Julkkikset

Kiira Korpi eron jälkeen: ”On ollut sellainen elämänvaihe, että olen varannut levolle suosiolla aikaa”

Kiira Korpi on jättänyt entisen kotikaupunkinsa New Yorkin taakseen ja muuttanut takaisin Suomeen.

Teksti:
Linda Martikainen
Kuvat:
Sampo Korhonen / Otavamedia

Lumikuningattaren luistelurooli antaa Kiira Korvelle varaa tulkita. ”On ollut vapauttavaa, että piruetti voi olla vaikka ruma.”

Kiira Korpi on jättänyt entisen kotikaupunkinsa New Yorkin taakseen ja muuttanut takaisin Suomeen.

Ex-taitoluistelija Kiira Korpi vietti menneen kesän Suomessa auringosta ja mökkeilystä nauttien.

– Lepäsin ja olin paljon ulkona. Nautin auringosta ja luonnosta. Se on tehnyt hyvää suurkaupungin hälinän jälkeen. Muutenkin minulla on ollut sellainen elämänvaihe, että on ollut mukavaa levätä ja varata sille suosiolla aikaa, Kiira totesi tähdittämänsä Lumikuningatar -jääshow’n pressitilaisuudessa Vanhalla Ylioppilastalolla Helsingissä.

New Yorkissa asuneen Kiiran elämässä on tapahtunut viime aikoina paljon. Kesäkuussa Kiira kertoi avioerostaan miehensä Arthur Borgesin kanssa, eikä tilanne ole siitä muuttunut. Tällä haavaa Kiira on jättänyt myös New Yorkin taakseen ja muuttanut takaisin Suomeen.

– Näillä näkymin en ole menossa sinne takaisin, mutta varmaan käyn siellä. Koti on nyt pääkaupunkiseudulla.

”Minustakin löytyy angstinen puoli”

Ensi vuonna Tampereen Uros Live -areenalla Lumikuningatar -jääshow’ta tähdittävä Kiira antaa roolihahmossaan vihan tunteiden näkyä.

– Hänellä on joskus vaikea ja ahdas olla itsensä kanssa. Tykkään siitä, että saan välillä esittää angstista. Minustakin löytyy se puoli. Olemme kokeilleet rohkeasti erilaisia liikkeitä. On ollut niin raikasta ja vapauttavaa, että hyppy tai piruetti voi olla vaikka ruma.

Psykologiaa New Yorkissa opiskellut Kiira haluaa nostaa jatkossa esiin muutenkin tunnetyöskentelyn merkitystä.

– Oma tavoitteeni on, että sitä harjoitettaisiin tietoisesti taitoluistelussa. Tunneälykkyys saisi olla vahvemmin mukana valmennuksessa.

X