Julkkikset

Janni Hussi kuulee rallikuvioissa rasvaisia äijäheittoja – kertoo ynseän esimerkin Seurassa

Janni Hussi kertoo Seura-lehdessä kohdanneensa ennakkoluuloja uramuutoksensa vuoksi.

Teksti:
Annan toimitus
Kuvat:
Tommi Tuomi

Janni Hussi tekee media-alan töiden lisäksi töitä myös rallikartturina.

Janni Hussi kertoo Seura-lehdessä kohdanneensa ennakkoluuloja uramuutoksensa vuoksi.

Juontaja ja yrittäjä Janni Hussi kertoo uusimman Seura-lehden haastattelussa uudesta urastaan rallikartturina.

Keväällä 2022 rallikuski Sami Pajari soitti Aamulypsyn studioon kesken radiolähetyksen ja pyysi Jannia kartturikseen Lahti Historic Rallyyn. Yllytyshulluksi tunnustautuva Janni ilmoitti olevansa heti valmis ehdotukseen. Hän suoritti jo saman kevään aikana rallitutkinnon ja kartturikoulutuksen.

Tänä vuonna Janni on toiminut Matias Henkolan, Heikki Kovalaisen ja Lauri Joonan kartanlukijana. Laurin kanssa yhteistyö jatkuu myös kaudella 2024, sillä Lauri pyysi Jannin pysyvästi kartturikseen.

”Huomasimme nopeasti, että meillä klikkaa myös henkisellä tasolla aivan erinomaisesti. Toisen seurassa oli vaivatonta olla”, Janni kertoo Seuran haastattelussa.

Vaikka Janni on otettu alalla vastaan erittäin kannustavasti ja avuliaasti, hän kertoo Seurassa myös kohdanneensa ennakkoluuloja uramuutoksensa vuoksi.

”Joissakin ihmisissä taitaa herättää tunteita, että yhtäkkiä hyppään tähän vielä aika miehiseen maailmaan. Välillä ollut tilanteita, että kuskille on tultu heittämään rempseästi läppää ja kysytty minulta, minkäväriset pikkuhousut minulla on tänään jalassani.”

Näissä tilanteissa Janni toteaa napakasti, että hänen alusvaateasiansa eivät kuulu kenellekään muulle. Kun hän aloitti rallipiireissä kisatyttönä kymmenen vuotta siten, seksistisiä huulenheittoja kuului useammin.

”Nyt pidän puoleni eri tavalla kuin parikymppisenä, jolloin hihittelin mukana, vaikka oikeasti olisi tehnyt mieli sanoa tiukasti takaisin. Onneksi meno on siistiytynyt, mutta vielä on tehtävää, jotta jokaisella olisi turvallinen ja tasa-arvoinen mahdollisuus nauttia lajista”, Janni kertoo Seurassa.

Koko haastattelu on luettavissa Seura-lehdestä.

X