Antti Railio on suurperheen isä ja onnellinen mies.
Rakkaus teki Antti Railiosta suurperheen isän ja onnellisen miehen.
Julkkikset

Rakkaus mullisti muusikko Antti Railion elämän: ”Siiri on täydellinen nainen – kaunis, fiksu ja hölmö samaan aikaan”

Antti Railion elämässä on tapahtunut muutamassa kuukaudessa suuria muutoksia: häät, muutto, vauva ja elämäntaparemontti. Nyt Antti kertoo, miksi hän on onnellisempi kuin koskaan.
Teksti: Outi Pippuri Kuvat: Robert Franco ja OM-arkisto

Muusikko Antti Railion, 36, elämässä on muutaman viimeisen kuukauden aikana tapahtunut isoja muutoksia. Ensin korona vei työt, elokuussa hän avioitui Siiri-puolisonsa kanssa, kaksi kuukautta sitten pari osti talon Seinäjoelta, soololevy ilmestyi ja kaksi viikkoa sitten perheeseen syntyi tyttövauva.

Nyt Antti pyörittää vaimonsa kanssa yhdeksän hengen uusperhettä ja sanoo olevansa onnellisempi kuin koskaan.

– Elämässäni on tapahtunut täysi mullistus. Kolmisen vuotta sitten asiat eivät olleet kovin hyvin. Mietin, tuleeko tästä elämästä mitään. Sitten yhtäkkiä löysin elämäni rakkauden ja siinä sivussa isomman perheen. Istuin tässä yksi päivä saunassa ja huomasin ajattelevani, että kaikki on nyt kohdillaan. Tässä on kaikki, mistä olen haaveillut. Nyt voin keskittyä siihen, mistä elämässä on oikeasti kyse – eli perheen ja parisuhteen hoitamiseen, suutelointiin ja halailuun, vaimon keittämän kahvin juomiseen ja tämän meidän pienen paratiisin rakentamiseen.

”Suurperheen isän on pakko olla multitaskari”

Antin ja Siirin perheeseen kuuluu seitsemän lasta, joista vanhin täyttää juuri 14 vuotta. Lapsista neljä on Siirin ja kaksi Antin aiemmasta suhteesta. Perheen pariviikkoinen kuopus on parin yhteinen.

Antti sanoo, että suurperheen isänä on pakko olla vähän multitaskari. Haastatteluhetkellä hän valmistaa perunamuusia perheelle. Mutta se ei häntä haittaa. Muusikkona kuulemma tottuu hoitamaan montaa asiaa samaan aikaan. Ainoa asia, joka Anttia tällä hetkellä painaa, on rahatilanne. Korona on tuonut epävarmuutta toimeentuloon.

– Minulla on iso perhe ja vastuu elättää ja pitää perhe leivässä. Se luo välillä pahaakin stressiä. Silloin aina yritän taputella itseäni selkään ja muistuttaa, että tästäkin selvitään.

Antti Railio sanoo, että hänen Ikuisuus-levynsä nimikappale kertoo hänen vaimostaan. - Kirjoitin sen Siirille, Antti sanoo.

Antti Railion uuden Ikuisuus-levyn nimikappale kertoo hänen vaimostaan. – Kirjoitin sen Siirille, Antti sanoo.

Antti Railio: ”Siiri on täydellinen nainen”

Koronaepidemian hiljentämä keikkavuosi päättyy Antin osalta marraskuun lopulla käynnistyvään Mielenrauhaa-kirkkokonserttikiertueeseen. Alkujaan konsertteja piti olla 26, mutta korona typisti määrän kymmeneen.

Silti Antti löytää aihetta kiitollisuuteen.

– Olen kiitollinen siitä, että saan tehdä tätä työtä näinä vaikeina aikoina, Antti sanoo.

Mutta erityisen kiitollinen hän on assistenttinaan toimivalle puolisolleen. Kun mies pääsee puhumaan tuoreesta vaimostaan, ei ylisanoista ole tulla loppua.

– Siiri on ihana äiti ja maailman paras vaimo. Hän on äärimmäisen kaunis ja sen lisäksi hänellä on myös maailman ihanin nauru ja loistava huumorintaju. Siiri on sopivalla tavalla jämpti ja tasapainottaa minua hyvin. Siiri on täydellinen nainen. Kaunis, fiksu ja hölmö samaan aikaan, Antti sanoo.

Hääkeikka johti salamarakastumiseen

Pari tapasi kaksi vuotta sitten Siirin siskon häissä, joissa Antti oli laulamassa. Tuo kohtaaminen johti salamarakastumiseen.

– Muistan, kuinka katselin kaunista hääparia ja harmittelin sitä, että itselle tuollaista tuskin koskaan siunaantuu. Sitten huomasin kirkon eturivissä poikansa kanssa istuvan kauniin naisen.

”Juoksin sukkasiltani hänen peräänsä ja suutelin häntä.”

Juhlissa kaksikko päätyi juttusille, mutta ilta keskeytyi siihen, että Antin piti lähteä festarikeikalle. Muutamaa päivää myöhemmin Antti huomasi, että häistä tuttu nainen oli tykännyt hänen kuvaansa Instagramissa. Antti sai somen kautta yhteyden Siiriin ja pari päätti tavata.

– Heti ensimmäisenä iltana istuimme yhdessä sohvalla ja puhuimme avoimesti kaikesta. Kävimme läpi vanhat haavat ja kummallekin oli nopeasti selvää, että jotain erityistä oli käsillä. Kun Siiri lähti, huomasin juoksevani sukkasiltani hänen peräänsä ja suutelin häntä. Se oli ihanaa! Kuin jostain teinileffasta. Siitä lähtien olemme pitäneet yhtä. Kaikki eteni hyvin äkkiä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Antti Railio (@anttirailioofficial) jakama julkaisu

Antti Railio: ”Sitoutuminen ei ole kahlitsevaa vaan vapauttavaa”

Antti sanoo, että parisuhde on nykyään hänelle pyhä asia.

– Parisuhde on parhaimmillaan täydellistä luottamusta toiseen ihmiseen ja itsensä jakamista toiselle fyysisesti ja henkisesti. Ennen Siirin kohtaamista katsoin kadehtien muita pariskuntia ja ajattelin, että en tulisi ikinä tapaamaan minulle täydellistä ihmistä.

Antti sanoo itsekin eläneensä aiemmin rokkarielämää ja ajatelleensa, että kaikki ihmiset pettävät, eikä kehenkään voi pohjimmiltaan luottaa. Siirin myötä kaikki muuttui.

– Kun Siiri tuli elämääni, sanoin, että hänen ei tarvitse koskaan olla minusta mustasukkainen. Sellaista tilannetta ei tule, että voisin ikinä satuttaa häntä. Sitoutuminen ei ole minulle enää kahlitsevaa vaan vapauttavaa. Avioliitto on minulle pyhä asia, ja on upeaa, että rinnallani on ihminen, jonka kanssa jaamme yhteiset arvot. Rakkautemme välittyy koko perheeseen.

”Ymmärsin, että minun ei kannata olla itselleni liian armoton”

Rakkauselämän mullistusten rinnalla myös omat elämäntavat ovat menneet remonttiin. Syksyn ajan Antin painonpudotusta on voinut seurata Suurin pudottaja -ohjelmasta. Mitkä oivallukset ovat auttaneet elämätapanmuutoksessa?

– Olen ymmärtänyt, että minun ei kannata olla itselleni liian armoton. Tykkään itseni rääkkäämisestä, mutta olen myös mukavuudenhaluinen. Siksi sorrun helposti joko-tai-ajatteluun. Minulla on iso perhe ja muitakin kiireitä, joten treenaamisen pitää tapahtua elämän ehdoilla. Muuten huomaan ajattelevani, että tästä ei tule mitään. Sen sijaan kannattaa ajatella, että tällä viikolla ehdin treenata vähän enemmän ja on ihan ok, vaikka en ensi viikolla ehdi yhtä paljon. Ja tietenkin syömisen suhteen täytyy pitää kiinni hyvästä tasapainosta. Minulle kilot kertyvät helposti.

”Jos jotain haluaa, sen eteen on pakko tehdä töitä. Jos et mitään tee, et mitään saa.”

Antti pudotti jo aiemmin tuntuvasti painoaan, mutta silloin kilot hiipivät salakavalasti takaisin. Siirin tavattuaan hän huomasi viihtyvänsä niin hyvin kotona, että salilla käyminen unohtui.

– Halusin antaa kaikkeni perheelle ja huolehtia siitä, että kaikilla on hyvä olla ja hyvää syömistä. Unohdin itseni ja sen, että minulle kilot kertyvät helposti.

Epäonnistuminen opetti, että kovakaan työ ei auta, jos sen jättää kesken.

– Mitään ei tässä maailmassa saa ilmaiseksi. Ihmiset etsivät aina sitä helpointa ja nopeinta tapaa, keinoa, jonka avulla tarvitsee nähdä mahdollisimman vähän vaivaa. Mutta jos jotain haluaa, sen eteen on pakko tehdä töitä. Jos et mitään tee, et mitään saa.

Unelmat toteutuvat

Nyt Antti keskittyy voimaharjoitteluun. Voima on kasvanut niin, että salille pitää hankkia lisää painoja.

Hyvän lihaskunnon lisäksi eräs toinenkin pitkäaikainen unelma on toteutumassa. Kotiin on nimittäin juuri tulossa akita inu -rotuinen koiranpentu, jollaisesta Antti on haaveillut 27 vuoden ajan. Lisäksi olohuoneeseen pitäisi veistää massiivipuinen pöytä.

– Isäni on koristepuuseppä, timpuri, maalari ja muurari ja olen koko pienen ikäni toiminut hänen apumiehenään. Itsekin olen tehnyt töitä entisöijänä. Puu on elementti, josta tykkään kovasti. Sen parissa työskentelyyn uppoudun samalla tavalla kuin musiikin tekemiseen – kaikki muu katoaa ympäriltä.

Puutöiden lisäksi mielenrauhaa tarjoavat yhteiset hetket perheen kanssa, luonnossa liikkuminen ja sauna.

– Se on ihana paikka. Laitan kylpyhuoneeseen soimaan rauhoittavaa spa-musiikkia, himmennän valot ja saunon pitkään.

Kaiken kiireen keskellä Antti pitää huolen siitä, että sille kaikkein tärkeimmälle jää aikaa: suuteloinnille.

Lue myös: Heidi Kyrö, Antti Railio ja muut tutut artistit esittelivät treenikämppänsä – arvaatko kuvista, mikä on kenenkin?

X