäero Pluton ruokkimaan manipulaatioon ja vallan väärinkäyttöön. Kun meitä on pyydetty valitsemaan, se tarkoittaa sitä, että me hyväksymme ihmisten erilaiset laadut ja valot, emme pakota muita meidän muotteihimme, vaan toimimme avoimesti.

Huhtikuussa yhtymät Plutolle siirtyvät toistaiseksi historiaan ja ne toki ovat ne vahvimmat Pluton vaikutusmahdollisuudet. Jonkinlainen viimeinen koetus osuu kuukauden keskiväliin, jolloin Jupiter pyrkii jo pois Pluton vaikutuspiiristä ja Aurinko on neliössä tähän asetelmaan. Vahvimmin tämä koskee Kauriita ja Oinaita, toki myös muita johtavia merkkejä, Rapua ja Vaakaa. Tässä kohdassa valinnat ovat valtavan isoja ja on liiankin mahdollista, että olemme kokeneet niin isoja pakottavia tapahtumia, että suuntaa on muutettava. Tähän voi antaa kaikille muillekin ohjeen: tutki, mikä on Sinussa parasta. Se kertoo Sinun valintasi. Todellisuus ja realiteetit, ura, ammatti ja kuvittelemasi rooli pyrkivät määrittelemään Sinua mielesi kautta. Mutta tie kulkee vain oman todellisen tahtosi löytämisessä.

Mutta jo ennen sitä, aivan kuukauden alussa, on tunteiden tasapainottamisen aika. Voi tosiaan tuntua, että päässä soi korvamatona Kari Tapion ”Myrskyn jälkeen”. Mars ja Saturnus kohtaavat ihan Vesimiehen merkin alussa ja avaavat uusia ikkunoita, joista raikasta ilmaa voi tuulettaa elämän huoneeseen. Tämä antaa hienoja tunnelmia uuden suunnan löytämiseen ja päiväyksen ohittaneiden velvollisuuksien siivoamiseen. Sinulla on velvollisuuksia myös itseäsi kohtaan. Sitoudu tulemaan Sinuksi. Erittäin positiivinen juttu on myös Venuksen ja Saturnuksen kolmio. Venus kiitää jo Kaksosissa asti, joille alkaakin pitkästä aikaa reippaasti elämänmakuinen ja antava aika. Tästä samasta ”rakkauden keväästä” pääsevät kyllä nauttimaan muutkin, jotka sille pystyvät omistautumaan.

Oinas

Paine Kauriista alkaa hellittää. ”Oma” kuukautesi näyttäisi sujuvan varsin mallikkaasti. Iso, merkittävä ja varmaan aika haastava ratkaisu osuu kuun puoliväliin, jolloin Sinun täytyy laittaa itsesi vähintään sataprosenttisesti likoon. Ja miettiä, mitä se Sinulle todella tarkoittaa. Kuvio näyttää Sinun kannaltasi niin merkittävältä, että se taitaa koskea kaikkia elämäsi eri sektoreita, myös ihmissuhteita. Et voi siis valita mitään osaa elämästä toisten osien kustannuksella, vaan tutkia sitä, kuka itse haluat olla.

Rakkaus

Nyt Sinulla on tilaisuus ymmärtää jotakin huippu tärkeää. Uskon, että ymmärrät, missä olette tehneet virheitä, mikä on Sinun vastuullasi ja miten voit tilannetta parantaa. Et halua enää sitä draamaa ja loukkaamista, joka saattaa suhteet solmuun, vaan haluat jotakin parempaa. Se tarkoittaa sitä, että on oltava tosissaan ja hyväksyttävä muiden erilaisuus ja heidän oikeutensa omaan valoonsa, omiin tapoihinsa. Tämä koskee tietysti myös Sinua. Älä jää enää haavojesi marttyyriksi, vaan ole valmis seikkailuun.

Härkä

Alkuvuoden myrskyn jälkeen on aika kerätä kaikkea, mitä rannalta löytyy. Sinulla homma etenee tässä kuussa ehkä hieman hankalammin. Alat tajuta, mitä uudestisyntyminen ja todella tulevaisuuteen kulkeminen tarkoittaa. Kaikki, mihin olet tottunut ja mihin rakennat myös minäkuvaasi, on epävarmuuden pilven alla. Tämä kuukausi on ehkä hyvinkin vaativalla tavalla itsesi ja elämänmuotosi uudelleen määrittelyn aikaa. Tämä alkaa sisäisellä työllä, jonka tuloksiin voisi hyvinkin päästä kuun lopussa.

Rakkaus

Ihmissuhteissa on oman tilanteesi johdosta paljon haasteita. Kun huomaa olevansa välttämättömien muutosten äärellä, tarvitsee ympärilleen ihmisiä, joilla ei ole liian lukittuja kuvia Sinusta, siitä millainen olet. Voi varmaan ihan rehellisesti sanoa, että Sinun itsesi on nyt pakko muuttua, joten kaipaat avoimuutta uusille ajatuksille ja tavoille. Venus pyyhältää Kaksosissa ja antaa kyllä hyviä kehitysmahdollisuuksia sosiaalisella puolella. Ihmissuhteisiin kannattaa myös panostaa, hyviin sellaisiin.

Kaksonen

Aah! Alkaa vihdoinkin muuttua kuviot Kaksosilla selvästi paremmiksi. Kuviot alkavat vihdoin tulla selvemmiksi. Näet myös sen, mikä Sinua on estänyt. Sehän on juurikin se, mikä on tämän pitkähkön haastavan jakson takana: oppimäärä, joka Sinun oli opittava. Vihdoinkin tarjolla on todellisia vaihtoehtoja ja myös iso kehotus siirtyä elämässä eteenpäin. Nyt ainakin pitäisi olla tarjolla jo ihan omalta tuntuvia vaihtoehtoja, jos vain rohkeus riittää. Et ole historiasi summa, vaan tulemisen tila.

Rakkaus

Rakkaudessa luvassa hellettä. Kuun alussa kuviot antavat mahdollisuuksia ihan mihin vain. Uudet kohtaamiset, joilla on todella suuri merkitys elämällesi, ovat nyt enemmän kuin todennäköisiä. Ja hommalle on lupaavan ja täräyttävän alun jälkeen kirjoitettu oikein mainio jatko-osa, kun Venus Sinun merkissäsi kohtaa Vestan. Tämä tarkoittaa todellisen ja aidon omistautumisen mahdollisuutta, jossa myös tutut suhteet saavat ihan uusia ulottuvuuksia. Ihmissuhteilla on nyt vahva terapeuttinen vaikutus.

Rapu

Paluu arkeen, ainakin tavallaan… Elämän kevät näyttäytyy uusina kuvioina ja mahdollisuuksina, jotka kuitenkin ovat vähän kaukana tai hakusessa. Nyt et voikaan toimia kovin suoraviivaisesti. Etkä myöskään voi saada minkäänlaisia pikavoittoja. Jotkut asiat vielä suorastaan huutavat reipasta tarttumista, mutta sitten on alettava rakentaa niitä uusia unelmia vähitellen. Nyt energiat ovat liitossa kanssasi, mutta on hiljaisen työn aika, josta ei kannata kaikilla huudeilla huudella. Keskity ihan omiin asioihisi.

Rakkaus

Sama hiljaisuus kannattaa laajentaa koskemaan myös tärkeimpiä ja läheisimpiä ihmissuhteita. Sinun on hieman vaikea itsekään ymmärtää tunnelmiasi ja ajatuksiasi, joten lähinnä vain hämmennät muita jakamalla ”syvämietteisiä yksinpuhelujasi”, joilla yrität itsellesi selvittää asioitasi. Tärkeintä olisi nyt saada käsitys omista toiveistasi. Älä esitä keskeneräisiä ajatuksia tai huonosti harkittuja ideoita. Vaikka Merkurius jo liikkuukin eteenpäin, Sinun suhteesi päätöksiin ja kommunikaation saloihin vaatii kypsymistä.

Leijona

Viimeinen ponnistus ja menoksi! Sinulle Pluton vallan mureneminen on todella hyvä uutinen. Olet tänä aikana ymmärtänyt paljon paremmin, kuka todella olet ja mitä haluat. Kuukauden alku näyttää aika selvästi Sinulle suuntaa, jos vain suostut katsomaan tarpeeksi kauas ja laajasti. Ihmettelen, jos mitkään uudet ideat, joissa on sydän ja pää, eivät ollenkaan kolkuttele. Sinun haavoittumisistasi on syntymässä parempi Sinä, joka ymmärtää, ettei voi teeskennellä olevansa mitään muuta kuin on. Ole rohkeasti siis juuri Sinä.

 Rakkaus

Tämä uudestisyntymisen laatu näkyy vielä enemmän tunnepuolella. Tuntuu, että saat nyt vihdoin parempaan tasapainoon ne velvollisuudet, jotka Sinulla on muita ja myös itseäsi kohtaan. Ainoa tie eteenpäin on rehellisyys. Sinulla ei ole enää mitään halua haavoittamiseen tai haavoittumisen tuomaan marttyyrisyyteen. Tätä voi kutsua uudeksi aluksi. Toki voit vaikuttaa suoraan vain itseesi ja omiin valintoihisi, mutta kyllä se rehellisyys, mikä Sinulle on yhdessä elämisen ehto alkaa vaikuttaa myös suhteeseen tai suhteisiin.

Neitsyt

Nyt, kun moni muu alkaa saada juonen päästä kiinni, Sinusta saattaa yhtäkkiä tuntua hieman oudolta, ”osattomalta”. Uskonpa kuitenkin, että tiedät aivan hyvin, mitä Sinun täytyy nyt tehdä. Se ei varmastikaan ole helppoa. Viimeinen tahdon ponnistus on tehtävä tämän liikkeelle saamiseksi ja tilanteen selvittämiseksi. Aika vaatii yksiselitteisesti täydellistä selkeyttä, eikä mitään epäselviä asioita voi lakaista maton alle. Riskit ovat ainoastaan siinä vaihtoehdossa, ettet tee mitään.

Rakkaus

Olet ollut niin keskittynyt omiin asioihisi, ettet ehkä ole huomannut, että muidenkin elämä on mennyt eteenpäin, hekin ovat muuttuneet. Oma kompassi pyörii nyt vähän sinne ja tänne, etkä saa selvää, miten pitäisi suhtautua omiin tai muiden tunnelmiin. Haluaisit vaikuttaa kaikkeen ja pitää lankoja käsissäsi, mutta nyt, kun muilla alkaa olla omia selkeitä suuntiaan, Sinä oletkin vähän hukassa. Ota ihan rennosti ja tarkkaile, miten elämä alkaa asettua uomiinsa. Kaikkihan on oikeasti ihan hyvin.

Vaaka

Meno vain paranee. Kuun alussa voi olla vielä ohimeneviä hankaluuksia, joihin ei kannata keskittää liikaa huomiota.  Kaikki nyt eivät vain ole ihan kartalla ja ”tappioita kokeneet” yrittävät hakea jotain hyvityksiä muka kokemilleen vääryyksille. Vilpitön työ selkeyden, reiluuden ja rehellisyyden eteen alkaa kantaa hedelmää. Marsin ja Saturnuksen yhtymä Vesimiehen alkuasteilla antaa Sinullekin mahtavan potkun kuukauteen: voit lähteä isoihin projekteihin innolla, jos tunnet ne omiksesi.

 Rakkaus

Kuukausi on ihmissuhteiden kannalta ihan mahtavan näköinen! Jos koet, ettei Sinulla ole mitään puolusteltavaa tai hävettävää, voit antautua prosessille, jossa kaikki elämäsi huoneet saavat uutta, raikasta ilmaa läpituuletuksen myötä. Kaikki voi olla nyt uutta ja raikasta: vanhat suhteet, uudet suhteet, kaikki suhteet. Nyt kaikki se, mitä olet oppinut tähän mennessä ihmisten kanssa elämisestä – itsesi kanssa elämisestä – voi kantaa kaiken kohti parempaa tulevaisuutta, joka tehdään juuri nyt.

Skorpioni

Isoja yllätyksiä ilmassa. Nyt kosmos ohjaa Sinua kädestä pitäen oikealle uralle, jolle et syystä tai toisesta halua lähteä. Sinun pitäisi ottaa näitä paksusta rautalangasta väännettyjä vihjeitä kyllä ihan tosissasi. Olet ehkä niin ihastunut omaan kuvaan itsestäsi, että aiot kieltäytyä muutoksesta, mutta se ei taida olla mahdollista. Jollakin tietoisuutesi tasolla tiedät varmasti asioiden todellisen tilan. Yleensä se on sitten sydän, joka viestittää näistä piiloon painetuista ajatuksista ja tunteista. Kuuntele itseäsi!

 Rakkaus

Todellisuuden tajuaminen taitaa nyt vähän sattua. Koeta päästä siihen, että kiität tätä kipua. Sillä on Sinulle ihan oikea ja selvä viesti. Sinun on ihmissuhteissa tehtävä selviä päätöksiä ja sitoutumisia tai luopumisia. Monet suhteet toimivat toki löyhinäkin, jos niissä vain on se kultainen lanka, joka yhdistää ajan ja tilan kaukaisuudessakin. On vain ymmärrettävä, ketkä ovat tärkeitä ja kuka haluat itse olla.

Jousimies

Vauhti kiihtyy, ja mikäpä on kiihdytellessä. Olet erittäin hyvässä näköalapaikassa kaikkeen tärkeään, mitä on tapahtumassa. Sinun kykysi kokonaisvaltaiseen hahmottamiseen ja ajatteluun on nyt kysyttyä valuuttaa. Sinun kannattaakin pitää vähän sellainen diplomaattinen ”ulkopuolisen asiantuntijan” rooli, eikä sitoutua mihinkään agendaan keveillä perusteilla. Toisaalta, jos aloite on todella innostava, joka haastaa Sinua sopivasti ja kutkuttavasti, kannattaa harkita vakavaakin sitoutumista hankkeeseen.

 Rakkaus

Tämä Sinun kykysi nähdä kokonaisuuksia liittyy todella vahvasti sosiaaliseen ymmärtämiseen. Ymmärrät toisten asemaa ja heidän näkökulmiaan. Nyt Plutomyrskyn jälkeen on hiljainen hetki, jossa näet kaiken sen, mikä on haavoittanut Sinua ja läheisiäsi. Ja Sinussa on nyt vahva tahto tehdä kaikki paremmin. Elämää on ajateltava uudella tavalla: menneisyys on antanut oppia, mutta tulevaisuutta on rakennettava toisin, puhtaalta pöydältä. Anteeksianto ja avoimuus ovat nyt kaiken paremman avaimia.

Kauris

Tässä viestijuoksussa Sinun täytyy antaa kapula eteenpäin. Olet ollut huikean vastuullisessa asemassa, siitä riippumatta, mikä työtehtäväsi on. Olet kantanut kovaa vastuuta. Tässä kuussa Sinun on hyvästeltävä itsessäsi kaikki se, mikä haluaa pitää vielä kiinni huonoista tavoistasi, mitä ne ovatkaan… Marttyyrius, vallanhalu, itsesi ylempänä pitäminen… Vaikka tuntuisi haikealta luopua jostakin, mihin olet tottunut, tärkeintä on katsoa eteenpäin. Kaikella tähänastisella oli oma tarkoituksensa: Sinun tulevaisuutesi.

 Rakkaus

Elämä on ollut niin tapahtumarikasta, että nyt on vaikea saada selville, missä mennään. Kun tietäisi sen edes omalla kohdallaan… Suhteet vaativat nyt täydellisen päivityksen. Kaikki sellainen vanha, mikä suhteita on kuormittanut, on jätettävä taakse ja se edellyttää myös asioiden selvittämistä. Nyt on parempi vain jättää taakse kaikki loukkaamiset ja haavoittamiset. Et tietenkään voi olla vastuussa muiden tekemisistä, mutta vaikka se tuntuisi kuinka vaikealta, loppujen lopuksi helpointa on unohtaa, jättää taakse, antaa anteeksi.

Vesimies

Mars merkissäsi tekee kuukaudesta hurjan energisen ja vauhdikkaan. Muista, että liikkeen lisäksi tarvitaan oikea suunta. Kuviot ovat muuten todella mainiosti kohdallaan, mutta Uranus Härässä saattaa vääntää kaasua siinä määrin, että mopo meinaa karata käsistä. Sillä on nyt ikävä taipumus luoda mieleesi sellaisia ideoita, unelmia ja kuvia, jotka eivät ehkä olekaan ihan Sinua itseäsi. Samaan aikaan Venus on pelastamassa tilannetta kolmiolla oman merkkisi Saturnukseen, joten kuuntele myös tärkeitä ihmisiä.

 Rakkaus

Onpa ihana kuukausi! Ei ehkä kaikin tavoin helpoin mahdollinen, mutta se parantumisen, parantamisen ja rakkauden määrä, joka on tarjolla, voittaa kaikki vaikeudet. Malta ottaa tosissasi omat tunteesi ohjaavina voimina ja muista olla auki ja kuunteleva. Rakkaus ja ihmissuhteet voivat viedä meitä niin paljon eteenpäin ihmisinä kohti itseksemme tulemista ja yhteen tulemista todellisesti. Sinulle kuukausi antaa mahdollisuuden ymmärtää, keskustella ja tehdä myös päätöksiä. Ja sitähän rakkaus on, tekoja.

Kalat

Eteenpäin on elävän mieli… Vuoden alku on ollut varsin koetteleva useimmille meistä. Siksi on tärkeää, ettet ala millään lailla uhriutumaan ja voivottelemaan menetyksiäsi tai ”epäonnistumisia”. Sellainen ”henkisyys”, joka ei suostu katsomaan ongelmia ja todellisuutta, ei toisaalta myöskään ole vastaus. Kun jaksat kantaa omaa lippuasi ja omaa ainutlaatuisuuttasi, tämä kuukausi alkaa antaa vähitellen merkkejä siitä, että tilanne muuttuu vapaampaan ja avarampaan suuntaan.

 Rakkaus

Kuukausi etenee Sinulla luultavasti hieman sekavissa merkeissä. Se lienee selvää, että kuun alussa on tehtävä isoja päätöksiä, edes tiedostamisen tasolla, sen suhteen mitä voi tehdä päästäkseen rasittavista omista tavoista ja ihmisistä, jotka koko ajan tuntuvat vain heittelevän kapuloita rattaisiin. Pelkäät niitä konflikteja, joita tällaisesta uudesta jämäkkyydestä ja päättäväisyydestä seuraa. Joskus on kuitenkin siivottava kontakteja määrällisesti, jotta laatu paranee.

X