Ihmissuhteet

6 syytä, miksi olet erityisen onnekas, jos sinulla on useamman vuoden vanhempi sisarus

Oletko tullut koskaan ajatelleeksi, miten helposti monet asiat ovat soljuneet, kun sinulla on ollut itseäsi huomattavasti vanhempi sisarus? Listasimme syyt, joiden takia huomattavasti vanhempi sisarus on todellinen onni.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Istock

Sisarukset saattavat olla hyvin läheisiä, vaikka heillä olisi iso ikäero.

Oletko tullut koskaan ajatelleeksi, miten helposti monet asiat ovat soljuneet, kun sinulla on ollut itseäsi huomattavasti vanhempi sisarus? Listasimme syyt, joiden takia huomattavasti vanhempi sisarus on todellinen onni.

Kun olit seitsemän, huomattavasti vanhempi sisaruksesi tuskin oli kiinnostunut samoista jutuista kuin sinä. Se ei kuitenkaan tarkoita, että ette olisi voineet jo silloin olla läheisiä.

Näistä asioista sinun kannattaa olla kiitollinen, jos sinulla on huomattavasti sinua vanhempi sisarus:

1. Aikanne ei ole tuhlaantunut turhaan riitelyyn

Kun toinen on jo hieman vanhempi ja viisaampi, riitoja ei synny niin helposti kuin kahdelle suunnilleen samanikäiselle lapselle tai nuorelle. Siksi saatkin olla vanhemmalle sisaruksellesi kiitollinen siitä, että yhteinen aikanne ei ole mennyt turhaan riitelyyn.

2. Sinulle on luonnollista viettää aikaa vanhempien ihmisten seurassa

Kun vietät aikaa omanikäistesi lisäksi myös sinua vanhempien ihmisten seurassa, siitä tulee sinulle luonnollista ja helppoa. Vanhempi sisaruksesi on siis luultavasti parantanut huomattavasti sosiaalisia taitojasi. Olet kuin huomaamatta oppinut hänen seurassaan, miten vanhemmat ihmiset ajattelevat ja käyttäytyvät – ja millä tavoin voit tehdä sinua vanhempiin ihmisiin vaikutuksen.

3. Olet saanut sisarukseltasi parhaat neuvot

Sisaruksesi on varmasti antanut sinulle loistavia neuvoja niin ihmissuhde- kuin kouluasioissa sekä oikonut virheitäsi ja selittänyt asioiden oikean tolan. Hän on ollut sinulle kenties vähän kuin vanhempi, mutta ei kuitenkaan: hän osaa antaa aikuismaisia neuvoja mutta muistaa kuitenkin edelleen paremmin kuin vanhempasi, mitä koulussa opiskeltiin ja miltä tuntuu olla ikäisesi ja kärsiä vaikkapa ensimmäisiä sydänsuruja.

4. Sisaruksesi on näyttänyt sinulle sekä hyviä että huonoja tapoja toimia

Jos sinulla on huomattavasti vanhempi sisarus, olet voinut ottaa mallia hänen onnistuneesta toiminnastaan ja välttää hänen virheitään. Jos mitä, olet sisarustasi katsomalla nähnyt ja hänen neuvojaan kuuntelemalla ymmärtänyt, miten vanhempiesi kanssa tulee parhaiten toimeen ja millaista käytöstä kannattaa välttää.

5. Opitte kumpikin toinen toisiltanne

Ikäeron takia molemmat kuulevat toiseltaan jatkuvasti uusia asioita. Huomattavasti vanhempi sisaruksesi saattaa tietää esimerkiksi ajasta ennen sinua todella kiinnostavia asioita. Hän saattaa olla myös esimerkiksi matkustellut enemmän, jonka takia hänellä on kiinnostavaa tietoa eri maista ja niiden kulttuureista. Sinä taas saatat tuoda sisaruksesi elämään kiinnostavuutta tietämällä viimeisimmät ikäistesi keskuudessa huomiota saavuttaneet uutuustrendit.

6. Sinulla on aina ollut joku, jota ihailla

Vaikka sisaruksesi on tehnyt elämässään sekä hyviä että huonoja valintoja, olet luultavasti heti pienestä lähtien ihaillut häntä. Jos olette edelleen läheisiä, osa tuosta lapsuuden ihailusta on varmasti edelleen tallella ja inspiroi sinua vielä tänäkin päivänä elämässäsi.

Lähteet: Bustle, Cosmopolitan, Hello Giggles, Lifehack

Lue myös:

10 syytä miksi olet erityisen onnekas, jos sinulla on pikkusisko

10 syytä miksi olet erityisen onnekas, jos sinulla on isosisko

Aikuiset sisarukset – aikuistuminen haastaa sisarussuhteen

X