Julkkikset

Esikoisen saanut Mariko Pajalahti halusi lapsia, mutta sen oikean kanssa: ”Meni vaan Jykän kanssa aika kauan että tavattiin”

Äidiksi tullut Mariko Pajalahti ei pidä Kwanin paluuta ihan mahdottomana.

Teksti:
Emilia Saloranta
Kuvat:
Tiia Ahjotuli

Mariko Pajalahti.

Äidiksi tullut Mariko Pajalahti ei pidä Kwanin paluuta ihan mahdottomana.

Laulaja Mariko Pajalahti, 43, esiintyi vasta Kwan-yhteen kanssa vierailijana Vain elämää -ohjelmassa. Yhtye lopetti vuonna 2009, ja Marikokin on saanut vastailla comeback-kyselyihin tasaisin väliajoin.

– Nyt on kyllä joku luovuuden kukka purskahtanut. Ihana luova olo on meneillään ja on kiva kirjoitella uutta musaa. Paluu, se ei ole ihan mahdoton juttu, pientä poreilua on, Mariko paljasti Kulkuset kulkuset -elokuvan ensi-illassa.

Kwanin jälkeen Mariko on työskennellyt joogaopettajana. Kwan nähtiin vuonna 2014 We want more -ohjelmassa.

Puoliso löytyi samasta talosta

Mariko tuli vuosi sitten ensimmäistä kertaa äidiksi. Lapsen hän sai puolisonsa, Atomirotta-yhtyeen muusikko-tuottaja Jykä Pajulaakson kanssa.

– Olen tiennyt nuoresta, että haluan skidejä. Mutta olen tiennyt, että haluan niitä eksaktisti mun tyypin kanssa. Meni vaan Jykän kanssa aika kauan että tavattiin. Lapsi oli hyvin toivottu juttu.

Mariko paljastaa, että hän tutustui Jykään, kun tämä muutti hänen kanssa samaan taloon, viisi vuotta sitten perustettuun taiteilijatalo Jallukkaan.

Äitiys on tervetullut muutos

Äitiyttä Mariko kuvaa tervetulleeksi elämänmuutokseksi.

– Äitiys on avannut minussa paljon ihanaa ja kauheaa, kuten varmaan äitiys yleensä tekee ihmiselle. Se on niin paljon kaikkea, että en osaa sitä edes pukea pikkulauseiksi. Olen hirveän iloinen.

Mariko on huomannut, että kuvaus ajan nopeasta kulusta pitää paikkansa.

– Frendit ovat sanoneet, että aika vain lapsen kanssa juoksee. Se on mennyt älyvapaan nopeasti, ja huomaan, että en muista mitä pari kuukautta sitten on tapahtunut.

Kulkuset kulkuset ensi-illassa 28.10.

X