Julkkikset

Ismo Apellin uusperheessä on 8 lasta: ”Hauska näky, kun lapset juoksevat pihamaalla jonossa kuin köyhän talon porsaat”

Näyttelijä Ismo Apell oli menettänyt uskonsa rakkauteen. Sitten hän kohtasi nykyisen vaimonsa.

Teksti:
Riikka Heinonen
Kuvat:
Ismo Apellin kotialbumi, OM-arkisto

Ismo saattaa nykyään kieltäytyä töistä voidakseen olla perheensä kanssa.

Näyttelijä Ismo Apell oli menettänyt uskonsa rakkauteen. Sitten hän kohtasi nykyisen vaimonsa.

”Elämäni kääntyi päälaelleen, kun kohtasin tulevan vaimoni Katrin kolme vuotta sitten. Olin kulkenut monta vuotta katse maahan luotuna enkä enää uskonut rakkauteen. Olin menossa hyvää vauhtia kohti kyynisyyttä. Olin ikään kuin antanut periksi ja ruvennut ajattelemaan, ettei mitään hienoa voisi enää tulla eteeni.

Katrin myötä elämässäni kääntyi täysin uusi sivu. Tiesimme toisemme entuudestaan töiden kautta. Sitten kun molemmilla oli sopiva elämäntilanne, olimmekin yhtäkkiä samassa junassa.

Ismo Apellin elämä muuttui, kun hän tapasi Katrin. – Nyt minun ei tarvitse enää lähteä minnekään yksin, vaan vaimo ja tenavat ovat aina mukanani.
Ismo Apellin elämä muuttui, kun hän tapasi Katrin. – Nyt minun ei tarvitse enää lähteä minnekään yksin, vaan vaimo ja tenavat ovat aina mukanani.

Tämä kuva on otettu elokuussa 2021 kotipaikallani Kiuruvedellä, kun menimme naimisiin. Vanha kotini on tyhjillään, mutta vietimme häitä perheen kesken lapsuuteni pihapiirissä. Tyttäreni Iidaliina otti meistä tämän kuvan. Meillä ei ole yhteisiä lapsia, mutta uusperheessämme on kaik­kiaan kahdeksan lasta. Osa lapsista on tosin jo niin isoja, että he ovat pitkin maailmaa.

Nuorimmat ovat viisi-, kuusi- ja seitsemänvuotiaita. He ovat saman ikäisiä kuin lapsenlapseni. Onhan se hauska näky, kun lapset juoksevat pihamaalla jonossa kuin köyhän talon porsaat.

Tässä porukassa arkeni on muuttunut hyvin toisenlaiseksi kuin mihin olin tottunut. Vietän nykyään paljon enemmän aikaa kotona kuin ennen. Saatan kieltäytyä töistäkin, jotta voin viettää aikaa perheeni kanssa. Teen töitä vain sen verran kuin on pakko.

Pyöritän Katrin kanssa kimpassa kahta teatteria, hotellilaivaa ja virtuaalimaailmaa. Tenavat kulkevat kaikkialla mukanamme. Ennen jouduin tekemään pitkiä työmatkoja aina yksin enkä olisi voinut kuvitella, että työn tekeminen voisi olla tällaista arjen juhlaa.

Tämä kuva herättää minussa pakahduttavaa onnentunnetta, joka aiheuttaa isossa miehessä lempeää nieleskelyä. En tiedä, mille tässä pitäisi olla kiitollinen, kun katson ikkunasta ulos ja näen lasten leikkivän pihamaalla ja vaimon maalaavan parveketta. Yksityiselämän onni heijastuu töihinkin, sillä kaikki viime aikojen työjutut ovat onnistuneet hienosti.

Yhteinen elämä tuntuu hyvältä.”

Ismo Apell, 55, ohjaa marraskuussa ensi-iltansa saavan Kaikkien aikojen viikonloppu -esityksen Tahkon Talviteatteriin.

X