Itsetuntemus

Pippa Laukan kehopositiiviset vinkit: Älä rankaise itseäsi, vaan opi rakastamaan kehoasi

Urheilulääkäri Pippa Laukka on tunnettu kehopositiivisuuden puolestapuhuja. Hän vinkkaa, miten omaa kehoa voi oppia rakastamaan.

Teksti:
Piritta Palokangas
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Urheilulääkäri Pippa Laukka kehottaa unohtamaan itsensä rankaisun ja opettelemaan sen sijaan myötätuntoa itseään kohtaan.

Urheilulääkäri Pippa Laukka on tunnettu kehopositiivisuuden puolestapuhuja. Hän vinkkaa, miten omaa kehoa voi oppia rakastamaan.

1. Löydä hyvät puolesi

Mieti joka ilta kehossasi jotain kohtaa, johon olet tyytyväinen, äläkä niitä kohtia, joihin et ole tyytyväinen. Opettele itsemyötätuntoa ja pidä itsellesi kiitollisuuspuhe, jossa nostat esiin parhaat puolesi.

2. Luovu vaa’asta

Moni nainen on sanonut, että onnellisuus lisääntyy, kun lakkaa käymästä vaa’alla. Jos painoa tulee, sen kyllä huomaa vaatteista.

3. Laihduta vain terveyssyistä

Ylipaino on terveysriski, siksi painonpudotus on hyväksi. Älä laihduta, jos tavoite on vain tulla onnellisemmaksi. Älä ruoski itseäsi itseinholla, jos aloitat laihduttamisen, vaan ajattele vaalivasi terveyttä ja osoittavasi rakkautta kehollesi valitsemalla terveellisempiä aterioita.

4. Älä rankaise itseäsi

Ajattele syömääsi ruokaa palkintona, joka tekee hyvää kehollesi. Nopeat hiilihydraatit tuovat nopeaa mielihyvää, mutta pitkäkestoiset hiilihydraatit tuottavat pitkäkestoista hyvää oloa. Älä tavoittele pikamuutoksia: uuden rutiinin oppiminen vie kuusi viikkoa. Moni oppii arvostamaan kehoaan liikunnan avulla. Älä rankaise itseäsi aloittamalla liian rajulla treenillä, vaan etene pienin askelin. Kauppareissu kävellen tai työmatkaliikunta ovat hyviä tapoja aloittaa säännöllinen liikunta.

5. Älä unohda itseäsi

Arjessa vaaditaan usein tehokasta suorittamista, ja moni siirtää omat tarpeensa sivuun työn ja perheen vuoksi. Täytyy kuitenkin olla myös itsekäs, jotta voi olla hyvä muille. Ota omaa aikaa itsesi vaalimiselle.

X