Julkkikset

Heidi Sohlberg ja Waltteri Torikka puhuvat ystävyydestä – arvaatko, mikä on Waltterin raivostuttavin ominaisuus?

Waltteri Torikan ja Heidi Sohlbergin tuore ystävyys joutui puntariin, kun Heidi sairastui syöpään.

Teksti:
Miia Siistonen
Kuvat:
Mirva Kakko

– Waltteri on krooninen myöhästelijä. Olen jo tottunut siihen, Heidi Sohlberg paljastaa ystävästään Waltteri Torikasta.

Waltteri Torikan ja Heidi Sohlbergin tuore ystävyys joutui puntariin, kun Heidi sairastui syöpään.

Oopperalaulaja Waltteri Torikka, 34, ja entinen Miss Suomi Heidi Sohlberg, 37, tutustuivat vajaat neljä vuotta sitten. Waltteri oli Heidin tukena, kun tämä sairastui rintasyöpään vuonna 2016. Hän tarjosi lohtua myös viime vuonna, kun Heidi kävi läpi avioeroa.

Mikä on ystäväsi raivostuttavin ominaisuus?

Heidi: Waltteri on krooninen myöhästelijä. Olen jo tottunut siihen. Viimeksi, kun kylään tullessaan hän ilmoitti saapuvansa kuudelta ja tytöt odottivat malttamattomina. Hän soitti ovikelloa lopulta varttia vaille seitsemän. Ei Waltteri sitä pahalla tee. Hänellä on myöhästymiseensä aina hyvä selitys: piti poiketa markettiin hakemaan kukkia ja sieltä löytyikin hyviä oranssilaputettuja eineksiä…

Waltteri: Hittolainen, en oikein keksi mitään. Pari kertaa yhteiset suunnitelmat ovat yhtäkkiä muuttuneet. Viime kesänä meidän piti mennä kimpassa Ruisrockiin, oli jo liput ja kaikki. Viime hetkellä Heidi feidasi. Joku uusi tuttavuus sai hänet jäämään viikonlopuksi Helsinkiin. Mutta se liittyy hänen tapaansa elää hetkessä.

Entä rakastettavin?

Heidi: Vaikka Waltteri on kova hulluttelemaan, hän osaa myös rauhoittua ja kuunnella. Hänellä on uskomaton läsnäolon kyky.

Waltteri: Lähes kaikki Heidissä on rakastettavaa! Erityislaatuista hänessä on se valtava taistelutahto, joka nousi esiin hänen sairautensa aikana. Lisäksi hän on tavattoman hyväntahtoinen. Heidi pystyy olemaan täysin oma itsensä ilman fasadeja. What you see is what you get.

Mikä on ikimuistettavin yhteinen kokemuksenne?

Heidi: Vietimme yhteisen ystävämme Joanna Kuvajan kanssa aurinkoista toukokuista lauantai-iltapäivää Haukilahden paviljongissa. Waltteri tuli meitä moikkaamaan matkallaan keikalle Turkuun ja olisi selvästi halunnut jäädä. Hän soitti tien päältä Facetimella ja esitti meille serenadin Sua vain yli kaiken mä rakastan niin että koko terassi kaikui. Se oli komeaa!

Waltteri: Olin ollut Heidin mukana sytostaattihoidoissa. Kun ne päättyivät joulun alla 2016, ehdotin, että voisin tulla syöpäosastolle laulamaan muutaman joululaulun. Sen hetken herkkä tunnelma on jäänyt mieleeni iäksi.

Lue myös: Heidi Sohlbergin ja Waltteri Torikan ystävyys sinetöitiin juhannusbileissä: ”Jälkeen päin ajatellen se tuntui jotenkin enteelliseltä”

X