Julkkikset

Emma Karin vauva syntyi! Kertoi perheenlisäyksestä koskettavalla päivityksellä: ”Maailma on nyt entistäkin arvokkaampi paikka”

Kansanedustaja Emma Kari ja hänen puolisonsa Tapio Laakso ovat saaneet kolmannen lapsensa. Alkuvuodesta Emma kertoi Annan haastattelussa, että lasta oli toivottu pitkään.
Teksti: Roosa Roivainen Kuvat: Niclas Mäkelä, Mirva Kakko

Vihreiden kansanedustaja Emma Kari, 37, on saanut kolmannen lapsensa. Emma kertoi ilouutisesta maanantaiaamuna päivittämällä kuvan Naistenklinikalta sosiaaliseen mediaansa.

Instagram-päivityksessä Emma kertoo olleensa viikonloppuna maalamassa perheen uuden kodin seiniä, kun paria tuntia myöhemmin vauva oli päättänyt tulla ”rymisten” maailmaan.

”Minä rakastin sinua jo, kun olit vain mukanani kulkeva salainen toive. Ja siinä sinä nyt nukut sylissäni. Tuhisevana, lämpimänä, takkutukkaisena. Ja niin kovin ihmeellisenä. Ja tämä maailma on nyt entistäkin arvokkaampi paikka”, Emma kirjoittaa.

Hellyyttävässä kuvasssa Emma poseeraa vastasyntyneen pienokaisensa kanssa.

View this post on Instagram

Vielä iltapäivällä maalasin uuden kotimme seiniä ja haaveilin sinusta. Vain muutama tunti myöhemmin rymistit maailmaan sellaisella vauhdilla, ettei kukaan meistä meinannut pysyä mukana. 💕 Minä rakastin sinua jo kun olit vain mukanani kulkeva salainen toive. Ja siinä sinä nyt nukut sylissäni. Tuhisevana, lämpimänä, takkutukkaisena. Ja niin kovin ihmeellisenä. 💕 Ja tämä maailma on nyt entistäkin arvokkaampi paikka. 💕 Kiitos Naistenklinikan upeille kätilöille ammattitaitoisesta ja nopeasta toiminnasta. Saimme osaksemme aitoa lämpöä ja hoivaa. Siinä on jotain kaunista, miten hyvinvointivaltio ottaa kaikkein pienimmät huomaansa. 💕 Kiitos kotona jännittäneille sisaruksille, jotka odottavat pikkusiskoa rakkaudella ja innolla. Kiitos ystäville, jotka maalasivat seinät kanssani, ja totesivat, että nyt on ehkä aika pestä pensselit ja lähteä. 💕 Ja kiitos @tapio_laakso, joka ei päästänyt irti kädestäni ja eli jokaisen sekunnin rinnallani. En tiedä, miten olisin selvinnyt kaikesta tästä ilman sinua. Ihana olla tässä väsyneen usvaisessa onnessa kanssasi.

A post shared by Emma Kari (@emmakkari) on

Emma Karin mukaan lapset kuvastavat toivoa

Emma Kari kertoi raskaudestaan Anna-lehdelle tammikuussa.

Kolmas raskaus on Emman mukaan toivottu ja odotettu. Haastattelussa Emma kertoo lapsien kuvastavan hänelle toivoa, ja kansanedustaja onkin päättänyt, ettei lamaannu ilmastoahdistuksesta.

– Ajattelin, että kolmaskin lapsi saa tulla, jos hän vain niin haluaa.

Perhevapaat jaetaan puoliksi

Entuudestaan Emmalla ja hänen puolisollaan, kansalaisaktivisti Tapio Laaksolla on kaksi lasta: 10-vuotias poika ja 6-vuotias tytär. Emma itse on vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kun taas Tapio työskentelee Pelastakaa Lapset ry:ssä.

Työn ja perheen yhteen sovittaminen onnistuu pariskunnalla niin, että molemmat vanhemmat jakavat lasten hoitamisen tasa-arvoisesti. Pariskunta suunnitteleekin jakavansa perhevapaat puoliksi.

– Niin olemme tehneet kahden edellisenkin lapsen kanssa. Se tekee vanhemmuudesta heti lähtökohtaisesti tasa-arvoista, mikä näkyy myöhemmin myös pikkulapsiaikana, Emma kertoi aiemmin Anna-lehdelle.

Emma Kari ja avopuoliso Tapio Laakso.

Emma Kari ja puoliso Tapio Laakso Linnan juhlissa vuonna 2019.

X