Hyvinvointi

Piloxing on uusi laji suoraan Hollywoodista

Teksti:
Anna.fi

Kuntonyrkkeilyn ja pilateksen yhdistelmä, minulle kerrottiin. Rankkaa. Niin rankkaa, ettei ikänsä urheilua harrastanut ystäväni enää toistamiseen mennyt tunnille. Minä en ole juuri treenannut ja vyötäröllä lilluvat edelleen pääsiäispyhien herkut, kun lupaudun kokeilemaan Piloxing-tuntia.

Piloxing

Se on laji, jota suosivat monet Hollywood-julkkikset – lähinnä kai siksi, että aivan ensimmäiset tunnit pidettiin vuosia sitten juuri Kaliforniassa. Ja nyt siitä on tullut uusi zumba. Amerikasta se on levinnyt Pohjolan perille, kyläkoulujen jumppasaleihin saakka. Suomessakin on jo useita satoja ohjaajia.

Nyt ollaan uudehkon helsinkiläisen kuntokeskuksen salissa ja ohjaaja Annette Collin aloittaa treenin hymyssä suin. Vauhdikkaan musiikin tahtiin tikataan toista jalkaa eteen, toista taakse kuin nyrkkeilykehässä, huidotaan käsillä iskuja ja välillä rauhoitutaan tekemään muutama baletista tuttu plié.

Periaatteessa Piloxingin ydin on pilateksessa, erityisesti keskivartaloa kehittävissä tasapainoliikkeissä. Alkulämmittelyn jälkeen olen niin kuitti, että vaakaliikkeeni näyttää lähinnä pyllistykseltä, mutta silti tunnen, miten syvät vatsalihakset pingottuvat. Kun ”korsetin” vain jaksaisi pitää tiukkana, tunnista selviäisi tyylikkäästi.

Oikeasti Piloxingin ydin on kuitenkin siinä, että tyylillä ei ole väliä. Ei ole väliä, kumpi käsi huitoo tai mihin sillä huitoo. Madonna soi, mutta tahdissa ei tarvitse pysyä. Tärkeintä on keskittyä, seurata ohjaajan liikkeitä ja antaa mennä.

Pilatesliikkeiden kautta kehittyy kropan hallittavuus, nyrkkeily taas tuo hikeä ja voimakkaan olon. Ja ah, lisäksi saa tanssia. Baletista lainatut liikkeet saavat olon tuntumaan naiselliselta. Esimerkiksi jalan vienti sivulle on todella aistillinen liike, ainakin niin kauan kuin ei näe itseään peilistä. Voimaa ja seksikkyyttä on lopuksi enemmänkin ilmassa, kun salillinen naisia huutaa iskulauseen: Sleek, sexy, powerful!

Piloxing muuten lausutaan kuten kirjoitetaankin. Sitä ei tarvitse vääntää ”pailoksingiksi”, kuten minä ensin tein. Vaan tässä lajissa sekin olisi kyllä sallittua. Ja ehkä seksikästäkin.

Piloxing, 60 min, SATS. Tunteja myös monissa muissa kuntokeskuksissa ympäri maan.

Lue lisää:

Training for runners – Juoksua jumppasalissa

Teksti: Piia Sainio
Kuva: Paula Kukkonen/Otavamedia

Anna 19/2015

X