Kuukausihoroskoopit

Kuukausihoroskooppi lokakuu 2021

Teksti:
Lotta Pellas
Astrologi:
Seppo Tanhua
Kuvat:
Mvphotos

Kosmiset jättiläiset jatkavat peruutusvaihteella, mutta itse voit kääntyä etenevään liikkeeseen! Sinulla on itselläsi paljonkin valtaa ja voimaa hyödyntää etenemään kääntyvien Saturnuksen ja Jupiterin voimia. Helppoa se ei ole, mutta se on mahdollista. Tämä kuukausi pyytää meiltä itsenäisyyttä ja kasvamista kohtaamaan ja ymmärtämään kohtalon kehyksemme. Peruuttavat ulkoplaneetat antavat ulkopuoliselle vaikuttamiselle ja hallinnalle mahdollisuuden oman itsehallintomme yli. Sinä voit itse päättää oman valtakuntasi, oman ihmisyytesi, valinnoista. Suuri kynnys oman vapauden käsittämiselle osuu 10. päivään, kun peruuttava Merkurius on yhtymässä Marsin ja Auringon kanssa. Nämä hetket ovat suuria lahjoja tämän hetken ja oman itsen oivaltavalle yhdistämiselle.

Tämä 10. päivä on se hetki, jolloin ymmärrät suurella kirkkaudella sen, voitko todella toteuttaa itseäsi ja luovaa voimaasi vapaasti. Tarkkaile tässä vaiheessa kuukautta erityisen tarkasti millaisia ajatuksia ja reaktioita tunnetasolla herää. Saatko elää itsesi näköistä elämää? Onko sinulla mahdollisuus luoda itsestäsi käsin, ilolla ja rakkaudella? Onko elämä edes siedettävää? Onko näköpiirissä jotakin, mikä voisi tilannetta parantaa? Ehkä kaikki onkin ihan hyvin. Silloin voit ilman muuta jatkaa valitsemallasi tiellä, mutta uskon, että aika isolle ryhmälle tämä hetki tulee olemaan jonkinlainen käännepiste. Se on piste, jossa joko menetetään oman itsemääräämisoikeuden rippeetkin tai valmistaudutaan käännökseen, ottamaan valta takaisin omaan elämään.

Puolessa kuussa rytisee, taas. Kahtiajako tuntuu syvenevän päivä päivältä ja perheet ovat yhä vaikeammissa tilanteissa, koska käsitykset tilanteen todellisuudesta ja tarvittavista toimista voivat poiketa niin rajusti. Suhteet ovat tästä syystä koetuksella töissä, perheissä ja ystävyydessä. Meidän täytyy katsoa, mikä on se tulevaisuus, jota nyt itsessäni luon: Onko se hyväksymisen ja rakkauden tulevaisuus, vai rajoittamisen ja pakottamisen tie? Venus liikkuu Jousimiehessä, joka auttaa meitä ymmärtämään totuuksia. Se saa auttaa meitä ymmärtämään, mille tulevaisuudelle meidän pitää olla uskollisia.

Oinas

Nyt on realismin aika. Sinä kuulut siihen ryhmään, jolta Merkurius voimakkaimmin kysyy kysymyksiä elämäsi tilasta. Olet itse Marsin voimien alla syntynyt, joten et voi liian pitkään sen tarpeita tukahduttaa. Nämä voimat ovat sinun luovuutesi, oman erityisyytesi ilmaisemista. Vaikka oletkin itsellinen ja vahva, nyt sosiaalinen ulottuvuus nousee hurjan tärkeäksi. Mars ei ole enää sotainen ja rikkova, vaan yhteistyökykyinen ja rakentava. Se on myös totuudellinen, ole sinäkin.

Rakkaus

Tämä on sinulle hyvin vahva kuukausi ja Venus Jousimiehessä sopii kuvioon hienosti. Nyt on aika myös suhteissa kaivaa totuudelliset voimat esiin ja luovuttava kaikista epätodellisista kuvitelmista. Älä lähden ajan henkeen mukaan: älä taistele, loukkaa, rajoita, käske. Etsiydy sellaisten ihmisten seuraan, jotka saavat sinusta parhaat puolesi esiin. Kaikki tällaiset yhteisöt kaipaavat nyt huolenpitoa ja työtä paremman tulevaisuuden visioinnissa. Sitä ei voi jättää tuntemattomille suuruuksille.

Härkä

Nyt tarkkana. Merkissäsi pitkään asusteleva Uranus ei saa nyt juuri mistään kunnon tukea. Sinulle saattaa helposti käydä niin, että jäät kuvitelmiin, joissa maailma jatkuukin parhaiten kohdallasi samaan tapaan kuin ennenkin. Voi lähteä matto alta, niin ettei ehdi kissaa sanoa. Jos hälytyskellot soivat, niitä kannattaa kyllä kuunnella. Sinulla vahvin ohjaus oman voiman löytämiseen tulee ahdistavuudesta, joka kannattaa ottaa vastaan neuvoa antavana ystävänä.

Rakkaus

Et voi loputtomasti vain vaieta. Kohta kukaan ei tiedä, mitä ajattelet. Tällä on aina seurauksensa, koska ennemmin tai myöhemmin paine kasvaa liian suureksi. Voit olla varma, että tilanne ei mene suinkaan ohi. Nyt on siis syytä kaivaa kaikki mahdollinen rohkeus esiin ja nostaa kissa pöydälle. Tärkeää on se, että asioita pystytään käsittelemään mahdollisimman rauhallisesti, koska siitä tulee päivä päivältä vaikeampaa. Pidä asiat asioina, ole avoin, mutta seiso vankasti todeksi tietämäsi takana.

Kaksonen

Onpa vahva ja hieno kuukausi! Sinulla on tilaa ja vapautta toimia oman pääsi ja sydämesi mukaan. Jos vain otat ja pidät tämän tilan. Nyt mitään ei voi luovuttaa ilman puolustusta. Kaikki vapautesi on vaakalaudalla ja siksi oman voiman löytäminen, oman oikeutuksen arvostaminen on huikean tärkeää. Peruuttavan Merkuriuksen viesti 10. päivän seutuvilla kertoo sinulle, mille on sanottava ei ja mitä omaa laatua on lähdettävä vahvistamaan, jotta elämästä tulee taas elämisen arvoista.

Rakkaus

Nyt on tärkeää säilyttää oma tasapaino. Kun totuudet alkavat vaatia niiden katsomista suoraan, täytyy omia käsityksiä muuttaa ja silloin kaikki näyttää ihan uudelta. Sinulla on vahva käsitys siitä, mitä ihmissuhteiltasi haluat. Silloin et voi tehdä liikaa kompromisseja, vaan sinun on suojeltava kaikkea sitä uutta, minkä tiedät todeksi sisälläsi. Voit aivan hyvin myöntää tekemäsi virheet itsellesi, ne ovat ystäviä. Sekä tunteet että ajatukset ohjaavat sinua vahvasti oikealle tielle.

Rapu

Suuntaa voi olla todella vaikea löytää vaihtuvissa tilanteissa. Näkökulmat eivät ole ihan kohdillaan sinun kannaltasi. Eksyt aika helposti väkisin yrittämiseen, katteettomaan optimismiin tai pessimismiin. Kun toimintaympäristö on vaikea, täytyy vain muistaa isompi visio. Eihän sillä loppujen lopuksi ole paljonkaan väliä, miltä omat valinnat näyttävät muille. Ainoa, jolle olet tilivelvollinen, on sinä itse. Kaikki suunnanmuutokset ovat sallittuja, jos oma unelma sitä vaatii.

Rakkaus

Tilanteen todellinen luonne alkaa paljastua. Kaikki pelit ovat turhia, kun jäljelle jää vain kysymys rakkaudesta. Millään muulla ei olekaan merkitystä. Kaikki suhteet törmäävät joskus tähän pohjalla olevaan kysymykseen. Jotta voimme elää täysinä ihmisinä, meillä täytyy olla ainakin yksi rakkaudellinen suhde, sellainen suhde, joka hyväksyy kaiken, virheetkin. Tällainen suhde täytyy olla ainakin itseen ja siihen, että on saanut elämän ja saa sitä elää. Rakkaus on kaiken perusta.

Leijona

Tällaiset ajat ja elämäntilanteet synnyttävät helposti suurta huolta tulevaisuudesta ja selviämisestä. Mutta huoli on myös mahdollisuus. Me alamme kuin varkain tehdä elämässä asioita rahan takia, kun kuvittelemme, että muuta mahdollisuutta ei ole. Silloin jätämme oman lahjakkuutemme ja intohimomme helposti hyllylle pölyttymään. Tällainen aika on mahdollisuus ottaa luovuus hyllyltä, pyyhkäistä pölyt päältä. Ja aloittaa oman näköinen elämä. Voita huoli.

Rakkaus

Tosi ja aito vaativat nyt kaiken. Mutta ne maksavat kaiken takaisin moneen kertaan. Jos nyt suostut tekemään töitä rehellisesti aidon rakkauden eteen, voit olla varma, että se kannattaa. Sinulla on varmasti sellaista resurssia, jota olet vähän jemmaillut, mutta jonka on aika vapautua. Voit itsekin paljon paremmin ihmissuhteissa, kun luot asioita ja jaat niitä iloisen ja vapautuneen tekemisen kautta. Anna sydämestäsi ilman mitään vaatimuksia takaisinmaksusta. Silloin sijoitat hyvään tulevaisuuteen.

Neitsyt

Olet voittanut jo monia omista esteistäsi pelkästään sillä, että olet tajunnut niiden olevan itsessäsi, itsesi luomia. Nyt on  seuraavan haasteen aika. Omiin onnistumisiin ei saa jäädä jumiin. Kun omaa tietoisuutta on saanut muokattua paremmaksi työkaluksi, syntyy velvollisuus myös käyttää sitä paremmin. Sinun on aika miettiä varsin vakavasti, minkä tavoitteiden puolesta asioita toteutat ja edistät. Nyt ei kannata hosuen lähteä tekemään mitään. Muodosta iso kuva.

Rakkaus

Samankaltainen vakavuus tai totuudellisuuden vaatimus on vahvasti läsnä myös ihmissuhteiden maailmassa. Nyt ollaan helposti tekemisissä suurten ja kärjistyneiden mielipide-erojen kanssa. Voiko elää sellaisissa suhteissa, joissa ollaan aivan eri maailmoissa? Vastaus on: Voi. Se vaatii paljon työtä mielipiteidenvälisen etäisyyden kartoittamiseksi. Meillä on valo vain näissä vastakkaisissa kohteissa, mutta niiden väli on myös valaistava suurella avoimuudella.

Vaaka

Tasapainon voi palauttaa kahdella tavalla: miekalla tai vaa’alla, voimalla tai armolla. Nyt sinun on pakko ottaa miekka työkaluksi. Eihän se kivaa ole, mutta on tehtävä, mitä on tehtävä, jotta voi aamuisin ja iltaisin katsoa peiliin ja nähdä siellä itsensä. Nyt on aika ottaa oma luova voima käyttöön ja muotoilla elämä omaksi. Tällaisessa tilanteessa ei voi ajatella paljonkaan muiden suhtautumista tai heille koituvia vaikeuksia. He ovat valinneet sinut elämäänsä, tavalla tai toisella. Se on heidän valintansa.

Rakkaus

Onneksi olet tunteellisesti rehellinen ja hyvässä tasapainossa. Se auttaa tällaisissa tilanteissa, kun kaikkia elämän alueita määritellään uusiin olosuhteisiin sopiviksi. Kaikki menee oikeasti tärkeiden ihmisten kanssa ihan hyvin, jos pysyt rehellisyydessä ja avoimuudessa. Kaikki eivät ole ollenkaan valmiita näkemään niin pitkälle tulevaisuuteen, kuin itse näet. Sille ei voi mitään, mutta myötätuntoa voi osoittaa aina. Pelkäät ehkä ottaa näin isoja riskejä, mutta muuta et voi.

Skorpioni

Uusi alku. Sinun täytyy olla tietoinen siitä, mitä maailmassa tapahtuu, mutta vielä paljon tietoisempi siitä, mitä sinussa itsessäsi nyt syntyy. Kaikki voi tulla selkeäksi ja kantavaksi vain oivalluksen kautta. Koeta ymmärtää mahdollisimman syvästi, että valo tulevaisuuden sumun hälventämiseksi on oma sisäinen Aurinkosi. Koita katsoa kaikkea mahdollisimman avoimesti, maailmasta ei koskaan häviä mielenkiintoiset ja innostavat asiat. Sinulla ei ole mitään velvollisuutta jatkaa tyhjennettyjen maljojen kaatelua.

Rakkaus

Älä pihistele. Kun tulevaisuudesta ei kukaan tiedä, mitään sellaista hyvää, jonka säilyvyydestä ei ole takeita, ei kannata jemmailla. Jaa tärkeiden ihmisten kesken, mitä sinulla on jakaa. Meidän täytyy nyt auttaa toisiamme. Jos tiedät, että joku tarvitsee apuasi, ota tämä pyyntö sydämeesi ja jaa hyvää puhtaasta antamisen ilosta. Sehän voi olla mitä tahansa sienistä ja marjoista hymyyn asti. Pienillä teoilla voi olla suuri merkitys.

Jousimies

Hyvältä näyttää! Kaikilta vaaditaan aika paljon kärsivällisyyttä ja kestokykyä, jotta oma voima löytyy ja se jaksaa kantaa vaikeuksien läpi. Olet saavuttanut nyt sellaisen periksiantamattomuuden tilan, jossa ei helposti enää hävitä. Se voima, jonka olet ottanut haltuusi, on nyt arvokasta pääomaa sosiaalisessa kontekstissa. Vapauta itsesi mahdollisimman vapaaseen toimintaan, jossa edustat puhtaasti kaikkea sitä, mihin uskot itse. Se toteutukoon myös intona ja energisenä luovuutena.

Rakkaus

Sinulla on uskomattoman vahva näkemys siitä, mihin suuntaan pitäisi mennä. Mutta harva on mestari omalla maallaan, eli läheistensä keskuudessa. Tällainen voi olla tietysti varsin turhauttavaa. Suhteisiin täytyy nyt tavalla tai toisella pyrkiä luomaan tasapainoa. Annakin sinulle vaikean ohjeen noudatettavaksi: Suhtaudu muiden jääräpäisyyteen armollisesti. He elävät omaa elämäänsä, omassa kohdassaan omaa kehitystään. ”Isä, anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä, mitä he tekevät.” Armo on jaloutta.

Kauris

Eihän vain ole jäänyt runttausvaihde päälle? Olit varsin pitkään todella suuressa roolissa. Sellainenhan voi helposti jäädä päälle. Ja mihin sitä pantteri pilkuistaan pääsisi? Nyt näyttää kuitenkin siltä, että olet päässyt antamaan panoksesi kaikkiin olemassaoleviin projekteihin. Olisiko aika jollekin ihan uudelle, jollekin jossa oma intosi ja omat lahjasi pääsisivät toteutumaan vielä suuremmin? Mieti, hiljennä vauhtia ja tyhjennä mielesi, jotta sinne mahtuu uusia isoja ajatuksia.

Rakkaus

Älä jää menneisyyden vangiksi. Emme koskaan tiedä, mitä kaikkea menneisyytemme teoista on seurannut, emme voi myöskään tietää, mikä oli turhaa tai mikä menestys. Omat käsityksemme eivät monestikaan vastaa todellisuutta. Aika usein alamme myös ajatella, että annamme enemmän kuin saamme. Tämä tuottaa turhautumista, jolle ei kuitenkaan ole perusteita.

Vesimies

Sinulla on merkissäsi sekä Saturnus että Jupiter, jotka lähtevät etenemään. Kaiken lisäksi molemmat aktivoituvat vahvasti, joten luvassa on kaikki se, mihin uskalluksesi riittää. Olet merkittävässä asemassa, kun uutta parempaa maailmaa rakennetaan. Kun toimit rohkeasti ja pelottomasti omilla sydänvoimillasi ja oman totuutesi lipun alla, olet suojassa. Meidän on opittava menemään pelkojamme kohti ja katsomaan niitä silmiin. Vain näin voimme saavuttaa vapauden.

Rakkaus

Talossa on tärkeintä, että perustukset ovat kunnossa. Suhteiden kohdalla on aika katsoa näitä perustoja. Emme voi olla elämässämme lujia ja rohkeita, ellei meillä ole riittävästi tukea. Tämä kuukausi on sinulle aika, jolloin katsot suhteiden totuutta silmiin. Mikään lojaalisuuden puute ei saa jäädä jäytämään lujuuttasi. Tänä aikana on tärkeää, että voimme elää omana itsenämme, omine puutteinemme ja loistavuuksinemme.

Kalat

Tuntuuko siltä, että olet kadottanut päämääräsi, ehkä myös merkityksen, motiivin? Aika vaikea kuukausi minkään toiminnan kannalta, vaikka vahvasti tuntusikin siltä, että ”jotain täytyis tehdä”. Innokas tekeminen väärien tavoitteiden puolesta ei ole kovinkaan järkevää, joten kehotan kattavaan itsetutkiskeluun. Sinun kannattaa panostaa kriittiseen sisäiseen työhön. Se kantaa varmasti hedelmää. On tärkeää, että me tiedämme ja tiedostamme, miksi toimimme.

Rakkaus

Päämäärä ja sitoutuminen saattaa hyvinkin löytyä ihmissuhteiden alueelta. Näinä aikoina mielekkyys ja vapaudesta syntyneet sitoumukset motivoidaan usein kaikkein tärkeimmällä: inhimillisyydellä, ihmisyhteydellä. Kun katsot ihmisiä ympärilläsi, muistat varmaan taas, miksi kannat velvollisuuksiasi ja harmejasi. Me teemme kaikki uhrauksia toistemme eteen, mutta näistä velvollisuuksista voi tulla myös keveitä, kun ymmärrämme, ettemme ole saaria. Kaukaiset tavoitteet vaativat aina porukan.

X