Kuukausihoroskoopit

Kuukausihoroskooppi syyskuu 2021

Teksti:
Lotta Pellas
Astrologi:
Seppo Tanhua
Kuvat:
Mvphotos

Kaikki jättiläiset peruuttavat: Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus ja Pluto. Näistä tiukimmin samoissa asteissa ovat Jupiter vesimiehessä ja Pluto kauriissa. Kuukauden aikana molemmat saavat kumppanin, joka kanavoi näitä energioita enemmän ihmisaivojen taajuudelle. Venuksen ilmakolmio Jupiterille on äärimmäisen positiivinen kuvio sinänsä. Mutta neitsyestä vaikuttava Marsin kolmio Plutolle maamerkeissä sisältää kyllä isoja riskejä, varsinkin poliittisella ja taloudellisella tasolla maailmassa. Toki tuo on kolmio, joka voi tuoda omaan elämään, varsinkin maamerkeille, positiivisen voimalatauksen. Pluton ja Marsin energiat yhdessä saattavat kyllä saada varsin rajujakin ilmenemismuotoja, ellei tietoinen kontrolli motiiveista ja rehellisyydestä itselle ja muille ole tietoinen valinta.

Tuo valtiaiden peruuttaminen kertoo minulle paineen kasvusta edelleen. Kuinka moni on ajatellut, että kaikkeen elämään vaikuttavasta kontrollista ja säännöistä olisi jo päästy? Itse näen kahtiajaon yhä syvenevän ja rakkaudellisen, sosiaalisen avoimuuden olevan päivä päivältä tärkeämpää. Me voimme opetella vesimiehen aikaan siirtymistä, kun Venus on omassa merkissään vaa’assa, sosiaalisen luovuuden, diplomatian, realismin ja yhteistyön alueella. Kun se yhdistyy vesimiehen Jupiteriin, uusien ideoiden ja ihmisten, kontaktien ja mahdollisuuksien vuo on auki, mutta vaatii rohkeutta ja tulevaisuuteen katsomista. Persoonalliset planeetat kiitävät toisaalta kaikki vauhdilla eteenpäin, vaikka toki kuun lopussa Merkurius lähtee perääntyvään liikkeeseen. Venus saapuu skorpioniin ja tekee opposition Uranukselle kuun lopussa.

Saisimmeko me nyt paremmin kiinni kollektiivisten voimien laadusta? Maailmaa viedään yhä tiukempaan ja keskitetympään kontrolliin ja vallankäyttöön. Kaikille se ei sovi. Nyt kaikkien on löydettävä positiivisella ja rakentavalla tavalla tuo Pluton ja Marsin valtava luova voima. Se kääntyy helposti vastareaktioksi ja negatiiviseksi, rikkovaksi energiaksi. Ja tätä tullaan aivan varmasti maailmassa näkemään. Venus ja Mars edustavat molemmat tunne-elämän kautta toimivia voimia: Venus sosiaalisesti ja elämänvoimien kautta, Mars taas yksilöllisen luovuuden tarpeen ja henkisen hyvinvoinnin aspektein. Jos alkukuu tuntuu jakavan jopa sinua itseäsi kahteen leiriin (Mars vs.Venus), saapuu Aurinko vahvistamaan sydänvoimia, omaa todellista tahtoa, tähän samaan asemaan kuun puolivälissä.

Oinas

Tulimerkit, kuten sinä, ovat kahden vaiheilla. Jatkuvasti tiukkeneva paine, jota ajetaan ihmisten elämään alkaa tuntua jo arkisissa valinnoissa. Sinun on ehkä kuitenkin helpompi ottaa ohjat omiin käsiin ja tehdä varsin itsenäisiä ratkaisuja. Katse sellaiseen tulevaisuuteen, joka tuntuu oikealta ja sitten vain toimintaa. Pluto on vähän haastavassa kulmassa, joten yliyrittämistä kannattaa välttää. Toinen vaara on liiallinen ihastuminen omiin voimiin, jolloin kikkailusta saattaa tulla leuka kipeäksi.

Rakkaus

Sinulla tämä Mars/Venus-jako toimii aika hyvin, koska uran ja ammatin puolella saat käyttää rakasta Marsiasi ja täällä tunnepuolella Venus on taas voimissaan. Uusille suhteille on nyt avaraa tilaa. Näistä suhteista voi tulla todella merkityksellisiä monilla tasoilla. Tämä on tunnepuolella loistavaa aikaa, autot valitaan loppujen lopuksi aina tunteella ja sama voima ohjaa sinua sellaisten ihmisten seuraan, joista tulee tärkeitä kumppaneita kaikilla elämän osa-alueilla. Uutta ja innostavaa.

Härkä

Vahva kuin härkä. Nyt voi sanoille olla katetta. Sinulle ekstravoimaa tulee sekä Plutolta että Uranukselta. Nämä molemmat kantavat mukanaan mahdollisuuksien lisäksi omat vaaransa, väärin käytettyinä. Pluto saattaa alkaa ajaa meidän vaunujamme itsemme sijaan. Ja Uranus saattaa tunkea sellaisia vapaudenhaaveita, että ne unohtavat kokonaan menneisyytemme ja ihmisten ja asioiden arvon. Älä siis syö kuormasta, äläkä aja vaunujasi väärään suuntaan. Näillä eväillä syyskuu on mainio voimakuukausi.

Rakkaus

Voimakuukauden kääntöpuoli saattaa syntyä ongelmina ihmissuhdepuolelle. Kun me olemme vahvasti voimamme tunnossa, alamme helposti vähän unohdella muiden ihmisten tunteita ja tarpeita. Tallomme aika helposti varpaille. Eihän se omiin kuvioihin keskittyminen tietenkään väärin ole, mutta käytöstavat ja inhimillisyys täytyy silti muistaa. Aika iso vaara on olemassa sille, että alat tehdä varsin huolettomasti päätöksiä, jotka koskevat myös muita. Muiden vapauden alueelle ei voi mennä.

Kaksoset

Kaksosilla kuvio taas asettuu niin, ettei ole kauheasti järkeä puskea yksin ja jääräpäisesti jotakin kuvittelemaansa suuntaa. Nyt kommunikaatio ja yhteistyö toimii paljon paremmin. Sinulle sopii nyt paremmin kuin hyvin se, että analysoit vaikka pienessä ryhmässä, mikä ei toimi. Sitten vain rehellistä, mutta rakentavaa kommunikaatiota ja suunta sinne, minne eteneminen on mielekästä. Nyt kannattaa kuitenkin pitää liikettä yllä. Tilanteiden ennustettavuus on niin heikko, että parempi vain pysyä liikkeessä.

Rakkaus

Sinulle on hyvin tärkeätä pitää sosiaalisia kontakteja yllä. Ihmissuhteita on nyt hoidettava, on liikuttava, on tutustuttava, on ajateltava uusia asioita, uusista kulmista. Jämähtäminen on nyt pahinta myrkkyä. Jos sitten käy niin, että kaikki uusi saa jotakin liikahtamaan oikein todella sielussa, saattaa iskeä myös melkoinen ahdistus. Muista, että tuhlattuja vuosia ei ole, olet tarvinnut sen ajan ja ne ihmiset opettamaan sinulle ne asiat, jotka tiedät nyt. Jotta voit taas keikauttaa kaiken mukavasti ympäri.

Rapu

”Haastava” alkaa olla tietysti aika kulunut sana. Mitäs jos ei käytetäkään sitä? Kuukausi on ehkä… iso? Voi olla hyvinkin, että tehtävät alkavat tuntua ylivoimaisilta. Jos näin käy, voi oikeutetusti miettiä, kannattaako näin epävarmassa tilanteessa käyttää kaikkia paukkujaan täysin epävarman tuloksen saavuttamiseen. Olen itse oppinut, että elämästä tulee aika paljon mukavampaa ja miellyttävämpää, jos pyrkii tekemään teot ihan vain rakkaudesta tähän tekoon. Sieltä alkaa tekemisen ilo ryömiä sisään.

Rakkaus

Tunne-elämä heittelee lähinnä sen takia, että kaikki muuttuu sinun mielestäsi vähän liikaa. Kaiken lisäksi tunnet, että sinulla ei ole mitään kontrollia siihen, mitä tapahtuu. Mutta hei: se on ihmissuhteiden todellisuutta, meillä ei ole, eikä pidäkään olla valtaa muiden tunteisiin tai tahtoon. Olet ehkä myös aika pahasti jumittunut käsityksiin, jotka koskevat itseäsi ja muita ihmisiä. Tästä syntyy sellainen soppa, jossa tuntuu, että sinut jyrätään. Mutta sinulla on ratkaisu: joustavuus, avoimuus.

Leijona

Kyllä harmaa kivi yleensä voittaa kovemmankin otsan. Ei kannata väkisin yrittää, ellei homma tunnu luonnistuvan. Uskon kyllä, että tarve tehdä jotakin voi olla hyvinkin pakottava ja ahdistus sen mukainen. Mitään oikoreittejä tai puolitotuuksilla ratsastamista ei kannata tehdä missään nimessä. Ajassa on nyt niin vahvoja muutosvoimia, että vaikka kuvittelisit juurikin saavasi rangaistuspotkusi maaliin, maali siirtyy taas. Vaikka sisällä ahdistus tuntuu pakottavalta, on paljon parempi ottaa rennommin hyvässä seurassa.

Rakkaus

Se hyvä seura! Kuulut ehdottomasti siihen ryhmään, jolla tämä Venusinspiraatio toimii paljon paremmin kuin Marsvastaava. Kaikki aika, minkä käytät sosiaalisesta ylellisyydestä, välittämisestä ja rakkauden ihmeestä nauttimiseen, on todella elämän parasta aikaa. Tulevaisuutta ei voi rakentaa yksin ja ne kaikki ideat, tiedot ja tuki, jota hyvä seura voi tarjota, aukaisevat nyt yllättäviä ovia pahimmissakin umpikujissa. Yhdessä meissä on paljon voimaa. Myös sinun arvosi näkyy nyt vahvana.

Neitsyt

”Oma” kuukautesi on nyt varsin vahvalla energialla marinoitu. Koita ottaa kuukauden alusta asti sydän toimintaan mukaan muutenkin kuin pumppuna. Aika helposti käy niin, että alat Pluton vahvistamalla Marsenergialla yliyrittää ja oikoo mutkia suoriksi. Kun ottaa tekemiseen ilon ja luovan hulluuden mukaan ja vähemmän suorituspainetta, homma toimii paljon paremmin. Sinun on varsin vaikea ottaa nyt muita huomioon ja tämä näkyy helposti sitten ongelmina, ellei toiminta ole kullattu myötätunnon voimilla.

Rakkaus

Alkukuu taitaa kulua aika ristiriitaisissa tunnelmissa, kuten edellä kirjoitin. Marsenergiat keskittävät huomion niin vahvasti itseesi. Kun Venus siirtyy skorpioniin, se alkaa tehdä työtään myös sinun sielusi syvyyksissä, jolloin alat taas paremmin ymmärtää itseäsi ihmissuhteittesi verkossa. Jos herkistyt loppukuun aikana kuuntelemaan herkällä korvalla omia tunnelmiasi, pääset oivallusten äärelle. Nyt täytyy löytää yhteinen sävel, tai eväät on melkein syöty. Kaikki lähtee vapauden kunnioittamisesta. Ja se koskee kaikkia.

Vaaka

Erikoisissakin olosuhteissa elämä jatkuu kuitenkin hyvin henkilökohtaisena. Sisäinen tunnelma on nyt aika jännittynyt ja patoutunut. Maailman paino käy harteille, mutta konkreettisia päätöksiä ja toimenpiteitä on vaikea löytää, ainakaan yksin. Venus vaikuttaa hyvin vahvasti merkissäsi alkukuun, jolloin yhteistyökuvioita kannattaa edistää kaikin mahdollisin tavoin. Yhteistyön kannalta arvokkaita ihmisiä voi löytyä aika yllättäviltäkin tahoilta, joten aina kannattaa suhtautua erilaisuuteen avoimesti.

Rakkaus

Tämä on ihmissuhteiden kannalta varsin selkeyttävää aikaa. Merkuriuksella on vahva rooli siinä, että asiat alkavat saada jonkinlaisen järkevän järjestyksen päässä ja sydämessä. Tosin selkeys antaa odottaa itseään varmaan ihan kuukauden loppupuolelle. Alkukuun tapaamiset ja kohtaamiset sisältävät niin suuria taustakuvioita, että omassa tunnemaailmassa voi olla melkoinen maanjäristysten aika. Me emme edes voi tajuta millaisia karmallisiakin voimia kaiken taustalla jyllää. Nyt elät mahdollisuuksien aikaa.

Skorpioni

Sinun täytyy nousta tilanteen yläpuolelle, eikä mennä sen mukana. Sinulla on todella paljon valtaa ja voimaa, joka pitää nyt hyödyntää. Mutta mikään vanha toimintamalli ei päde, eikä toimi. Nyt kaiken on synnyttävä ”neitseellisestä”, uudesta ja puhtaasta impulssista, jolla on uskomaton voima kaataa ja järkyttää vanhoja rakenteita, jotka estävät omaa kehitystäsi. Yllätysmomentti ja auktoriteetti täytyy säilyttää, etkä voi mennä mitenkään väittelemään samalle tasolle. Teet vain omalla tavallasi, tekemisen palosta.

Rakkaus

Venus saapuu merkkiisi kuukauden kymmenennen päivän kohdalla. Sen merkittävin aspekti syyskuussa syntyy 23. päivä, jolloin se on oppositiossa Härkä-Uranuksen kanssa. Ihmissuhteissa kaipaat nyt myös omaa tilaa ja vapautta. Sinun täytyy itse saada valita, mille ja kenelle annat rakkautesi ja huomiosi. Näissä suhteiden verkoissa voi käydä aina joskus niin, että oma tahto hukkuu ja velvollisuudet alkavat hallita. Nyt täytyy löytää uudestaan ilo ja omasta vapaudesta tehdyt sitoumukset.

Jousimies

”Kaikki muuttuu, mutta antaa sen muuttua.” Taidat olla edelleen itse itsesi pahin vihollinen. Jos alat ”yrittää”, asetut vain muutoksen tielle. Haluaisit niin kovasti ottaa ja löytää oman roolisi. Mutta sinulle on varattu aivan toinen rooli. Ympyräsi on pienempi kuin sinä, joten et enää mahdu sinne. Kiireellä et saa mitään kestävää aikaan. On kuitenkin varsin selvää, että jotakin uutta tulee elämääsi muiden ihmisten kautta. Nyt kannattaa kuunnella tarkkaan ja tutkia kaikkia viestejä ennakkoluulottomasti.

Rakkaus

Alkukuu on merkittävien kohtaamisten aikaa. Tämähän ei välttämättä tarkoita pelkästään uusia ihmisiä. Vanhatkin voi kohdata uudella tasolla, uudestaan. Me teemme monesti sellaisia kuvioita arkeen, että ne eivät palvele oikeastaan ketään. Me kuvittelemme ehkä, että tuo toinen toivoo ja haluaa tätä, joten voin tätä sietää. Tai sitten kuvittelemme itsestämme samaa: Me muka tarvitsemme jotakin, joka kuitenkin vain rasittaa meitä ja vie energiaamme. Sinun on aika tarkastella kaikkia tällaisia kuvioita. Ja aloittaa siivoaminen.

Kauris

Erittäin vahvaa aikaa. Alat hyvin vahvasti ymmärtää uudistumisen merkitystä. Mihin voimaa käytetään? Sitä käytetään paremman elämän, paremman maailman rakentamiseen. Sinulla on paljon vaikuttamisen mahdollisuuksia, joten nyt on mietittävä, mitä hyvä tarkoittaa. Olet varmaan tyyppinä vähän itsellinen ja omiin asioihin keskittyvä. Nyt on kuitenkin aika laajentaa huomion piiriä. Haaste sinulla on sosiaalisen ympäristön rakentava hallinta: ei kaikkitietävyyden ja vastakkaisuuden keinoin, vaan yhteistyöllä.

Rakkaus

Saavutukset ovat jakamista varten. Olet saavuttanut harvinaisen tukevan paikan, jolla seistä, vaikka tätä voi olla vaikea uskoa. Ajattele hetki, ajattele kiitollisuutta, ajattele kaikkea hyvää, mitä sinulla kuitenkin on. Nyt on aika katsoa eteenpäin ja ottaa mukaan kaikki se hyvä, jota elämässä on. Sinulla on paljon annettavaa. Muista, että sinulla on myös paljon vastaanotettavaa. Elämä on uudistumassa vahvasti ja tärkeät ihmiset tulevat yhä tärkeämmiksi. Kukaan meistä ei ole saari, ja kaikki me tarvitsemme toisiamme.

Vesimies

Jos kuukausi tuntuu ajavan sinua yhä pahempaan umpikujaan, voit olla aika varma, että se ei ole tämä aika, vaan sinä itse. Rakennat omaa elämääsi ja identiteettiäsi vieläkin liikaa menneisyyden varaan. Sen ihmisen pohjalta, joka olit, mutta et ole enää. Sinun on nyt vain ehdittävä mukaan Jupiterin kyytiin. Se tarjoaa nyt ihan mahtavia mahdollisuuksia, joihin on kuitenkin tartuttava varsin nopeasti. Ja nyt ei voi jäädä periaatteelliselle tasolle, vaan hyvät päätökset on pakko viedä konkretiaan asti. Käy uudesta portista.

Rakkaus

Vanhat ja uudet sitoumukset kysyvät sinulta: Oletko tosissasi? Olet varsin terävällä tuulella ja ihmissuhteissa on hienoa alkusyksyn tuulta. Uusia merkityksellisiä kohtaamisia tapahtuu. Nyt on aika punnita suhdetta omiin lupauksiin, niihin, joita olet antanut ja niihin, joita nyt annat. Me lupaamme monesti sellaista, mihin suhtaudumme sitten myöhemmin varsin kevyesti. Nyt on muistettava, että lupausten ainoa motiivi voi olla vain vapaudesta syntynyt halu sitoutua. Ei mikään muu. Et voi antaa lupauksia ollaksesi hyvä ihminen.

Kalat

Neptunus värittää käsityksiäsi, ratkaisujasi ja toimintaasi aika voimakkaasti omasta merkistäsi. Väärinkäsitykset ja turhautuminen vääristä ratkaisuista ja päätöksistä värittää alkukuuta. On varmaan parempi, ettei nyt yritäkään tehdä kovin isoja ja sitoutumista vaativia päätöksiä. Vauhtia on helposti vähän järkeä enemmän. Jos loppukuussa jotkut ratkaisut alkavat näyttää selvästi vääriltä, Merkurius näyttää tämän aloittaessaan peruuttamisen. Tämä loppukuu on aikaa, jolloin korjataan erehdykset ja lähdetään eteenpäin.

Rakkaus

Venus siirtyy 11. päivä syyskuuta skorpioniin ja alkaa vaikuttaa positiivisessa kulmassa ihmissuhde-elämääsi. Se ohittaa Saturnuksen ja Uranuksen aspektit. Tämä tarkoittaa sinulle hyvin merkityksellistä aikaa, jossa vanha sinä ja uusi elämä, uudet tavat elää, kohtaavat. Jotakin on tuotava päätökseen, jotta uuteen voidaan mennä kevyemmällä kuormalla. Maailma muuttuu valtavalla vauhdilla ja meidän on tehtävä selkeitä ratkaisuja. Sellaisen tulevaisuudenkuvan perusteella, joka innostaa meitä, ei pelota.

X