Kuukausihoroskoopit

Kuukausihoroskooppi toukokuu 2021

Teksti:
Anna
Astrologi:
Seppo Tanhua
Kuvat:
Mvphotos

Karman viisaat valtiaat Uranus ja Saturnus keskustelevat taas siitä, miten homma täällä maan päällä etenee. Aikaa taitetaan kuin peistä ja vääntö on aika armotonta. Nämä herrat eivät välttämättä ole aina ihan samaa mieltä ja kun ne asettuvat neliöön hiomaan aikaan uusia muotoja, meno voi olla aika väsyttävää ja levotonta. Monet ovat varmasti huomanneet, että pitkän tähtäimen suunnitelmilla pitää olla ihan huikean vankka pohja ja niitä pitää katsoa tarkalla kaukoputkella, jos meinaa jotakin saada toteutumaan. Melkein kaikki rakentaminen on nyt hiekalle rakentamista. Lyhytjänteiset ratkaisut, joilla pyrit ”atkaisemaan epävarmuuksia, eivät toimi. Epävarmuudessa on opittava elämään. Siihen kuuluu tietty joustavuus, jossa on valmiina muuttamaan tapoja ja suuntia.

Aika heittää yllätyksiä vähän kaikille. Yllätysmomentti joillakin tuottaa ketjureaktioita, joissa nämä yllätykset ja keikaukset vaikuttavat kaikkiin muihinkin. Tämä aika opettaa meille todella vahvasti omaa vapautta ja sen vastapainona yhteisvastuuta. Me tarvitsemme pelon sijaan rohkeutta astua omaan voimaan ja välittämiseen. Myötätunto ja kehittyminen sen osoittamiseen kasvavat suurta korkoa. Muilla tavoilla elää alkaa olla tämä kummallinen negatiivisten korkojen aika. Samoilla asteilla, tosin muissa merkeissä on kuukauden aikana mm. Chiron, Mars ja Kuunsolmu, jota Merkurius ja Venus aktivoivat. Muutoksen ajassa on vahvasti parantuminen mukana. Konkreettisen toiminnan vaatimus on vahva, mutta Mars ei saa olla sotaisa, eikä jäykkä.

Uranus ja Saturnus luovat sellaisen perusasetelman, jossa voimat helposti jakautuvat kahtia: toinen puoli turvautuu radikaaliin muutokseen ja toinen pyrkii pitäytymään vakiintuneissa rakenteissa. Nyt on kyllä todettava, että vakiintuneet rakenteet ovat murtumassa, joten kannattaa ehkä keskittyä mieluummin siihen, mitä niistä pidetään arvokkaina ja miten puretaan hallitusti tarpeettomia. Nyt täytyy pyrkiä rakentamaan myötätunnon siltoja eri käsitysten yli. Vastuu meillä kaikilla on tällaisen aikana valtava. Kuunsolmun aktiivisuus tekee kaikista valinnoistamme äärimmäisen merkityksellisiä kokonaisuuden kannalta. Voimme vain pyrkiä hyvään, koska emme voi näitä seurannaisvaikutuksia mitenkään ennakoida. Kaksonen nousee jo nyt merkkinä suureen rooliin. On aika tiedostaa, ja liikkua rohkeasti ja rehellisesti.

Oinas

Turhautumista on pakko purkaa, jos sellaista on. Luulisi jonkun verran olevan. Uskon, että sellainen kiukkuun hukkuminen ja kaiken patoaminen sisäänpäin on suurinta myrkkyä ilolle ja hyvinvoinnille. Siinä voi jopa sairastua. En tietenkään halua pelotella, ei kuulu tapoihin. Eli: mahdollisimman konkreettinen tekeminen ja elämänlaatua kohottavan toiminnan rohkea edistäminen on nyt parasta mahdollista terapiaa. Kaiken lisäksi kosmos tukee tällaista aktiivisuutta makoisin yllätyksin, ennemmin tai myöhemmin.

Rakkaus

Tuo 18. päivä kuluvaa kuuta näyttää kannaltasi valtavalta edistysaskeleelta nimenomaan parisuhteen ulottuvuudessa. Ole valmiina havaitsemaan ne ja osallistumaan aktiivisesti niihin ihmeisiin, joita tiellesi tuolloin tulee. Ei tämä varmaankaan kaikkia koske mitenkään järisyttävästi, mutta kyllä tukee tuota edellä kirjoitettua. Mihinkään sellaiseen masentuneeseen tunnelmaan ei saa jäädä makaamaan. Sinulta tarvitaan liikettä.

Härkä

Asetelmat tässä omassa kuukaudessasi ovat kannaltasi oikein mainiot. Et ole ihan etulinjassa, eikä sinne kannata nyt liian innokkaasti pyrkiäkään. Anna muiden pelata välillä ahtaissa ja hankalissa paikoissa. Aktiivisena kannattaa kuitenkin pysyä, hakea vapaita paikkoja.  Peli on sinun kohdallasi aika hyvin hallinnassa, vaikka sitä voi eriasteisen kaaoksen keskellä olla vähän vaikea uskoa.

Rakkaus

Suhteissa kannattaa katsella lähinnä eteenpäin. Mitkä ihmissuhteet ovat sellaisia, jotka voit nähdä kehittyvinä ja toimivina myös tulevaisuudessa? Aika suosii haavojen parantamista. Asiat tulee käsitellä anteeksiannon kautta ja katsotaan kaikki se arvokas mukaan tulevaisuuteen. Luvataan pyrkiä parempaan.

Kaksonen

Kaksosen mainio meininki jatkuu. En oikein tiedä, miten se voi toteutua tällaisina aikoina toisin kuin oikean asenteen rakentamisella. Täytyy olla tietoinen siitä, mitä tapahtuu, mutta on katsottava niitä parhaita kortteja omassa kädessään. Nyt nimittäin kannattaa ottaa riskejäkin. Riskien ottaminen vapauttaa mukavasti sellaisesta pelon aiheuttamasta krampista, kun yrittää varmistella jotakin, mitä ei voi varmistaa. Vaara ja mahdollisuus on sama kirjoitusmerkki kiinan kielessä. Isoja asioita voi tapahtua pienelläkin riskillä.

Rakkaus

Itselleni tuo Venuksen saapuminen Kuunsolmulle merkissäsi on todella iso mahdollisuus. Rakkauden mysteereissä on nyt avoimen taivaskanavan aika, jonka kuluessa elämää muuttavat kohtaamiset ja vanhojen suhteiden uudet läpimurrot ovat mahdollisia. Asetelma on todella herkullinen ja sinun on katsottava lähinnä, ettei oma moposi lähde keulimaan liikaa tilanteessa. Ei Roomaakaan rakennettu viikossa.

Rapu

Mars on nyt merkissäsi todella oivallisessa asemassa. Se edustaa velvollisuuksia omaa luovuuttasi ja aktiivisuuttasi kohtaan. Tämä luova voima toimii tässä ajassa parhaiten, kun se palvelee kaikkea parantavaa edistävää ja rakentavaa. Sinulle tällainen toiminta on omimmillaan, kun pääset työskentelemään hyvin konkreettisten asioiden parissa. Mikä sinua kiinnostaa juuri nyt? Ihan uudet ammatinvalinnat ja elämänpolut odottavat sinua. Käytä tällainen aika hyväksesi ja toimi omien tarpeidesi hyväksi.

Rakkaus

Nyt täytyisi olla rohkeutta ja voimaa hallitusti purkaa joitakin vanhoja rakenteita haittaamasta suhteiden eteenpäinmenoa ja uusien muodostamista raikkaalta ja puhtaalta pohjalta. Näistä monet ovat varmasti rakkaita ja niistä luopuminen ei ole ihan helppoa. Mutta unelmat ovat siinä mielessä samanlaisia kuin muukin maailmassa, että niissäkin on parasta ennen-merkintä. Ainoastaan sellaiset unelmat, jotka ovat tarpeeksi isoja, eivät vanhene. Ne ovat niitä visioita, joita jätämme myös perinnöiksi.

Leijona

Olisikohan suurin ongelma kärsivällisyyden puute? Jotkut mukana roikkuvat asiat rasittavat ja haluaisit varmaan teleportata itsesi suoraan sellaiseen tulevaisuuteen, joka omassa mielessä kajastelee. No tie sinne kuljetaan askel kerrallaan. Nyt kannattaa asettaa sellainen upea pitkän matkan tavoite ja tehdä askelluksesta onnellista. Onnellisuus ei ole se päämäärä, vaan matkanteon tapa.

Rakkaus

Tuo Kaksosissa oleva Merkuriuksen ja Venuksen aktivoima Kuunsolmu tekee Sinulle oikein mukavan kulman. Nyt pienet oivallukset, pienet parannukset elämässä ja suhteiden ylläpidossa tuovat mukanaan itseään isompia seurauksia. Kaikkeen hyvinvointiin ja pahojen tapojen siivoamiseen kannattaa nyt panostaa. Chiron omalta tontiltaan Oinaasta vaikuttaa hyvin parantavalla tavalla rehellisyyden ja avoimuuden aloitteissa. Meidän täytyy kaikkien nyt muuttua ajan muuttuessa. Tässä on myös suuri mahdollisuus parempaan.

Neitsyt

Jatkuva yllättyminen alkaa ottaa voimille. Sinun perusluonteeseesi kuuluu varautuminen ja tulevaisuuden turvaaminen. Se, että kaikki on niin äärettömän liikkuvassa tilassa ennustettavuuden kannalta kuormittaa voimiasi jonkin verran. Tämä kannattaa ottaa huomioon. Parhaiten sitä voi välttää luopumalla liian tiukoista raameista. On parempi keskittyä omaan terapiatoimintaan, jossa teet pieniä, turvallisia parannustoimia, joilla on välitön vaikutus elämäsi aneelliseen perustaan. Mukavuutta.

Rakkaus

Sama rasittavuus vaivaa ja kuormittaa helposti myös ihmissuhteita. Hellitä vähän. Ihmissuhteet ja tunteet nyt ainakin ovat sellainen maailma, jota ei kontrolloida. Pysy avoimena ja anna tapahtumien ja tunnelmien virrata lävitsesi mahdollisimman vapaasti. Ihan kaikkeen ei tarvitse mennä mukaan. Kun opettelet tällaista joustavuutta ja avoimuutta ihan tietoisesti, vaikkapa tässä kuussa, saatkin kohta ihmetellä iloisia yllätyksiä. Anna muiden elää omaa elämäänsä, silloin he voivat löytää mukavia asioita sinullekin.

Vaaka

Kun enimmät paineet ovat nyt takana, on aika hengähtää. Olet tilanteessa, jossa on vahvasti mentävä kohti uutta, vaikka se tuntusi olevan kaukana tai tunnetun kartan ulkopuolella. Onko sinulla jäljellä vielä jotakin, jolle haluat sanoa hyvästit? Nyt on äärimmäisen hyvä aika luoda sellainen armollinen, anteeksiantava suhde kaikkeen, mikä jää taakse. Olet samalla todella valmis liikkumaan eteenpäin, ihan uusiin maisemiin. Kuunsolmu Kaksosissa luo mainion taustan täysin uusille rooleille elämäsi näytelmässä.

Rakkaus

Kuunsolmua aktivoivat nyt sekä Merkurius, että Venus. Siksi kaikki tämä uusi, mikä elämääsi on virtaamassa, koskee sekä tietoista päätöksentekoa, että salaisempaa tunne-elämää. Oli miten oli, nyt on hieno aika avautua myös suhteissa täysin uusille tuulille ja kuvioille. Monet toistavat suhteissaan jonkinlaista tyyppiä, jonka kuvittelevat olevan se oikea, mutta kuinka usein se mielikuva kahlitseekaan meidät epäsopivien ja hankalien ihmissuhteiden verkkoon.

Skorpioni

Tämä vanhan ja uuden saumakohta, joka jatkuu tämän vuoden jossakin määrin, voi olla kyllä Sinulle aika tiukka mankeli. Tällä hetkellä ei kannata puristaa mailaa ihan kauheasti. Vaikka se voikin olla Sinulle aika vaikeaa relata, taitaa olla pikku pakko. Kun pysähdyt ja hengität, saatat huomata, että päivä nousee ilman Sinun sataa prosenttiasi. Kun antaa tapahtua, alkaa monesti tapahtua vähän eri tavalla ja omaan elämään löytyy uusia näkökulmia ja uusia tuulia alkaa heräillä. Turha itsepäisyys on nyt iso sisäinen vihollinen.

Rakkaus

Kaksosen kulmat ovat sinulle jännä aikaa. Nythän soppaasi saapuu sieltä käsin hämmentämään Venus Kuunsolmun suurella kauhalla. Uusi aika siinä sitten koputtelee ovellesi vaatien ihmissuhteiden mahdollisen jämähtämisen purkamista. Nyt olisi aika rikkoa rutiineja ja liian turvallisia kuvioita. Sellainen liikkeelle laittava levottomuus on toki olemassa, mutta tuntuu ihmeen vaikealta muuttaa tutuksi käyneitä kuvioita ihan konkreettisesti. Sitten, kun sen tekee, alkaakin varmaan hymyilyttää.

Jousimies

Nyt pitää katsoa kauas. Mitä isomman unelman tai vision pystyt pullauttamaan, sen parempi. Mutta tunnustele sitä huolella: sen pitää tuntua todella hyvältä, rauhalliselta, rakentavalta, innostavalta. Ettei se nyt sitten ole mikään Uranuksen kepponen, kun se joskus pukkaa päärattaisiin sellaisia kiiltäviä karkkipapereita. Tuo Kaksosen kuvio, heittää mukavia myötätuulen puuskia vain ihan oikeasti elämää eteenpäin vieville unelmille, ihan omille. Kuun puoliväli voi vahvistaa oikean valinnan pikku yllätyksellä.

Rakkaus

Kaukoputki on hyvä myös ihmissuhdekysymyksissä. Valinnat ovat varmasti vaikeita, mutta nyt on erinomainen aika niitä kuitenkin tehdä. Jos ei ole varma, kannattaa ehkä miettiä, millaisessa elämässä haluaisi nähdä itsensä viiden vuoden kuluttua. Sehän ei sellaisenaan tule toteutumaan. Mutta se antaa viitteen siihen, millaisia valintoja nyt pitää tehdä. Toinen ihan päinvastainenkin keino on siihen vaikeuteen. Jos vaikka kokeilee jotakin, niin kenties se tie aukeaa sillä. Aitousmittarina toimii Kuunsolmu.

Kauris

Vaikka et pystyisikään nyt olemaan kovin tyytyväinen, yksi tärkeimpiä ajan laatuja sinulle on parantava Chiron. Tämä parantumisen aika vaatii sinulta omaa aktiivisuutta. Sellaiset asiat, jotka nyt elämässä ovat juuri niitä ärsyttäviä ja kiusaavia, osoittavat sinulle niitä kohteita, joissa omalla voimallasi voit parantaa olosuhteitasi. Kaikki aktiivinen ja luova uudelleenmuotoilu toimii yllättävän hyvin. Ei voi jäädä makaamaan tuleen, koska silloin sisäsinen painekattilasi alkaa räjähdellä.

Rakkaus

Sinun kannaltasi Kuunsolmun aktiivisuus on ainakin jännittävää. Varmaan myös vähän jännitteellistä. Tuollainen kulma pyytää sitä samaa päättäväisyyttä ja rohkeutta. Tilanteiden perusteellinen selvittäminen ja pöydän putsaaminen tulee tarpeeseen. Helposti tällainen projekti jää vähän puolitiehen, jos nyt pääsee edes sinne. Kun asioita selvitellään, kannattaa aina katsoa samalla vähän tulevaisuuteen. Ja näyttää siltä, että omat käsityksesi omista tarpeistasi ja päämääristäsi elää sinussa aika vahvana.

Vesimies

Kun et hosu, mutta olet avoin kaikille mahdollisuuksille ja tilanteille, tulee parasta jälkeä. Ajassa tapahtuu isoja asioita, joissa vain oivaltavimmat ja vahvimmin tulevaisuuteen suuntautuneet löytävät rakentavia mahdollisuuksia. Aktiivinen Kuunsolmuaika avaa tällaisia mahdollisuuksia. Sinä olet perusasetuksiltasi aina valmis uusiin aluevaltauksiin, ja kulma Kaksosista toimii loistavasti sinun kannaltasi. Yksi riski on se, että tämä kolmioasetelma jää hyödyntämättä, koska se on liian helppo.

Rakkaus

Älä ole laiska. Tämä aika tarjoaa tosiaan aktiiviselle ja viitseliäälle myös ihmissuhteissa ehkä vieläkin parempia kehitysmahdollisuuksia. Aivan uudet kuviot aukeavat, kun ei jää laiskottelemaan ja voivottelemaan. Aikamme suurin vihollinen on pelko ja sen tuoma jähmettyneisyys. Myös tunne-elämä jähmettyy ilman elämän makuista elämää, joten on kaiken uhallakin pakko keksiä keinoja tehdä päivistä ja öistä merkityksellisiä ja elämäntäyteisiä. Sillä, tietääkö, mitä tekee, ei ole paljonkaan väliä.

Kalat

Jupiter siirtyy merkkiisi kuluvan kuukauden 14. päivänä. Tätä
tukin varsinaisesti huomaa, mutta se sopii varsin mainiosti yleiseen
tunnelmaasi. Homma alkaa nimittäin sujua, ainakin teoriassa. Eihän mikään
kuitenkaan ihan helposti tule, ainakaan mikään merkittävä. Elämän laajentaminen
ja kaikki menestys edellyttää mukavuusalueelta poistumista ja sinnikkyyttä.
Aina sisun lisäksi tarvitaan notkeaa mieltä, jolla voi aina sopeutua
yllätyksiin, joita nytkin on todellakin luvassa. Suunnan muuttaminen ei ole
tappio.

Rakkaus

Voi sanoa, että nyt tarvitaan kaikkea sitä liikkuvuutta ja elävyyttä,
jota sinulla parhaimmillaan on. Suhteissa voi tapahtua oikeastaan melkein mitä
tahansa tämän Kuunsolmun aktiivisuuden takia. Kun sinulle Kaksosista syntyy
dynaaminen neliön yllätyskulma, niin kaikkea mahdollista voi tapahtua. Et saa
unohtaa nyt omaa Marsvoimaasi nukkumaan Rapukolmioon. Ota osaa muutokseen,
elämään, yllätyksiin, rakkauteen. Tee todellisia ja konkreettisia asioita
elämäsi parantamiseksi. Silloin kosmos antaa tulitukea.

X