Ihmissuhteet

Naiset paljastavat parhaat joululahjat puolisolle: ”Ei ikinä tulisi varanneeksi itse”

Miten olisi hemmotteluaamiainen, juoksutekniikkakurssi tai yöpyminen majakalla? Katso parhaat joululahjavinkit puolisolle.

Teksti:
Tanja Kröger
Kuvat:
Istock

Joululahja puolisolle kannattaa valita mielenkiinnon kohteiden mukaan.

Miten olisi hemmotteluaamiainen, juoksutekniikkakurssi tai yöpyminen majakalla? Katso parhaat joululahjavinkit puolisolle.

Joululahjan hankkiminen puolisolle voi aiheuttaa päänvaivaa. Voisiko tämänvuotinen joululahja miehelle liittyä hyvinvointiin, hemmotteluun, kodin tavaraan tai yhteiseen tekemiseen? Keräsimme naisilta hyviksi havaittuja joululahjavinkkejä.

Hemmottelua ja hyvinvointia – liikuntaa, aamiaista, yöpyminen majakalla

Jos puoliso arvostaa hemmottelua ja hyvinvointia, voi siihen liittyvä lahja olla paikallaan. Näitä voivat olla hieronta, juoksutekniikkakurssi ja yöpyminen erikoisessa paikassa. Luksushotellien aamiaisista voivat nauttia 20–35 euron hintaan muutkin kuin hotellin asukkaat.

”Lahjakortti hemmotteluaamiaiselle. Omassa kotikaupungissa nautittu kiireetön, runsas aamiainen on ihana lahja, joka ei lisää kodin tavaramäärää ja joka sulattaa krantuimmankin puolison. Plussana on se, että samalla pääsee nauttimaan itsekin, sillä jaettu kokemus on paras kokemus.”

”Jos puoliso tykkää hieronnasta, niin pitää tästäkin hemmottelusta. Me annoimme ex-mieheni kanssa vuosikaudet toisillemme aina lahjakortit kasvohoitoon joululahjaksi. Hoito on arjen keskellä ihanaa ylimääräistä hemmottelua. Kun saa lahjakortin, sinne tulee myös mentyä.”

”Juoksutekniikkakurssi. Puolisoni harrastaa juoksua, mutta ei ikinä tulisi varanneeksi tällaista itse. Myös kaverini osti miehelleen tämän ja molemmat miehet saivat sieltä hyviä neuvoja.”

”Yöpyminen jossain erikoisessa paikassa, kuten majakalla. Tällaiset ovat usein kalliita, joten näihin ei tulisi muuten lähdettyä. Sopii hyvin myös kimppalahjaksi.”

Joululahja miehelle voi olla hyödyllinen, hauska tai herkullinen – legoja, tablettitietokone, herkkuja

Hyväksi havaittu joululahja hyödyttää sen saajaa. Kun ostat kodin tekniikkaa tai muuta kodin tavaraa, kysy itseltäsi, mitä saaja nyt erityisesti tarvitsisi? Toinen voi arvostaa tablettitietokonetta, kun taas toinen nauttii villasukista, lempiherkuistaan tai mukavasta tyynystä.

”Miehen parhaita lahjoja minulle on ollut tablettitietokone. En olisi raaskinut tai tullut ostaneeksi sitä itse, mutta nyt se on ollut itselläni kohta neljä vuotta päivittäisessä käytössä. Eli joku teknologinen laite, jota saaja pitää turhana ylellisyytenä, mutta jolle kuitenkin olisi käyttöä.”

”Miehen lapsuudenaikainen, nostalgiaa herättävä legosetti. Kaverini osti kerran tällaisen miehelleen netistä. Mies oli todella otettu ja liikuttunut.”

”Lapsiperheen isät rakastavat lähes poikkeuksellisesti legoja. Lapsen kanssa leikkimisen varjolla harkitsen tätä Frendejä fanittavalle puolisolle. Netistä voi löytää myös ne nostalgiset 90-luvun lapsuuden legot, jotka hivelevät sisäistä pikkupoikaa.” 

”Villasukat, yöpuku ja lempiherkut”.

”Taikofon-tyyny, jossa pääsee keskelle äänimaisemaa – luontoa, äänikirjaa, leffaa tai peliä”.

Yhteistä tekemistä – konsertti, kylpylä, illallinen, pakohuone…

Lahjakortti, joka liittyy tekemiseen, on mainio joululahja miehelle. Lahjakortin voi ostaa lahjaksi myös sillä ajatuksella, että sen avittamana voi tehdä jotakin yhdessä puolison kanssa. Jos kumppanisi pitää jonkun tietyn bändin tai genren musiikista, voi ostaa lahjakortin konserttiin tai keikalle. Kylpylä sopii puolestaan hemmottelua ja hyvinvointia kaipaavalle pariskunnalle. Jos puolisollasi on jokin harrastus, kuten jalkapallo, hän tuskin pettyy siihen liittyvästä lahjasta.

”Me yleensä ostamme toisillemme lahjakortit johonkin puuhaan, josta on molemmille iloa eli vaikkapa kylpylälahjakortti kahdelle tai festariliput. Silloin tulee vietettyä yhteistä aikaa. Kortissa ei toki ole mitään mainintaa, että lahjakortti on käytettävä puolison kanssa, mutta se on kuitenkin muodostunut meillä tavaksi.”

”Konserttiliput sisältävät myös yhteistä aikaa.” 

”Ostan puolisolleni Huuhkajien pelipaidan. Se on lahja jalkapalloa rakastavalle. Jos haluaa mennä astetta pidemmälle, niin voi ostaa yhteisen matkan Kööpenhaminaan katsomaan jalkapallon EM-kisoja ensi vuoden kesäkuussa – Huuhkajat pelaa siellä.” 

”Ravintolaillallinen tai hotelliyöpyminen kahdestaan on suosikkilahja molemmin puolin. Luksusta erityisesti lapsiperheessä.”

”Lahjakortti pakohuoneeseen: elämys, jossa saa toivottavasti onnistumisen kokemuksia ja joka kerryttää yhteistä tarinaa puolison tai ystävien kanssa.”

Lue myös: 

Kotiliesi: Joululahja isälle ilahduttaa: kokosimme 33 ihanaa lahjaideaa erilaisille isille

X