Ihmissuhteet

Mistä puhua treffeillä? 7 vinkkiä sujuvaan keskusteluun

Treffit edessä ja jännittää. Älä huoli! Asiantuntijan vinkeillä selätät alkukankeuden ja saat treffikeskustelun soljumaan.

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
Istock

Ennen treffejä on hyvä pohtia muutamia keskustelunaiheita valmiiksi. Hyviä puheenaiheita ovat esimerkiksi harrastukset ja mielenkiinnonkohteet.

Treffit edessä ja jännittää. Älä huoli! Asiantuntijan vinkeillä selätät alkukankeuden ja saat treffikeskustelun soljumaan.

Sanotaan, että ensivaikutelma on tärkein.  Ei siis ihme, että ensitreffit ovat usein jännitystä täynnä.

Uudelle tapailukumppanille haluaisi antaa mahdollisimman hyvän kuvan itsestään  Ulkoisen olemuksen lisäksi ihmisen keskustelutaidot kertovat hänestä paljon.

Kaalimadon seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen antaa seitsemän toimivaa vinkkiä, joiden avulla pääset jännityksestä eroon ja saat keskustelun soljumaan uuden treffikumppanin kanssa.

1. Ole avoin

– Toista ihmistä kannattaa lähestyä niin rennosti ja avoimesti kuin mahdollista.

2. Älä noudata kaavaa

– Treffeillä tietyn kaavan noudattaminen ei kannata. Sen sijaan tilanteisiin kannattaa mukautua. Treffit eivät ole koskaan samanlaiset, koska ihmiset ovat niin erilaisia. Ennakkoon treffeille ei kannata asettaa hirveästi odotuksia.

3. Mieti keskustelunaiheita ennakkoon

– Harrastukset ja mielenkiinnonkohteet ovat yleensä turvallinen ja mukava keskustelunaihe. Aiheiden miettiminen etukäteen on helpompaa, jos olet viestitellyt treffikumppanin kanssa ennakkoon ja tiedät, mistä toinen ihminen on kiinnostunut.

4. Muista, että myös kehonkielellä on väliä

– On hyvä muistaa, että treffit ovat paljon muutakin kuin keskustelunaiheita. Katsekontakti, kehonkieli, puhetapa ja läsnäolo ovat myös erittäin tärkeitä.

5. Kuuntele toista, mutta ota myös itse osaa

– Kuuntele toista, mutta pidä huoli myös siitä, että itse puhut ja kommentoit asioita.

6. Ole positiivinen

– Ensimmäisillä treffeillä keskustelu kannattaa pitää mahdollisimman positiivisena. Entisen kumppanin haukkuminen ei tee hyvää ensivaikutelmaa.

7. Esitä avoimia kysymyksiä

– Esitä treffikumppanille kysymyksiä, joihin toinen osapuoli voi vastata monisanaisesti.

Lue myös: 

Miten ja missä tahdissa uudelle kumppanille tulisi avautua? Asiantuntija kannustaa puhumaan tärkeistä aiheista jo melko varhaisessa vaiheessa

Mitä tehdä, kun seksi uuden kumppanin kanssa jännittää? Seksuaaliterapeutin 6 vinkkiä, joiden avulla löydät itsevarmuutesi uudelleen

5 merkkiä, joiden avulla erotat oikean rakkauden ihastumisen alkuhuumasta

X