Ihmissuhteet

7 sinkkumiestyyppiä, joihin suomalaisnainen elämänsä aikana törmää

Suomalaisnaiset paljastavat, millaisiin sinkkumiehiin he ovat elämänsä aikana toistuvasti törmänneet. Tunnistatko sinä nämä miestyypit?

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Istock

Valitettavasti treffikumppani ei aina tuo hymyä huulille.

Suomalaisnaiset paljastavat, millaisiin sinkkumiehiin he ovat elämänsä aikana toistuvasti törmänneet. Tunnistatko sinä nämä miestyypit?

Sinkkuelämää viettävästä naisesta saattaa tuntua, että hän törmää samanlaisiin kaksilahkeisiin kerta toisensa jälkeen. Kysyimme suomalaisnaisilta, millaisiin sinkkumiestyyppeihin vapailla markkinoilla oleva nainen ei voi olla törmäämättä.

Komistus

”Komistus on jokaisen sinkkunaisen tuntema sinkkumiestyyppi. Hän on huumaavan seksikäs ja tietää sen vallan hyvin itsekin. Parasta komistuksessa onkin juuri hänen ulkonäkönsä, sillä ylitsevuotavan itsetietoisuutensa lisäksi hänellä on liuta myös muita heikkouksia, joita hän itse ei lainkaan tiedosta. Komistus on luultavasti jumittunut biletysvaiheeseen ja juttujen taso on edelleen kuin kaksikymppisellä. Luultavasti tyyppi ei edes tiedä, mitä sitoutuminen tarkoittaa. Komistuksen poikamaisuus kuitenkin viehättää monia naisia.

En ikinä unohda erään komistuksen ilmettä, kun hänen iskuyrityksensä jälkeen ilmoitin, että lähden jatkoille hauskan, mutta huomattavasti vaatimattomamman näköisen miehen kanssa. Komistus jäi suu auki tuijottamaan peräämme. Hän ei ilmeisesti voinut uskoa, että ulkonäkö ei merkitse kaikkea.”

Ressukka

”Olen viime aikoina törmännyt useampaankin ressukkaan, samoin moni ystäväni. Ressukka ei suinkaan yritä maalailla itsestään supersankaria, vaan päinvastoin ilmoittaa heti ensimmäisten treffien aluksi, että hänellä on itsetunto-ongelmia, hän ei ole sataan vuoteen tapaillut ketään ja jos totta puhutaan, hän ei usko koskaan löytävänsä naista vierelleen. On ok tuntea näin, mutta miksi siitä täytyy avautua heti ensitreffeillä? Silloin kannattaisi pitäytyä vielä mukavissa aiheissa ja esitellä parhaita puoliaan.

Ressukan maailmanlopun asenne on niin tarttuva, että viimeistään puolen tunnin keskustelun jälkeen on vain pakko todeta hiljaa mielessä, että hänen uhkakuvansa naisettomasta tulevaisuudesta saattavat valitettavasti olla totta.”

Väittelijä

”Jokainen varmasti toivoo, että tuleva kumppani olisi sanavalmis ja älykäs. Sen sijaan väittelyä rakastavan viisastelijan kanssa verenpaine alkaa nousta sellaisiin lukemiin, että elämänkumppanin luonteenpiirteiden listaamisen sijaan mielessä alkaa kyteä pelko verisuonen puhkeamisesta päästä.

Väittelijälle jokainen keskustelu on kuin sanojen sota, jossa te kaksi olette lähtökohtaisesti eri puolilla – ja hän tietenkin aina oikeassa. Ei varsinaista me-hengen nostatusta.”

Paha poika

”Kukapa ei joskus olisi ihastunut pahaan poikaan. On ihana ajatus, että minun seurassani rentusta kuoriutuisi rakastava perheenisä. Se on nimenomaan ihana ajatus – todellisuutta se ei ole, sen on kokemus opettanut.”

Juuri eronnut

”Monet naiset joutuvat oppimaan kantapään kautta, että vastikään eronneet miehet ovat epävakaita ja huonoa elämänkumppanimateriaalia. He saattavat vannoa rakkauttaan ja lupailla yhteistä tulevaisuutta, mutta tosipaikan tullen suhde loppuukin seinään, sillä ’ei vain pysty’.”

Chat-juontaja

”Bling! Ensimmäinen viesti. Bling! Toinen viesti. Bling! Kolmas viesti. Ja pian puhelin jo soi. Chat-juontaja on WhatsAppin maailmassa alati viihtyvä sinkkumies, joka pommittaa kiinnostuksensa kohdetta jatkuvilla viesteillä – ja puheluilla, jos viesteihin ei vastaa 30 minuutin kuluessa.

Onhan hänellä nyt oikeus tietää, mitä uudelle armaalle kuuluu 5 minuuttia ensitapaamisen jälkeen ja mitä tämä tekee parhaillaan. Omasta elämästään hän kertoo sellaisen ratkiriemukkaan yksityiskohdan, että hän on juuri alkamassa syödä iltapalaa. Todellisuudessa hänellä ei siis ole mitään asiaa.

Viesti- ja puhelutulvan kohteella ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ahdistua. Vaikka miestä pyytäisi rajoittamaan yhteydenpitoa, mitään muutosta ei tapahdu. Pian alkaa jo pelottaa, että tyyppi ilmestyy ykskaks oven taakse.

Jos miehen torjuu vain ilmaisemalla, että ei ole kiinnostunut hänestä, tekstailu jatkuu. Vaikka et vastaisi mitään. Ystävättärieni kanssa olemme huomanneet, että ainoa tapa sammuttaa chat-juontajan tekstailuinto on valehdella, että on löytänyt toisen miehen.”

Varattu mies

”Ei tästä kaduilla huudella, mutta lähes jokaisen naisen menneisyydestä löytyy suhde varattuun mieheen. Olen omasta ja monen tuttavani kokemuksesta huomannut, että keskustelupalstojen suosikkineuvo ’jätä se sika’ on varattua miestä tapailevalle useimmiten paras mahdollinen ohje.”

Lue myös:

Taas tällainen mies – lankeatko sinäkin aina samaan miestyyppiin?

Yksitoista miestyyppiä, joihin kannattaa tutustua ennen avioliittoa

Kierrä nämä 12 miestyyppiä kaukaa!

Tällaista on nelikymppisellä naisella deittiviidakossa

X