Ihmissuhteet

Näytä tunteesi! 10 helppoa tapaa ilmaista rakkautta

Pienet eleet ilmaisevat usein enemmän rakkautta kuin kalliit lahjat. Kosketa kumppaniasi, kun kävelet hänen ohitseen, kehu häntä ystävienne ollessa paikalla ja piilota hänen taskuihinsa rakkausviestejä.

Teksti:
Janica Brander
Kuvat:
Colourbox

Pienet eleet ilmaisevat usein enemmän rakkautta kuin kalliit lahjat. Kosketa kumppaniasi, kun kävelet hänen ohitseen, kehu häntä ystävienne ollessa paikalla ja piilota hänen taskuihinsa rakkausviestejä.

1. Kunnioita hänen ystäviään ja sukulaisiaan

Vaikka et pääsisi samalle taajuudelle kumppanisi läheisten kanssa, älä hauku heitä hänelle. On erityisen inhottavaa, jos mollaat hänen perhettään, sillä kukaan ei voi valita vanhempiaan ja sisaruksiaan. Puolusta kumppaniasi, jos kaveri tai sukulainen kohtelee häntä väärin, mutta älä lietso riitoja.

Keskustele: Millaiset välit teillä on puolisonne sukulaisiin?

2. Kehu kumppaniasi ystävienne ollessa läsnä

Anna kumppanillesi tunnustusta myös kaveripiirissänne. Kehumalla häntä muiden ollessa paikalla näytät, että arvostat häntä etkä pelkää näyttää tunteitasi. Ja kääntäen: pahinta, mitä voit rakkaallesi tehdä, on nöyryyttää tai mitätöidä häntä ystävienne edessä.

Keskustele: Mieheni arvosteli minua kaiken kansan kuullen

3. Kosketa häntä päivittäin, mutta älä painosta seksiin

Suukota, halaa, hipaise ja rapsuta rakastasi vähintään kerran päivässä. Hellyyden osoittaminen koskettamalla on usein tehokkaampaa kuin vuolaat rakkaudentunnustukset. Kosketuksen ei tarvitse olla erityisen eroottinen tai johtaa aina seksiin. Riittää, kun silität ohi kävellessäsi hänen selkäänsä.

Testaa: Millainen hellittelijä olet?

4. Kirjoita hänelle rakkauskirjeitä

Kirjeet ja kortit ovat konkreettisempia rakkaudentunnustuksia kuin tekstiviestit ja sydänhymiöt. Kirjeitä ei voi deletoida vahingossa, ja niiden eteen joutuu näkemään enemmän vaivaa. Jos et ole hyvä kirjoittaja, piirrä tai liimaa kirjeeseen kuvia, jotka ilmaisevat tunteitasi. Piristä kumppaniasi ja piilota rakkauslappusia hänen läppärinsä väliin ja taskuihinsa.

Lue myös: Poimi vinkit romanttisempaan arkeen

5. Järjestä yllätyksiä muulloinkin kuin merkkipäivinä

Yllätysten ei tarvitse olla kalliita ja suureellisia. Osta kumppanillesi pussi hänen lempikarkkejaan, piilota pussi ja kirjoita hänelle vihjelappuja, jotka johdattavat herkkukätkölle. Huumorintajuiset yllätykset piristävät teitä molempia. Mieti, hemmotteletko rakastasi kalliisti vain juhla- ja merkkipäivinä, vai voisiko jokainen arkipäivä olla hemmottelun ja huomioimisen arvoinen.

Keskustele: Miten yllättää mies?

6. Viljelkää sisäpiirihuumoria

Viljelkää yhteisiä vitsejä, joita kukaan muu ei voi ymmärtää. On hykerryttävää ajatella, että teillä on oma salainen ja hieman lapsellinenkin maailma, jonne muut eivät pääse. Painattakaa t-paidat, joiden printti viittaa johonkin vain teidän tajuamaan vitsiinne. Huumori keventää arkea, ja kahdenkeskiset juttunne vahvistavat tunnetta siitä, että olette samassa veneessä.

Keskustele: Toimiiko suhde, jos ei ole yhteistä huumoria?

7. Hankkikaa yhteinen harrastus

Harrastakaa yhdessä jotain helppoa, jossa työskentelette tiiminä. Pelit ja rankka urheilu voivat ruokkia kilpailuviettiä liikaa ja aiheuttaa riitoja. Kokeilkaa tanssia, jossa teidän on pelattava saumattomasti yhteen. Kävelylenkit, sienestys ja marjastus ovat helppoja tapoja viettää yhdessä aikaa ja tuulettua luonnossa.

Lue myös: Vinkkejä parisuhteen piristämiseen

8. Kysy, miten voisit auttaa häntä

Kysy säännöllisesti, miten kumppanisi jaksaa ja voitko auttaa häntä jossakin. Pelkkiin omiin töihin keskittyminen ruokkii tyytymättömyyttä ja riitoja. Tarjoamalla apuasi osoitat, että huomioit kumppanisi tarpeet ja haluat tehdä asioita hänen puolestaan. Kotitöistä riitely johtuu yllättävän usein siitä, että ihmiset turhautuvat, koska kokevat jäävänsä suhteessa yksin.

Keskustele: Kun mies ei auta hädän hetkellä

9. Pyydä hänen mielipidettään yllättävästä asiasta

Kysy kumppanisi mielipidettä asiasta, joka on yleensä sinun heiniäsi. Osoitat, että arvostat hänen asiantuntemustaan ja olet kiinnostunut hänen näkökulmastaan. Kumppanisi voi keksiä ongelmaasi uudenlaisen ja toimivan ratkaisun, koska hän ajattelee sitä ulkopuolelta. Kiitä kumppaniasi hänen neuvoistaan.

Keskustele: Mies pilkkaa mielipiteitäni

10. Näe vaivaa hänen vuokseen

Kalliit lahjat eivät vaadi hankkijalta juuri muuta kuin rahaa. Anna kumppanillesi jotain arvokkaampaa: aikaasi ja energiaasi. Raivaa kalenteristasi tilaa yhteiselle illalle tai viikonlopulle, vaikka olisit kuinka kiireinen. Tehkää yhdessä jotain, mistä hän pitää, mutta josta sinä et yleensä innostu – oli kyseessä sitten sukelluskurssi tai kauhuleffojen katselu.

Lue myös: Pitkä parisuhde – miksi yhteen kasvaminen kannattaa?

Lue lisää:

Näin sanot ”minä rakastan sinua” – ilman sanoja
Rakkauden kieli – Testaa, miten rakastat ja haluat tulla rakastetuksi
Parisuhde paremmaksi – 8 piristysruisketta rakkaudelle

Lähteet: Caring.com, Psychologytoday, Tiny Buddha

X