Julkkikset

Elina Kanerva Linnan juhliin kirkkaan oranssissa mekossa – kertoo elämästään Ilkka Kanervan vaimona: ”Vahvempi yhteenkuuluvuuden tunne”

Elina Kanerva saapui Linnan juhliin lempiväriinsä pukeutuneena. Elina ja Ilkka Kanerva aikovat suunnata Linnan juhlien jatkoille hetkeksi.

Teksti:
Tanja Kröger
Kuvat:
Mirva Kakko, Om-Arkisto

Elina Kanerva saapui Linnan juhliin kirkkaan oranssissa, pitkässä mekossa, jonka toinen hiha on pitkä ja toinen hihaton.

Elina Kanerva saapui Linnan juhliin lempiväriinsä pukeutuneena. Elina ja Ilkka Kanerva aikovat suunnata Linnan juhlien jatkoille hetkeksi.

Elina Kanerva, 50, saapui Linnan juhliin kirkkaan oranssissa, yksihihaisessa, pitkässä mekossa. Mekko on Anne-Mari Pahkalan suunnittelema.

– Olin Marjo Sjöroosin juhlanäytöksessä mallina mieheni kanssa ja Anne-Marilla oli yksi sisääntulo siellä. En tuntenut häntä, mutta ihastuin hänen pukuihinsa, kun selailin niitä verkossa.

Pian tämän jälkeen Elina otti suunnittelijaan yhteyttä ja puku valmistui noin puolessatoista kuukaudessa.

Oranssi on yksi Elinan lempiväreistä. Hän ajattelee, että pukeutumisessa yksinkertainen on tyylikästä ja kaunista.

– Kaikki muutkin vaatteeni ovat aika minimalistisia.

Elinalla on jalassaan korkeat, valkoiset kengät. Kullanvärinen laukku on ollut juhlissa aikaisemminkin. Elinan kultaiset vintage-korut, ranne-, korva- ja kauakorut, ovat lainassa Tillanderilta.

Elinan olkapäälle ulottuvat hiukset ovat toispuoleisesti auki.

– Kaikki muutkin vaatteeni ovat aika minimalistisia, Elina Kanerva kuvailee tyyliään.
– Kaikki muutkin vaatteeni ovat aika minimalistisia, Elina Kanerva kuvailee tyyliään.

Jatkoille hetkeksi

Elina on Linnan juhlissa nyt viidettätoista kertaa. Ensimmäinen kerta juhlissa oli vuonna 2003. Hän odottaa Linnan juhlilta lämmintä tunnelmaa ja ihmisten kohtaamista.

– Mikä olisi sen hienompi tapa viettää itsenäisyyspäivää kuin Linnan juhlat. Se on arvokas, mutta mukava juhla. Menen sinne nyt ensimmäistä kertaa Ilkan aviovaimona.

Elinan ja hänen miehensä, kokoomuksen kansanedustaja Ilkka Kanervan on tarkoitus suunnata myös Linnan juhlien jatkoille.

– Olemme aika harvoin jatkoilla, mutta tällä kertaa menemme ainakin hetkeksi.

Ihosyöpä selätetty

Elina kertoi marraskuussa Anna-lehdessä sairastuneensa tyvisolusyöpään. Tämä oli jo toinen kerta, kun hän sai syöpädiagnoosin. Elinan tyvisolusyöpä hoidettiin leikkauksella.

– Kyllä se aina vavisuttaa – mikään ei ole ennalta arvattavissa. Arvostan tärkeitä asioita elämässä, kuten terveyttä ja läheisiä, Elina kertoi tuolloin Annalle.

Puoliso Ilkka Kanerva oli hänelle suuri tuki syöpädiagnoosin jälkeen.

– Ilkasta oli minulle iso tuki tälläkin kertaa. Puhuminen ja tiedon saaminen auttoivat, Elina totesi.

Vahva suhde Ilkka Kanervan kanssa

Elina ja Ilkka Kanerva menivät naimisiin viime toukokuussa. Elinan mukaan heidän parisuhteensa on vain vahvistunut avioliiton myötä.

– Olemme olleet yhdessä yli 20 vuotta, mutta naimisiinmenosta tuli vahvempi ja voimakkaampi yhteenkuuluvuuden tunne, Elina kertoo.

Sovellusasiantuntijana työskentelevä Elina kertoo viettävänsä joulua viikon ajan Ilkan kanssa Vierumäellä. Siellä on tarkoitus urheilla ja nauttia yhteisestä ajasta.

– Olen jouluihminen. Ilkallakin on silloin töissä rauhallisempaa. Voimme ihan vain rauhoittua joulun viettoon.

Lue kaikki vuoden 2019 Linnan juhlista täältä!

Lue myös: 

Elina Kanerva sairastui ihosyöpään – kertoo nyt kokemastaan: ”Se pelästytti”

Elina Kiikko otti uuden tatuoinnin: teksti on lainaus Raamatusta

Syövästä selviytynyt Elina Kiikko: ”Pyysin Ilkkaa pitämään huolta tyttärestäni, jos kuolisin”

X