Julkkikset

Jätetyksi tuleminen oli Ressu Redfordille iso paukku, mutta se ei vienyt uskoa rakkauteen: ”Muutama vuosi sitten vierelle löytyi mukava nainen”

Kun Ressu Redford kuutisen vuotta sitten erosi lastensa äidistä, suru vei yöunet. Nyt hänellä on uusi parisuhde. – Kumppania en ole koskaan etsinyt ostoslistan kera, että pitäisi olla tuollainen ja tällainen.

Teksti:
Annan Toimitus
Kuvat:
Vesa Tyni

– En tiedä, tuleeko mikään suru koskaan lopullisesti käsitellyksi.

Kun Ressu Redford kuutisen vuotta sitten erosi lastensa äidistä, suru vei yöunet. Nyt hänellä on uusi parisuhde. – Kumppania en ole koskaan etsinyt ostoslistan kera, että pitäisi olla tuollainen ja tällainen.

Laulaja-lauluntekijä Ressu Redfordin avioliitto päättyi kuutisen vuotta sitten.

”Se oli niin iso paukku, että hakeuduin mindfulness-ryhmään etsimään keinoja käsitellä asiaa. Optimismista huolimatta minulla on taipumus murehtimiseen. Kela päässä alkaa pyöriä illalla silloin, kun valo on sammutettu ja pitäisi käydä nukkumaan. Kävin ryhmässä parin kuukauden ajan. Sitten sekin alkoi stressata, kun sinne piti sännätä studiolta tiettyyn kellonaikaan.

Mindfulnessista jäi päällimmäiseksi mieleen neuvo ’unohda se, mihin et voi vaikuttaa’. Jos tehdyt virheet harmittavat, ne kannattaa käydä läpi ja miettiä, miten tulevaisuudessa voi toimia viisaammin. Sen jälkeen asiaan ei tarvitse palata.”

”Minulta tulee helposti itku”

”Pidän itseäni henkisesti vahvana. Kestän paineita ja höykytystä aika hyvin. Työnteko on jatkunut silloinkin, kun ura on ollut suvantovaiheessa eikä minua ole näkynyt mediassa. Olen tuottanut musiikkia muille sekä tehnyt mainoksia radioon ja televisioon. Elanto on ollut taattu.

Vahvuus ei sulje pois herkkyyttä. Minulta tulee helposti itku. Uuden levyni kappale Viimeinen päivä kertoo hetkestä, jolloin ihminen miettii mennyttä elämää ja oivaltaa, että rakkauden voi myös menettää. Kun vedin biisin ekan kerran studiossa, aloin pillittää kesken kaiken. Se meni ihon alle.

Saatan itkeä myös vähän hassuissa paikoissa. Frendit on lempisarjani, ja saan aina roskan silmään, kun Chandler monien kommelluksien kautta kosii Monicaa.

Haavoittuvimmillani olen ollut tultuani jätetyksi. En silti sanoisi erojen kolhineen itsetuntoani. Niihin ei ole liittynyt niinkään itsesyytöksiä kuin suurta surua menetyksestä. Vaikka totta kai tekisin nyt joitakin asioita toisin. Olen esimerkiksi nykyään vähän parempi puhumaan asioistani kuin vielä muutama vuosi sitten.

Kumppania en ole koskaan etsinyt ostoslistan kera, että pitäisi olla tuollainen ja tällainen. Toimin impulssien mukaan: joku vain kolahtaa. Muutama vuosi sitten vierelle löytyi mukava nainen. Hänkin on eronnut ja hänelläkin on lapsia.

Jotkut haluavat perustaa uusperheen saman tien, mutta me asumme eri osoitteissa. Siinä on puolensa. Yhteistä arkea on vähemmän, mutta intohimo säilyy paremmin, kun ei olla koko ajan kylki kyljessä.

En tiedä, tuleeko mikään suru koskaan lopullisesti käsitellyksi. Mutta sen tiedän, etten enää kaipaa menneeseen. Luonteeseeni ei kuulu kyynistyminen. Missään vaiheessa en menettänyt uskoani rakkauteen.

Vielä surullisempaa kuin rakastetun menettäminen on se, ettei haavoittumisen pelossa uskaltaisi enää rakastaa. Minä uskallan.”

Luit juuri lyhennelmän Annan jutusta, jonka on kirjoittanut Miia Siistonen. Jutussa Ressu Redford kertoo muun muassa sen, miksei hän syö aamupalaa tai lounasta. Lue koko juttu Annasta 43/2021 tai digilehdestä. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

X