Julkkikset

Hannes Suominen tanssi TTK-tuomarien sydämiin täyden kympin arvoisesti – me listasimme 10 faktaa, joita et välttämättä tiennyt hänestä

Näyttelijä Hannes Suominen on tehnyt pitkän uran teatteri- ja elokuvanäyttelijänä, mutta silti mies on monille mysteeri. Kuka on Tanssii tähtien kanssa -kisassa täysiä kymppejä vetelevä Hannes Suominen? Kaivoimme 10 faktaa.

Teksti:
Katri Koskinen
Kuvat:
Mtv, Otto-Ville Väätäinen/Turun Kaupunginteatteri, Instagram

Hannes Suominen – kuka hän on? Me listasimme 10 faktaa.

Näyttelijä Hannes Suominen on tehnyt pitkän uran teatteri- ja elokuvanäyttelijänä, mutta silti mies on monille mysteeri. Kuka on Tanssii tähtien kanssa -kisassa täysiä kymppejä vetelevä Hannes Suominen? Kaivoimme 10 faktaa.

Hannes Suominen, 37, on hurmannut Suomen kansan nöyränä ja vaatimattomana parkettien partaveitsenä Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Viime sunnuntaisessa jaksossa Hannes nappasi yhdessä tanssinopettajansa ja -parinsa Kia Lehmuskosken kanssa täydet kymmenen pistettä kaikilta kolmelta tuomarilta.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Tanssii Tähtien Kanssa (@tanssiitahtienkanssa) jakama julkaisu

Mutta kuka onkaan tämä lahjakas ja vaatimaton suomalaisnäyttelijä, täysiä kymppejä haaliva mies? Tähän kysymykseen moni muukin on hakenut vastausta Googlesta, sillä TTK-menestyksen myötä Suomisesta on tullut yksi Suomen googletetuimmista näyttelijänimistä.

Mekin kaivoimme faktat pöytään ja listasimme 10 asiaa, joita et välttämättä tiennyt Hannes Suomisesta.

Hannes Suominen – tiesitkö tämän lukuisista televisio-, elokuva- ja teatterirooleista tutusta näyttelijästä?

1. Hannes Suomisen syntymäpäivä

Hannes Suominen viettää lokakuussa syntymäpäiviään, ja mittariin pamahtaa 37 vuotta! Hannes Suominen on syntynyt 9. lokakuuta 1981. Ja sehän tarkoittaa, että Hannes on horoskoopiltaan mietteliäs ja herkkä Vaaka.

Annan luonnehoroskooppi kuvaa näin: ”Vaa’at soveltuvat hyvin koreografeiksi, tanssin opettajiksi, malleiksi ja kaupan alalle.” Hmm!

2. Hannes Suomisella ei ole aiempaa tanssikokemusta

Hannes Suominen valmistui näyttelijäksi Teatterikorkeakoulusta vuonna 2004. Aiempaa tanssitaustaa hänellä ei teatterikorkeakoulun pakollisia opintoja lukuun ottamatta ole.

”Ensimmäisissä treeneissä opin sitomaan tanssikenkien nauhat ripeästi”, Suominen vitsailee Instagram-tilillään.

Hauskuus piilee myös siinä, että ensimmäisistä Tanssii tähtien kanssa -esityksistä alkaen Hannes on saanut huippupisteet jokaisesta tanssistaan: tangosta 25 pistettä, cha cha’sta 27 ja  foxtrotista täydet 30 pistettä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Ensimmäisissä treeneissä opin sitomaan tanssikenkien nauhat ripeästi 😄 #mtvttk @kialehmuskoski @tanssiitahtienkanssa @mtv3suomi

Henkilön Hannes Suominen (@hannessuominen) jakama julkaisu

3. Hannes Suomisen pituus

Hannes Suominen on 174 senttiä pitkä. Tämä käy ilmi Hannes Suomisen ansioluettelosta. Tanssii tähtien kanssa -tanssiopettaja Kia Lehmuskosken pituus on 165 senttiä.

Hannes Suominen on 174 cm pitkä. Tämä selviää miehen ansioluettelosta.

4. Hannes Suomisen isä ja veli ovat myös teatterialalta

TTK-tähden isoveli Joonas Suominen on myös näyttelijä sekä ohjaaja salolaisessa Teatteri PROvinssissa, jossa myös Hannes on toiminut näyttelijänä. Hannes ja Joonas ovat syntyjään Salosta. Itse asiassa koko perhe on teatterialalla: Hanneksen ja Joonaksen isä on teatterijohtaja ja tuottaja Seppo Suominen.

”Oman veljen kanssa on helppo näytellä, sillä selityksiä ei tarvita. Toista ymmärtää ilman sanojakin. Toisaalta tutun kanssa voivat riidatkin olla rajuja”, Joonas Suominen kuvaili Turun Sanomien haastattelussa vuonna 2007 veljesten tähdittämään Lampaansyöjät-näytelmään liittyen.

Joonas-veli on ollut mukana kannustamassa Hannesta Tanssii tähtien kanssa -katsomossa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Mahtava ilta! Meni niin kun pitikin!

Henkilön Joonas Suominen (@joonas_suominen) jakama julkaisu

5. Hannes Suominen hurmasi sotamies Vanhalana

Hannes Suomisen mieleenpainuva hymy ja hammasrivistö saattoivat jäädä mieleesi jo Aku Louhimiehen vuoden 2017 Tuntematon sotilas -elokuvassa. Hannes Suominen näytteli elokuvassa sotamies Vanhalaa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön TUNTEMATON SOTILAS (@tuntematonsotilas2017) jakama julkaisu

Alkuperäisessä Tuntematon sotilas -kirjassa Vanhala on aluksi hyvin ujo, hiljainen ja tukeva nuorukainen, mutta silti varsinainen hupiveikko. Hän nauraa jatkuvasti lähes kaikelle, ja hän myös naurattaa muita sotamiehiä.

Elokuvassa Suominen hurmasi alati hymyilevänä viihdyttäjänä kiljupannuineen. Legendaarinen huudahdus ”Tu sinä hakemaan leipäs päälle voita!” kuullaan Hannes Suomisen roolihahmon suusta.

6. Hannes Suominen on hobitti!

Hannes Suominen nähdään paraikaa Turun Kaupunginteatterin näyttömällä Taru sormusten herrasta -näytelmässä, jossa hän esittää Sam-hobittia.

Eritoten näytelmän hobittinelikko on saanut suitsutusta ja Hannes hurmaakin roolissaan sormuksen kuljettaja Frodon (Stefan Karlsson) uskollisena ystävänä.  Esitys jatkuu 28. joulukuuta 2018 saakka, ja se kestää neljä tuntia.

Hannes Suominen näyttelee Taru Sormusten herrasta -näytelmässä Sam-hobittia.
Merri (Teemu Aromaa), Pippin (Markus Riuttu), Frodo (Stefan Karlsson) ja Sam (Hannes Suominen). Valokuva: Otto-Ville Väätäinen

7. Hannes Suominen tähdittää Fingerpori-elokuvaa?

Hannes Suominen tullaan näkemään Fingerpori-komediaelokuvassa – ainakin vilaukselta! Elokuvan tarina pohjautuu sarjakuvataiteilija Pertti Jarlan luomaan Fingerpori-sarjakuvaan ja sen hahmoihin. Kuvassa Hannes Suominen on Jenni Kokanderin kanssa, joka näyttelee tulevassa elokuvassa Rivo-Riittaa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Aromissa lämmin tunnelma ja olut. #fingerpori @solarchannel (Kuvan otti @akuhirviniemi )

Henkilön Hannes Suominen (@hannessuominen) jakama julkaisu

8. Hannes Suomisen hurmaavat harrastukset

Hannes Suominen kertoo harrastavansa pyöräilyä, kitaran soittoa ja jojo-temppuja. Vaikuttaisi myös siltä, että valokuvaus, luonto ja eläimet on lähellä Suomisen sydäntä – tämän voi päätellä Hanneksen henkilökohtaiselta Instagram-tililtä, jota seuraa tällä hetkellä yli 3 500 henkilöä. Saattaa tosin olla, että Hanneksen seuraajamäärä saattaa nousta lähitulevaisuudessa reippaasti.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Jotakin siellä on. Mutta mitä?

Henkilön Hannes Suominen (@hannessuominen) jakama julkaisu

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Aamupyöräily Helsingissä.

Henkilön Hannes Suominen (@hannessuominen) jakama julkaisu

9. Ujo ja nöyrä persoona

Hannes myönsi viimeisimmässä Tanssii tähtien kanssa –ohjelmassa olevansa ujo ja kummastelleensa itsekin sitä ristiriitaa, että hän on päätynyt esillä olevaksi näyttelijäksi.

”Luonteeltani olen tosi nauravainen, tykkään ihmisistä”, Hannes toteaa MTV:n tähtiparien esittelyssä.

Ujoudesta kielii kuitenkin hetki, kun Hannes nappasi historialliset 10 pistettä kolmelta tuomarilta: tanssiopettaja Kia Lehmuskoskelta karkasi onnenkyynel yleisön ja tanssikilpailijoiden hurratessa ”Hannes, Hannes, Hannes!”, mutta Hannes vain hymyili. Juontaja Vappu Pimiän kysyessä legendaarisen kysymyksen ”Miltä nyt tuntuu?” Hannes vastasi nöyrästi hymyillen ja katse maahan hakeutuen: ”Hyvältä tuntuu.”

10. Hannes Suominen tekee pian myös sketsejä

Vaikka Hannes on omien sanojensa mukaan ujo, muiden naurattaminen luonnistuu silti: Hannes on nähty monissa komediallisissa tuotannoissa, kuten esimerkiksi 21 tapaa pilata avioliitto -elokuvassa ja romanttisessa Donna-komediasarjassa.

”Kun onnistuu liikuttamaan ja viihdyttämään edes yhtä ihmistä, se on kauhean kivaa”, Hannes miettii tähtiparien esittelyssä.

Hannes tullaan näkemään Linnanmäen Peacock-teatterissa tammikuussa 2019 alkavassa Sketsijengi-showssa. Sketsijengi on Jarkko Tammisen ideoima sketsien ja musiikin täyteinen esitys: siinä on mukana yli 20 sketsiä ja livebändi.

Hannes Suominen nähdään Sketsijengi-komediassa.
Hannes Suominen nähdään tammikuussa Sketsijengi-komediassa. Mukana on myös Jaana Saarinen, Linda Wiklund, Jarkko Niemi, Lotta Lehtikari, Arttu Kapulainen ja Joonas Saartamo.

Bonuksena: Näyttelijä Aku Hirviniemi fanittaa Hannesia!

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Onnea rakas! Oot mun suosikki ja paras! @hannessuominen @tuntematonsotilas2017 @tanssiitahtienkanssa #mtvttk2018 #tuntematon2017

Henkilön Aku Hirviniemi (@akuhirviniemi) jakama julkaisu

Hannes Suominen kiittää nöyrästi onnitteluista.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Kiitos runsaista viesteistänne🙏 Harjoitukset jatkuvat taas 🤸‍♂️ #mtvttk

Henkilön Hannes Suominen (@hannessuominen) jakama julkaisu

Lähteet: MTV, Sketsijengi.fiLrnordic.comTeatteri.turku.fi Teatteriprovinssi.fi, Turun Sanomat, Instagram, Hannes Suomisen Wikipedia-sivut 

X