Seksielämä

Näin paljon seksi tutkitusti kuluttaa kaloreita – tietyt seksiasennot laihduttavat eniten

Seksin harrastaminen on fyysinen suoritus siinä missä käveleminen tai juokseminenkin. Mutta kuinka paljon seksin aikana kuluu kaloreita ja miten kaloreiden palamista voi tehostaa?

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Istock

Seksi on kenties kaikkein miellyttävintä hyötyliikuntaa.

Seksin harrastaminen on fyysinen suoritus siinä missä käveleminen tai juokseminenkin. Mutta kuinka paljon seksin aikana kuluu kaloreita ja miten kaloreiden palamista voi tehostaa?

Brittitutkimuksen mukaan 25 minuutin seksisessio, johon lasketaan mukaan myös esileikki, kuluttaa naisilta keskimäärin 69 ja miehiltä keskimäärin 100 kilokaloria.

Yhdessä omenassa on noin 72 kilokaloria, joten kovin suurista lukemista ei vielä puhuta. Jos seksiä haluaa harrastaa laihtumistarkoituksessa, täytyy kyetä melkoiseen kestävyysjumppaan makuuhuoneen puolella. Myös asennot ovat avainasemassa.

Laske tarkkaan, montako kaloria petipuuhissa kului

Haluaisitko tarkempaa tietoa tietyn seksikerran aikana kuluttamistasi kaloreista? Brittiläinen online-lääkäripalvelu Dr Felix on kehittänyt useaa eri tutkimustietoa yhdistelemällä seksilaskurin, joka osaa laskea, paljonko kaloreita lakanoiden välissä paukkuu.

Laskuriin syötetään oma ja kumppanin sukupuoli sekä painotiedot. Lisäksi laskuriin klikkaillaan tiedot käytetyistä seksiasennoista ja siitä, kuinka kauan eri asennoissa on oltu. Tulokseksi laskin antaa tiedon poltetuista kaloreista ja siitä, mitä lihaksia olet käyttänyt lemmiskelyn aikana. Laskuri ehdottaa myös, miten saisit seksitreenistäsi haastavamman.

Nämä ovat parhaat seksiasennot kalorien polttamiseen

Seksilaskurista näkee selvästi, että toiset seksiasennot ovat paljon tehokkaampia kuin toiset. Luonnollisesti naisille ja miehille eri asennot ovat tehokkaimpia.

Naisilla eniten kaloreita palaa miehen päällä kyykkäämällä eli istumalla miehen päällä ja liikuttelemalla lantiota ylös ja alas reisilihasten avulla. Jalkapohjat ovat tässä asennossa tukevasti kiinni sängyssä.

Tämän jälkeen eniten kaloreita polttavia asentoja naisille ovat seisovan kumppanin sylissä kannateltavana oleminen, lehmityttö kasvot kumppanista poispäin, lehmityttö kasvot kumppaniin päin, 69 ja koira-asento.

Miehillä kalorit taas kuluvat tehokkaimmin, kun mies itse seisoo ja kannattelee samalla naista sylissään. Seuraavaksi tehokkaimmat asennot miehille ovat seisomisasento, jossa mies tulee naiseen takaapäin, lähetyssaarnaaja, jossa nainen pitää jalkojaan miehen olkapäitä vasten, perinteinen lähetyssaarnaaja ja koira-asento.

Lähteet: Daily Mail Online, FatSecret, Glamour

Lue myös:

Voiko seksi toimia kotitreeninä? Lue kuvaukset liikkeistä ja personal trainerin kommentit!

Riittääkö pelkkä hyötyliikunta vai pitääkö käydä myös salilla?

10 huikeaa seksiasentoa – Näitä jokaisen parin täytyy kokeilla!

Koira-asento on ykkönen, lusikka hankala – Tältä eri seksiasennot tuntuvat miehistä

X