Julkkikset

Juuso Mäkilähde paljastaa, mitä piirrettä ihailee kumppanissaan: ”Hänen kanssaan on mahtavaa elää tavallista arkea”

Juontaja ja kahden pienen lapsen isä Juuso Mäkilähde elää kiireistä ruuhkavuosiarkea. Pitkäaikainen kumppani pitää miehen jalat maassa.

Teksti:
Tyyne Pennanen
Kuvat:
Om-Arkisto

Juuso Mäkilähde, 36, juontaa Selviytyjät Suomea, joka alkaa Nelosella ja Ruudussa 27.2. Lisäksi hän juontaa arkisin Juuso ja Tinni Showta Radio Suomipopilla.

Juontaja ja kahden pienen lapsen isä Juuso Mäkilähde elää kiireistä ruuhkavuosiarkea. Pitkäaikainen kumppani pitää miehen jalat maassa.

Juuso Mäkilähde, oletko käynyt tänä talvena hiihtämässä?

Pari viikkoa sitten kävin ensimmäisen kerran. Oli tarkoitus tehdä lyhyt lenkki, mutta hiihdin vahingossa kaksitoista kilometriä, koska eksyin. Hiihdän lipsuvaa pertsaa, jolla sain viimeksi kyynärpääni kipeäksi. Tekisi mieli hankkia myös vapaan tyylin -sukset, jolloin vaihtelun vuoksi muutkin lihakset kipeytyisivät.

Olen ehtinyt huonosti laduille, koska minun on täytynyt iltaisin käydä luomassa lunta tontilla, jolle rakennutamme tällä hetkellä taloamme.

Lue lisää: Juuso Mäkilähde kertoo, mitä pitkä parisuhde vaatii: ”Parisuhde perustuu rakkauteen, mutta eron pitäisi olla järkiasia”

Rakennutatte tosiaan hirsitaloa Uudellamaalla. Miten se sujuu?

Hyvin! Kuokka meni maahan viime syksynä, ja ensi juhannuksena pitäisi olla valmista. Talon on suunnitellut Tuuli Petäjä-Sirén. Hän on samaa ikäpolvea ja ymmärtää hyvin kaltaisemme lapsiperheen toiveita.

Mitä koti sinulle merkitsee?

Turvan linnaketta. Lasten syntymän jälkeen meistä on tullut koti-ihmisiä, ja haluamme tarjota heille kodin, jossa on lämpöä ja turvallisuutta. Koska kotona vietetään niin paljon aikaa, on kivaa, että se on myös viihtyisä.

Mikä kotitöistä on suosikkisi, Juuso Mäkilähde?

Ruokaostosten tekeminen. Tykkään suunnitella ruokalistoja ja kaupassa tykitän hyllyjen välissä kauhealla vauhdilla. Yritän suoriutua tehtävästäni niin nopeasti kuin suinkin on mahdollista. En ehdi tarpeeksi usein laduille, joten olen tehnyt ruoka­shoppailusta sporttia. Pidän myös ruoan laittamisesta.

Mikä on bravuurisi, Juuso Mäkilähde?

Makaronilaatikko. Olen valmistanut sitä aika monta kertaa kuuden vuoden aikana. Versioni alkaa olla erittäin hiottu, ja sanoisin, että koostumus ja maut ovat hyvässä balanssissa.

Lapsesi Seela on 6- ja Eeli 3-vuotias. Mitä teitte viimeksi yhdessä?

Pelasimme Muumi viidakkoseikkailu -peliä. Lautapelejä on tullut muutenkin pelattua aika paljon. Ja tietenkin olemme käyneet pulkkamäessä.

Olet ollut viidakoissa ja tuntureilla selviytyjien kanssa. Miten selviydyt pikkulapsiarjesta?

Ääriolosuhteissa oleminen selviytyjien kanssa on lasten leikkiä pikkulapsiarkeen verrattuna. Kun heimoneuvostossa sanon, että soihtu sammuu, menkää nukkumaan, kaikki tottelevat. Kun sanon sen kotona, kukaan ei tottele.

Lue lisää: Juontaja Juuso Mäkilähde ei itse kilpailisi Selviytyjät Suomessa: ”Mulla menisi hermo niihin ihmisiin! Olen vähän erakkoluonne”

Mitä piirteitä ihailet kumppanissasi?

Hän on perhekeskeinen ihminen, jonka kanssa on mahtavaa elää tavallista arkea. Hän on jalat maassa -tyyppi ja pitää myös minun tossuni tarvittaessa tukevasti kiinni lattiassa.

Lue lisää: Juontaja Juuso Mäkilähde paljastaa, miksi ei ole kosinut rakastaan – syynä monille tuttu ongelma

X