Kuukausihoroskoopit

Kuukausihoroskooppi kesäkuu 2020

Teksti:
Janna Nousiainen
Astrologi:
Seppo Tanhua
Kuvat:
Mvphotos

Kesäkuussa peruuttava Jupiter kohtaa jälleen Pluton. Samaan aikaan Mars on yhtymässä Neptunukseen Kaloissa ja tekee sekstiilin edellä mainitulle parille. Mikäli vanhat merkit pitävät yhtään paikkansa kansainvälinen maailma ja poliittis-taloudelliset kuviot taitavat seota entisestäänkin. Toivottavasti vältymme kaikkein ikävimmiltä ilmiöiltä. Meidän kaikkien henkilökohtaisessa elämässämme tämä näkyy toki myös, erityisesti Kauriilla ja Kaloilla. Valheellisuuden ymmärtäminen ja siitä poispyrkiminen voi tuottaa aivan vaistomaisia, paniikinomaisia ratkaisuja. Nyt on yhä vaikeampi erottaa faktaa fiktiosta ja omia motiiveja kuvitelluista. Kun me lähdemme kesäkuuhun luottamuksen ja rauhan voimin, katsomme tietämme valaisevaa Toivon Tähteä, emme eksy illuusioiden labyrintteihin ja paniikkiin.

Paras tapa suhtautua on pitäytyä lähellä oman elämän perusasioita. Kun me pidämme kaikissa olosuhteissa huolta oman elämämme perustasta, tasapainosta, jota Venus edustaa, olemme vahvoilla. Venus Kaksosissa kehottaa meitä kehittämään itseämme, opettelemaan uusia asioita, katsomaan rohkeasti tulevaisuuteen, vaikka se on kuinka epävarma. Kun ymmärrämme pysyä tässä hetkessä ja täyttää sen uskolla, toivolla, rakkaudella ja kiitollisuudella, meillä ei ole mitään hätää. Me olemme kaikki tässä yhdessä ja jos oman elämän perustan ylläpidossa on vaikeuksia, kannattaa pyytää myös apua. Aurinko ja Venus ovat yhtymässä 4.6. Tällöin ihmisyys itse saa aina vahvistuksen, nostaa esille kaikkein tärkeimmät asiat elämässä, elämän perustan uudistamisen, huolenpidon, rakkauden.

Alussa mainittu kuvio pakottaa meidät kysymään: miten voimme päättää jotakin? Perustammeko ratkaisumme ”fiilikseen” vai faktoihin? Marcus Aurelius on silloin aikoinaan sanonut, ettei ole faktoja, on vain näkökulmia. Näinpä meidän täytyy löytää joku näkökulma johonkin kiinteään tukipisteeseen, johonkin, mikä meille on totta. Me emme voi turvautua kuvitelmiin, unelmiin tai suunnitelmiin. Meidän on toimittava ja ymmärrettävä ratkaisujamme vain oman yksilöllisyytemme kautta. Koska mihinkään ulkopuoliseen ei voi luottaa… Paitsi hyviin ystäviin, hyviin ihmisiin. Meillä on aika omistautua sellaisille ihmisille, joiden kanssa haluamme elää huomennakin, siitä riippumatta, ovatko nämä ihmiset paikalla huomenna. Meille ei jää kuin rehellisyys itsellemme ja lämmin suhde hyviin ihmisiin.

Oinas

Kuukauden ”pommikuvio” osuu Sinun merkkiisi aika haastavassa neliössä. Jonkinlainen toimintaohje lienee siis paikallaan… Älä yliajattele asioita! Älä yritä väkisin, älä yritä pitää kiinni jääräpäisesti suunnitelmistasi, joiden kuvittelet olevan muuttumattomia, äläkä pidä kiinni ajatuksista, joita on pakko muuttaa. Mars ja Neptunus Kaloissa pyytävät Sinua jättämään väkisin runttaamisen ja herkistymään oman luovuuden uudelle löytymiselle. Se on mahdollista vain antamalla vapauksia itselle, vapautta seikkailla.

Rakkaus

Ihmissuhteiden merkitys korostuu vahvasti tänä aikana. Olet kovien paineiden alla, joten kannustavat, tukevat ja hyväksyvät tunnelmat sosiaalisissa suhteissa ovat tarpeen. Olet todennäköinen kohde manipuloivien ja vääristelevien ihmisten mielivallalle, mutta tällaisista loanheittokuvioista on astuttava ulos. Olen varma siitä, että elämässäsi on myös tärkeitä ihmisiä perheen, kodin ja harrastusten alueilla. Sinun on tärkeää vahvistaa suhteita näihin arvokkaisiin kumppaneihin, jottei usko ihmisiin katoa ja lakastu.

Härkä

Tämä on vakavan harkinnan paikka ja aika. Jotkut tekemäsi valinnat, valitsemasi tiet, eivät enää ole edes mahdollisia. Vaikka onkin uusien mahdollisuuksien etsimisen ja harkitsemisen aika, se ei tarkoita sitä, että nämä ratkaisut löytyisivät järkeilemällä tähän mennessä tapahtuneen pohjalta. Elämässä on nyt selvä ”epäjatkuvuuskohta”, jossa täytyy löytää ihan uusia ajatuksia. Alkukuukausi taitaa näitä tuoda. Ei kuitenkaan kannata rynnätä liikkeelle, vaan palata näihin ideoihin kuun lopussa, kun Merkurius on peruuttanut takaisin.

Rakkaus

Kuten yleisessä kuvassakin, ihmissuhteiden merkitys kasvaa ja silloin myös niiden laadut alkavat näkyä ja tuntua yhä selvemmin. Venus viipyilee kääntyessään niin pitkään oman merkkisi Uranuksen asteissa, että yhteinen sävel varmaankin löytyy. Jos se jonkun kanssa on yhteinen riitasointu, on syytä vetää biisi poikki. Muutenkin Venuksen peruuttaessa, suhdetta on tarkasteltava ”rakentavan kriittisesti”, arvostaen arvostettavaa, sanoen sanottavasta, etsien eteenpäin… Tulevaisuuteen on mentävä ilman raskasta kuormaa.

Kaksoset

Työelämän kuviot näyttäisivät ilman näitä poikkeuksellisia aikojakin aika kummallisilta. Haluaist todella ymmärtää, mitä tapahtuu, mutta tutulla ja turvallisella arkijärjellä ei pärjää edes alkuun. Nyt on pako irtisanoutua kaikesta alistavasta ja valheellisesta ja synnyttää oma luovuus ihan uudelleen. Se syntyy yllätyksien ja avoimen asenteen huomassa, ei missään tapauksessa pakottamalla. Voit kyllä miettiä sitä, mikä on oma talenttisi. Se on arvokas! Sinun ei tarvitse vielä tietää, mitä teet sillä…

Rakkaus

Aurinko ohittaa Venuksen merkissäsi aivan alkukuussa, eli se siirtyy ”aamutähdeksi”, oltuaan oikeastaan koko talven taivaalla iltatähtenä. Tämä ohitus ja Venuksen pitkä viipyminen merkissäsi, peruutuksineen antaa Sinulla hienon etsikkoajan todellisten suhteiden luomiseen. Olipa suhteittesi laatu ja tila mikä tahansa, tämä kuukausi on Sinulle valtava mahdollisuus perustaa elämäsi paljon vankemmalle pohjalle ja vahvempien, aidompien ja rakkaudellisempien suhteiden verkon varaan.

Rapu

Todella jännittävän ja mielenkiintoisen näköinen kuukausi… Etenkin Ravuilla on nyt ehdoton oppositio kaikkeen valheelliseen. On ehkä aika panna homma luottamuksella ja huumorilla leikiksi. Toivon, että saat tilaisuuksia osoittaa kaikkein suurimpien älyttömyyksien naurettavuuden aidolla hovinarrimaisella pilanteolla. Et saa kyllä suhteutua omiinkaan ajatuksiisi ja päätöksiisi liian vakavasti. Merkurius peruuttaa merkissäsi puolesta kuusta alkaen ja tekee temppujaan erityisesti Sinulle.

Rakkaus

Mielenkiintoa tarjoaa myös ihmissuhteiden maailma. Kysymykset ovat isoja, joten myös vastausten täytyy olla samaa kaliiberia. Sinulla on varmasti paljonkin hampaankolossa asioita, joihin nyt täytyy saada selvyys ja silloin on vain sukellettava sinne syvään päähän. Et saa välttää pelottaviakaan aiheita, koska nyt villakoirat maton alle jätettyinä kasvavat vähintään toiseen potenssiin ja kohta onkin sitten ”virtahepo olohuoneessa”. Kommunikaatiossa on kyllä luvassa haasteita, mutta nyt tärkeintä on rehellisyys.

Leijona

Keskity ihan yksinkertaisiin asioihin. Nyt on varmaan aika paljon sellaista, johon Sinulla ei ole valtaa. Se on tietysti aika kuluttavaa, mutta se on sitä vain silloin, kun kaikkea yrittää hallita. Pidä pääsi kylmänä ja usko vahvasti siihen, että tässä on loppujen lopuksi kyse Sinun vapautumisestasi. Selviät kuukaudesta parhaiten ajattelemalla ja murehtimalla mahdollisimman vähän. Keskity omaan hyvinvointiisi. Tähän elämän perustasta huolehtimiseen kuukausi on mitä mainioin.

Rakkaus

Eivätkös ihmissuhteet periaatteessa ole niitä yksinkertaisia asioita? Periaatteessa? Eivätkä ne varmastikaan kyllä sitä aina käytännössä ole. Kuukausi kuitenkin mahdollistaa sen, että ne voisivat taas olla sitä, kantavia, iloa tuottavia, yksinkertaisia; ne voivat olla täynnä lämpöä hyväksymistä, syvää kiintymystä raikasta halua. Venuksen liike Kaksosissa pyytää tekemään hyviä valintoja, jotta elämän yksinkertaisesta hyvästä voi nauttia. Tämä tarkoittaa myös valintoja: mikä on Sinun valintasi.

Neitsyt

Olet edelleen isojen peruskysymysten äärellä. Sinulla on tässä kohdassa elämääsi suurin vihollinen ihan itsessäsi. Yrität luultavasti rationalisoida, järkeistää elämäsi kysymykset. Ikävä kyllä ne ratkeavat vaikeammalla metodilla: moraalilla, rehellisyydellä. Tiedät varmasti, että tämä on käytännössä vaikeampi tie, ja se vie Sinut tuntemattomille vesille, joilla navigointi on melkoista sumussa liikkumista. Tämä sisäinen epävarmuus on pakko hyväksyä, koska muuta ohjetta kuin ”tehdä oikein” ei ole.

Rakkaus

Minkäänlainen tunnelmointi ei oikein sovi Sinulle nyt. Menet mieluummin katse tiukasti eteenpäin suunnattuna. Sinun mukanasi on nyt vain pysyttävä, jos mielii Sinun seurastasi nauttia. Tässä kuussa mennään siis Sinun ehdoillasi. Ja kun nyt katsot aika vahvasti sinne eteenpäin, niin älä kuitenkaan ala elää liikaa tulevaisuudessa tai lukita päätöksiäsi. Merkurius pakottaa tarkistamaan valintoja ja päätöksiä. Löydät kuitenkin varmasti monia mahdollisuuksia, joilla voit parantaa elämäsi tunneperustaa.

Vaaka

Asiat sujuvat parhaiten nyt niin, ettet yritä niihin juurikaan vaikuttaa. Voi olla todella vaikea pitäytyä sivussa, kun tuntuu, että kaikki mahdollinen on menossa ihan päin seiniä. Mutta uskopa pois: et ole siinä asemassa, että voisit parantaa tilannetta. Vaikka Sinulla varmasti olisi ihan selvältä tuntuvia ratkaisuja, sosiaalinen kenttä on niin sekaisin, etteivät hyvät ratkaisut ole kovin suosittuja. Nyt kannattaa ottaa mahdollisimman rennosti ja jättää kaikki häiriöt omaan arvoonsa. Tilanne on  vasta kehittymässä.

Rakkaus

Sinulle Venuksen viipyily Kaksosissa toimii oikein hyvin. Jos pystyt välttämään huolestumisen ja stressin aiheuttamat häiriöt, suhteiden ja rakkauden maailmassa olisi paljon tarjolla. Koska Marsin ja Neptunuksen yhtymä Kaloissa tekee omasta toiminnastasi ja aloitteistasi helposti aika sekavia, on parempi mieluummin antautua yhteisyydelle ja sille luovuudelle, joka syntyy yhdessä. Se on jotakin, joka on vahvasti Sinussa, mutta nyt tätä sosiaalinen luovuus toimii vain tärkeiden ja rakkaiden ihmisten kanssa.

Skorpioni

Siihen nähden, että aika näyttää näin hankalalta ja sekavalta, Skorpionin kannalta tilanne näyttää yllättävän hyvältä! Tässä vaaditaan kyllä sellaisia Valon Soturin ominaisuuksia… Tarkoitan tällä ehdotonta keskittymistä omaan reitinvalintaan ja oman valon ohjauksessa kulkemiseen. Tähän sisäiseen vahvuuteen täytyy nyt yhdistää se herkkyys, jota Neptunus ja Mars yhdessä Kaloista tarjoilevat yllättävien inspiraatioiden syntymiseen. Pidätä siis kaikki oikeudet itselläsi ja tee tästä vahvanherkkä kuukausi.

Rakkaus

Rytmi on vähän hukassa. Sinulla on kova into saada aikaan muutoksia, mutta maailma lähelläsi, ihmiset ympärilläsi tuntuvat toimivan aivan liian hitaasti. Jätäpä itsellesi tila ja oikeus omaa elämääsi koskeviin päätöksiin, mutta ole valmis avaamaan ajatuksiasi myös läheisillesi, sillä Sinun täytyy antaa heille mahdollisuus ymmärtää niitä. Tässä kuussa tämä ei ole helppoa, koska peruuttamaan lähtevä Merkurius Ravussa vaatii erityistä huolellisuutta. Varmista, että kaikki tärkeät ihmiset ymmärtävät, missä mennään.

Jousimies

Et oikein millään saa otetta näin lipsuvasta kuukaudesta. Kaikki menee niin ennakoimattomin kääntein, että jonkinlainen turhautuminen alkaa puskea pintaan melkein väkisin. Nyt täytyy mennä vain mahdollisimman rennolla pudotteluvaihteella tai ihan vapaalla. Uskon, että Sinullekin paras vaihtoehto on luottamuksen perustunnelman rakentaminen ja kaikenlaisen säätämisen minimointi. Huomaat, etteivät asiat ole omissa käsissä ja nyt tilanteen täytyy vähän selkiytyä. Kaikki oudot ideat voivat kyllä toimia.

Rakkaus

Niitä outoja ideoita, joilla rutiini rikotaan ja luodaan pieniä ihmeitä, voi harrastaa etenkin omien rakkaiden kanssa. Nyt on tärkeää löytää ”henkireikiä”, joista uusia tuulia puhaltaa vähän väsyneeseen parisuhteenkin huoneilmaan. Nyt Sinulla on kuukausi, jossa ihmissuhteiden kehittämiseen kannnattaa todella nähdä vaivaa. Omistautuminen ja uuden visiointi siinä rennon rutiininrikkomisen ohessa ovat ne avainasiat. Meidän on nyt tärkeää katsoa meille tärkeiden ihmisten ja asioiden tulevaisuuteen.

Kauris

Olet taas tapahtumien polttopisteessä. Asetelma on edelleen tavallaan sama kaikkine vastuineen, mutta nyt Sinun on haettava uusia ratkaisumalleja. Koko ajan on pakko valita ”oikean ja väärän” välillä ja varsin heikoilla tiedoilla. Kun tietoa ei ole tarjolla riittävästi, on pakko mennä jonkinlaisella viattomalla luottamuksella. Siihen kun yhdistää mahdollisimman paljon inspiraation herkkyyttä ja aktiivista yrittämistä, rennon iloisesti, saattaa aina joku solmu aueta. Eli: ilon ja luottamuksen kautta. Asiat järjestyvät kyllä.

Rakkaus

Alkukuun puolella kotiasiat vaativat myös huomiota. Jos Sinusta tuntuu, että kaikkiin kysymyksiin pitäisi heti löytää vastaus, olet väärässä. Vaikka kiireen tuntu on voimakas, nopeat päätökset ovat luultavasti liian hätiköityjä. Kaikkea mitä kuulet, tai itsekin puhut, ei kannata ottaa ihan tosissaan. Tilanteet ovat niin liikkuvassa vaiheessa, että hyvältäkin tuntuvat ideat on pakko tarkistaa heinäkuun aikana. Tunne-elämä on voimakasta ja vaikuttaa omalta osaltaan ratkaisuihin. Kaiken on pakko olla totta.

Vesimies

Perintöä odotellessa… No, vitsi vitsinä, mutta kyllä tämä kuukausi taitaa mennä vähän jotakin odotellessa. Kuukausi voi alkaa melkoisella kiireen tunnelmalla, mutta kiire menee kyllä ohi, kun istahtaa hetkeksi. Nyt kärsivällisyys ja varovaisuus ovat ihan varteenotettavia hyveitä. Vaikka tutuisikin siltä, että kaikki vähän romahtelee ympärillä, se on ”vain” koko maailma. Me elämme kummallisia, täysin ennustamattomia aikoja ja kaikkien meidän kohtalot kytkeytyvät toisiinsa. Nyt ei kannata kiirehtiä.

Rakkaus

Tässä rauhaan kehottavassa tunnelmassa huomio kannattaa keskittää suhteiden parantamiseen. Edellytykset siihen ovat todella mainiot. Kaksosissa viipyilevä Venus sopii Sinun energioihisi mainiosti. Tukea tälle tulee monipuolisesti sekä uutta avaavalta Uranukselta, parannusta kantavalta Chironilta ja omistautumista tukevalta Vestalta. Kaikkea tätä hyvää on ehkä vaikea uskoa ja tavoittaa, koska se vaatii ”aktiivista vastaanottamista” ja osallistumista. Pienet ihmeet ovat parhaita ihmeitä.

Kalat

Mars ja Neptunus yhtymässä Kaloissa, sekstiilissä Plutoon ja Jupiteriin!! Nyt oikeastaan kaikki keinot ovat sallittuja. Jos olet varma vain oman motiivisi puhtaudesta. Jätä kaikki ennakkoluulot siitä, mitä Sinulta odotetaan, tai miten Sinun pitäisi nyt toimia. Olet muutoksen keskiössä ja joudut käyttämään itseäsi suurempia voimia ja valtaa. Kun saat mitä kummallisimpia oivalluksia, anna palaa! Sinä olet nyt näyttämässä esimerkkiä siitä, miten me voimme voittaa vaikeuksia ja löytää uusia suuntia vaikeissa tilanteissa.

Rakkaus

Muista myös rentoutua. Tarvitset nyt laadukasta seuraa, joka ymmärtää Sinua ja on valmis vähän erikoisempaankin meininkiin. Jos seurasi on kovin konservatiivista ja pidättyvää, Sinua alkaa varmasti ahdistaa. Sitten kun meininki jossakin suhteessa tai ryppäässä on kunnolla radikaalia, eikä tarvitse pidätellä mielipiteitään tai huumoriaan, homma alkaa toimia. Tällainen sosiaalisen eristämisen aika aiheuttaa väkisinkin vastareaktion, joka kannattaa kanavoida järki kädessä, mutta vapaalla meiningillä.

X