Ihmissuhteet

Kun kaukosuhde raastaa, ota tekniikka avuksi – 7 vinkkiä ikävän torjuntaan

Asuuko rakkaasi eri kaupungissa kuin sinä, tai lähtikö hän työkomennukselle peräti toiseen maahan? Lievitä ikävää tekniikan avulla.

Teksti:
Johanna Jantunen
Kuvat:
123 Rf

Asuuko rakkaasi eri kaupungissa kuin sinä, tai lähtikö hän työkomennukselle peräti toiseen maahan? Lievitä ikävää tekniikan avulla.

Kun parisuhteen osapuolet asuvat kaukana toisistaan, hyvät neuvot ovat tarpeen. Ota moderni tekniikka haltuun, ja tee kaukosuhteessa elämisestä oikeasti helpompaa.

1. Lataa Skype

Kaukosuhteessa puhumisen merkitys korostuu; kumppanisi ei tiedä, mitä sinun arkeesi kuuluu, jollet kerro sitä itse. Puhelimessa juttelu ei kuitenkaan vedä vertoja sille, että toista voi katsoa suoraan silmiin. Kasvokkain juttelu myös auttaa ikävään.

Jos sinulta ei vielä löydy Skypeä tai muuta videopuhelusovellusta, lataa sellainen tietokoneellesi tai tabletillesi viimeistään nyt. Videopuhelun aikana voi paitsi vaihtaa kuulumisia, olla myös hiljaa: välillä on kiva vain tuijotella toisen kasvoja. Kokeilkaa jättää keskusteluyhteys auki koko illaksi, jolloin toisen puuhailuja on mahdollista seurata, vaikkei samassa asunnossa asukaan.

Lue lisää: Skypellä eroon puhelinlaskupainajaisista

2. Lähetä kuvia

Vaikka et tuntisi olevasi hehkeimmilläsi arkiaamuna, kuva sinusta aamupalapöydässä todennäköisesti piristää kumppanisi päivän aloitusta. Selfieitä ei toki tarvitse lähettää jatkuvalla syötöllä, mutta kuvalla voi ilahduttaa silloin tällöin.

Lue lisää: Hankaluuksia vai hengittävää rakkautta?

3. Kokeilkaa parisuhdesovelluksia

Jos tavalliset tekstiviestit tai Whatsapp tuntuvat tylsiltä, älypuhelimiin on ladattavissa monenlaisia parisuhdesovelluksia. Esimerkiksi Couple-sovelluksella pystyy antamaan sormipusuja, jolloin puhelin tärisee ja näyttö muuttuu punaiseksi, kun molempien sormet koskettavat näyttöä samasta kohtaa. Couplella voi myös luoda yhteisiä listoja ja päivittää yhteiseen kalenteriin tärkeitä tapahtumia.

Lue lisää: Parisuhteen somesäännöt

4. Tehkää asioita yhdessä – etänä

Yhteisiä leffailtoja on mahdollista viettää, vaikka istuisittekin eri sohvilla. Avatkaa Skype-yhteys ja laittakaa elokuva pyörimään täsmälleen samaan aikaan, jotta voitte nauraa vitseille ja jännittää juonenkäänteitä yhdessä. Tarjolla on myös sovelluksia, kuten Showgoers, joiden avulla Netflixistä on mahdollista seurata sarjoja täysin samassa tahdissa kumppanin kanssa.

5. Suunnitelkaa tulevaa

Käyttäkää digitaalista tai perinteistä kalenteria, ja sopikaa aina, milloin näette seuraavan kerran. Tieto siitä, milloin toisen kainaloon taas pääsee, auttaa kestämään yksinäisiä iltoja.

Parisuhdetta on hyvä suunnitella myös pidemmällä tähtäimellä. Tutkimusten mukaan kaukosuhde onnistuu todennäköisemmin silloin, kun tietää sen muuttuvan jonain päivänä lähisuhteeksi.

6. Lähetä perinteinen kirje tai paketti

Jos et pääse viettämään kultasi syntymäpäivää paikan päälle, ilahduta häntä jollakin muullakin kuin pelkällä onnittelusoitolla. Pieni vaivannäkö ilahduttaa todennäköisesti enemmän kuin arvaatkaan.

Lähetä oikea kortti, kirjoita rakkauskirje tai laita lahjapaketti postiin. Printic-sovelluksella saat tehtyä kännykkäkuvistasi paperikuvia tai söpöjä magneetteja. Netistä löytyy myös lukuisia kukkapalveluita kuten Interflora, josta saat tilattua kukkakimpun kotiovelle.

7. Muistakaa seksi

Vaikka fyysinen kosketus puuttuu, kaukosuhteessa voi kuitenkin harrastaa seksiä omalla tavallaan. Toista voi piristää viestitse sanoilla tai kuvilla, jollei puhelin- tai videopuheluseksi tunnu luontevalta.

Lue lisää: Näin vahvistat seksuaalista itseluottamustasi

Lähde: Kaukosuhteen kokeneet tai parhaillaan kaukosuhteessa olevat naiset, Journal of Sex & Marital TherapyWikiHow.

X