Julkkikset

Syöpäleikkauksesta toipuva Janni Hussi haaveilee parisuhdelomasta: ”Nyt mennään ihan fiiliksen mukaan”

Janni Hussi, 27, kertoo voivansa olosuhteisiin nähden hyvin. Nyt vuorossa on kahden tv-sarjan kuvaukset sekä rauhallista lomailua yhdessä Joel Harkimon kanssa.

Teksti:
Kia Toivanen
Kuvat:
Tiia Ahjotuli, Kia Toivanen

Janni Hussi nähdään uudistuneen Ennätystehdas-ohjelman juontajana. Kuvaukset alkavat jo kesällä ja jatkuvat syksyllä.

Janni Hussi, 27, kertoo voivansa olosuhteisiin nähden hyvin. Nyt vuorossa on kahden tv-sarjan kuvaukset sekä rauhallista lomailua yhdessä Joel Harkimon kanssa.

Harvinaista ihosyöpää, dermatofibrosarkoomaa, sairastava liikunta-alan yrittäjä, juontaja ja bloggaaja Janni Hussi, 27, toipuu toisesta syöpäleikkauksestaan ja suuntaa katsetta jo tulevaisuuteen.

Janni Hussi saapui tv-kanava Foxin lehdistötilaisuuteen vain muutamia päiviä leikkauksensa jälkeen pirteänä ja innoissaan uusista kuvioista: hän toimii uudistuneen Ennätystehdas-ohjelman juontajana.

Ohjelman kuvaukset alkavat kesällä ja jatkuvat syksyllä studiossa. Janni jatkaa nyt töitään normaaliin tapaan, mutta hieman normaalia rauhallisemmin – leikkaushaavan takia hänen pitää varoa oikeaa olkapäätään.

– Aikataulut on muokattu niin, että kaiken pystyy hoitamaan mitä on sovittukin, Janni kertoo.

Myös toiset tv-ohjelman kuvaukset ovat parhaillaan käynnissä: Janni toimii valmentajana Suurimmassa pudottajassa, joka tulee ruutuihin ensi syksynä. Lisäksi hän juontaa heinäkuussa Tammerfest-kaupunkifestivaalit Tampereella. Muuten Janni aikoo viettää kesää rauhallisissa merkeissä.

– Suurimmassa pudottajassa meillä on kuvauspäiviä, mutta valmentajana en ole siellä joka päivä mukana. Tämä on minulle oikeastaan tosi rauhallinen kesä, ja ihan hyvä, että ehtii vetää nyt happea.

Tiedossa rauhallista lomailua

Kesälomasuunnitelmat Janni Hussi haluaa pitää kevyinä. Luvassa ei ole suuria ulkomaanmatkoja, vaan lomailua kotimaassa yhdessä miesystävä Joel Harkimon kanssa.

Janni Hussi Ennätystehdas-sarjan lehdistötilaisuudessa.
Janni Hussi jatkaa innolla työntekoa, mutta on tyytyväinen siihen, että kesällä on aikaa myös levätä.

– Ollaan sovittu, että pidetään Jollen kanssa samaan aikaan lomaviikot. Ei olla vielä sen suuremmin suunniteltu, mutta haluaisin käydä Suomessa jossain – Tahko kiinnostaisi, siellä olisi niin paljon kaikkea, mitä voisi tehdä, Janni kertoo.

– Ihan perinteistä mökkeilyä on myös tiedossa. Nyt mennään ihan fiiliksen mukaan, että mitä halutaan tehdä.

Joel Harkimo on ollut rakkaansa suurena tukena syöpähoitojen aikana. Sunnuntaina Hussi julkaisi blogikirjoituksen, jossa hän kiitti erityisesti miesystäväänsä kaikesta tuesta ja vahvuudesta, jota on tältä saanut.

”Mä haluan isosti kiittää kaikkia mun läheisiä, ystäviä, perhettä ja erityisesti Jollea, joka on saanut kyllä kestää aikamoisen tunnemyrskyn”, Janni kirjoittaa.

”Mä olin jossain vaiheessa niin stressissä ja kireänä, että olin oikeasti kävelevä ihmismonsteri. — Kaikissa hetkissä hän oli paikalla ja aina valmiina tukemaan.”

Tunteet laidasta laitaan

Janni Hussi avasi seuraajilleen leikkauksen jälkeisiä tunteitaan myös laajemmin blogikirjoituksessaan sekä Instagram-tilillään sunnuntaina.

”Välillä on tosi hyvä fiilis ja hetken päästä saattaa vetää ihan synkäksi. Vähän aaltoillen siis menee, mutta olen päättänyt että kaikki tunteet on nyt ok ja sallin ne itselleni”, Hussi kirjoittaa blogissaan.

View this post on Instagram

Moi kaikki! 👋🏻 Täällä voidaan olosuhteisiin nähden oikein hyvin! Nöyrä kiitos kaikille, ketkä ootte laittanut tsemppaavia viestejä. Ette arvaa miten paljon oon saanut niistä positiivista energiaa. 💙🙏🏻 Kiitos myös lääkäreille, hoitajille ja kirurgille. . . Olkapäästä on leikattu nyt iso pala ihoa pois ja se saatiin onneksi tehtyä ilman ihonsiirrettä vapauttamalla kainalosta kielekkeellä lisää ihoa. Liikkuvuus on vielä aika pyöreä nolla, koska iho kiristää niin paljon. 😅 Siksi aloitamme toimintaterapian parin viikon sisään ja ensimmäinen kontrolli on 1,5kk päästä. . . Blogissa lisää voinnista ja fiiliksistä. Tämän jälkeen siirrytään taas muihin aiheisiin, elämä jatkuu. 😌💙

A post shared by Janni Hussi (@jannihussi) on

”Haluan kuitenkin mahdollisimman pian niin normaaliin elämään kiinni kuin mahdollista, tietenkin nyt huomioiden nämä fyysiset rajoitteet.”

Dermatofibrosarkoomassa ihoa leikataan ihomuutoksen ympäriltä laajasti, jotta syöpä ei uusiutuisi. Jannin mukaan olkapään leikkaus saatiin kuitenkin tehtyä ilman ihosiirrettä.

”Vaikka iso palanen siitä ihoa otettiinkin, niin ainakin tällä hetkellä arpi näyttää todella siistiltä. Nyt vaan pitää malttaa olla sen kanssa ihan hissukseen, jottei se repeä”, Janni kirjoittaa blogissaan.

Parin viikon päästä alkaa toimintaterapia, jossa olkapään liikkuvuutta pyritään hiljalleen lisäämään. Ensimmäinen kontrollikäynti lääkärillä on puolentoista kuukauden päästä.

”Mä haluan uskoa siihen, että tää oli nyt tässä. Seurannassa tulen käymään seuraavat 5–10 vuotta ja huojentavaa onkin, että meillä Suomessa nämä hoidetaan ja seurataan näin perusteellisesti”, Hussi kirjoittaa.

X