8 syytä, miksi sinunkin kannattaa olla vähän hullu
Itsetuntemus

8 syytä, miksi sinunkin kannattaa olla vähän hullu

Mieti Sylvia Plathia, Andy Warholia, Steve Jobsia, Angelina Jolieta tai Lena Dunhamia. Mikä yhdistää näitä maailmankuuluja, menestyneitä ihmisiä? Heitä kaikkia on kutsuttu hulluiksi, sillä he ovat kulkeneet rohkeasti omia polkujaan muiden mielipiteistä välittämättä.
Teksti: Anna Nummisto Kuvat: Colourbox

Hulluus on luovuuden alkulähde. Luovuus taas on avain menestykseen. Järjen äänen kuunteleminen auttaa meitä harvemmin valitsemaan oikein rakkaudessa tai työelämässä. Sen sijaan intohimoisesti elämään suhtautuvista ihmisistä tulee koko maailman ihailemia ikoneita. Miksi?

1. Hullut eivät välitä, mitä muut ihmiset ajattelevat

Älä pelkää, mitä muut ihmiset sinusta ajattelevat. Silloin kykenet saavuttamaan, mitä ikinä haluat.

Toisten ihmisten mielipiteistä ja odotuksista irtautuminen antaa sinulle vapauden toteuttaa itseäsi, etkä enää mieti, tuotatko jollekin pettymyksen. Jokaista uudistajaa on aina aluksi kutsuttu hulluksi. Hullut eivät välitä, ja siksi he pärjäävät elämässä.

Lue lisää: Opettele ymmärtämään tunteitasi

2. Hullut eivät piittaa säännöistä

Maailma on täynnä mielikuvituksettomien jäykkisten laatimia sääntöjä, joiden tarkoitus on kahlita toisinajattelijat. Ihmiset, joilla ei ole omia ajatuksia, usein pelkäävät niitä, joilla on.

Kuinka parisuhde voi kukoistaa, jos sen pitää noudattaa yleisesti hyväksyttyä kaavaa? Tai kuinka yrittäjä voi keksiä uusia tapoja menestyä, jos hän ei uskalla tehdä asioita eri tavalla kuin ennen? Joskus sääntöjen rikkominen on välttämätöntä uuden luomisen kannalta.

3. Hullut eivät tunne sanaa ”ei”

Hullun korvissa kaikki kiellot kääntyvät muotoon ”et muuten uskalla. Kun haaste on heitetty, hullu tekee mitä tahansa todistaakseen olevansa oikeassa. Todellinen menestyjä onkin se, joka kielloista huolimatta tavoittelee omia unelmiaan eikä pelkää epäonnistumista.

Lue myös: 10 asiaa, joita menestyjät eivät sano

4. Hullut eivät lannistu

Sadat tai jopa tuhannet ihmiset kamppailevat samoista työpaikoista, koulutusmahdollisuuksista, levytyssopimuksista… Kaikki haluavat olla pinnalla, mutta vain harva pystyy erottumaan joukosta.

Siinä, missä useimmat lannistuvat ja jättävät leikin kesken, hullu jaksaa aidosti uskoa omiin mahdollisuuksiinsa erottua joukosta. Rautaisen itseluottamuksensa ansiosta hullu tavoittelee unelmaansa kaikin mahdollisin keinoin – ja onnistuu pyrkimyksissään kuin leikiten.

Lue myös: Miten menestyä työelämässä? Näin onnistut uudessa työpaikassa

5. Hullut eivät pelkää epäonnistumista

Epäonnistumisen pelko estää useimpia ihmisiä ottamasta riskejä. Esimerkiksi torjutuksi tulemisen pelko on suurin syy, miksi jotkut ihmiset eivät koskaan uskalla lähestyä kiinnostavaa deittikumppania.

Hullut eivät jätä asioita tekemättä siksi, että heidän sydämensä saattaa matkan varrella murtua. He tietävät, että välillä elämässä kaatuu naamalleen, eikä sille voi mitään. Mikään kipu ei kuitenkaan ole ikuista, eikä se siksi estä heitä yrittämästä.

Lue myös: Näin voit treenata itsellesi paremman itsetunnon

6. Hullut eivät kysy lupaa

”Ennemmin kuolen kuin anelen lupaa keneltäkään” -asenne vie pidemmälle kuin nöyristely. Hullut tietävät, että sääntöjen rikkominen tai hyppy tuntemattomaan saattaa johtaa heidät joko isoihin vaikeuksiin – tai suoraan huipulle. Hullut toteuttavat empimättä villeimmätkin päähänpistonsa. Ongelmiin joutuminen koskaan estä hullua aloittamasta vallankumousta.

Lue myös: Oletko liian kiltti tyttö?

7. Hullut eivät tee asioita rahan takia

Ihmiset, joiden ainoa eteenpäin vievä voima on raha, palavat ennen pitkään loppuun. Maallisen mammona tavoittelu saa ihmisen jaksamaan vain tiettyyn pisteeseen asti. Hullut puurtavat siksi, että he rakastavat työtään ja suhtautuvat siihen intohimoisesti. Niinpä vaikeimpinakaan aikoina heidän liekkinsä ei koskaan sammu.

8. Hullut luottavat itseensä

Kuudes aisti, sydämen ääni, intuitio… Kutsuipa sisäistä vaistoa millä nimellä tahansa, sitä kannattaa kuunnella. Harvat ihmiset uskaltavat täysin antautua intuitionsa johdattamaksi, ja siksi he jäävät junnaamaan paikalleen.

Hullut luottavat omiin vaistoihinsa eivätkä yritä ylianalysoida valintojaan. He tietävät, että virta vie heidät juuri sinne, minne heidän kuuluukin päätyä: menestykseen.

Lue lisää:

Voiko intuitiolla tehdä päätöksiä? Opi tunnistamaan, mitä intuitio kertoo sinulle
Näin hyödynnät positiivista ajattelua työpaikalla – 10 vinkkiä
Kateellisuus, viha ja märehtiminen – Karkota onnellisuusvarkaat

Lähde: Elite Daily

X