Julkkikset

Kotiliesi: Karoliina Blackburnin gynekologi oli ”mainio vanhan liiton muija” – tämä kysymys sai lääkärin huutamaan

Näyttelijä Karoliina Blackburn kertoo Kotiliedessä hakeneensa apua gynekologilta, kun arjesta tuli ankeaa ja väsymys painoi aina vaan.

Teksti:
Aino Kangaspuro Haaparanta
Kuvat:
Sara Pihlaja

Karoliina Blackburn yhdessä rescue-koiriensa kanssa.

Näyttelijä Karoliina Blackburn kertoo Kotiliedessä hakeneensa apua gynekologilta, kun arjesta tuli ankeaa ja väsymys painoi aina vaan.

Suureen suosioon nousseen tv-sarjan Hormonit! pääosanäyttelijä Karoliina Blackburn, 50, kertoo Kotiliedessä saaneensa oivalluksen kesän alussa. Arjesta oli tullut ankeaa ja harmaata, eikä aktiiviseen elämäntapaan tottunut näyttelijä saanut enää entisenlailla energiaa esimerkiksi liikuntaharrastuksistaan.

Kesäkuun 1. päivänä Karoliina Blackburn kuitenkin hoksasi jotain. Olotilalla oli tosielämän yhteys hänen Hormonit!-sarjassa näyttelemänsä Elenan roolihahmon kanssa. Lisäksi hän muisti ystävänsä kanssa aiemmin käymänsä keskustelun, joka koski vaihdevuosien aiheuttamia oireita ja niiden yhtäkkistä ja samanaikaista ilmenemistä.

”Tajusin, että ei herranjumala, minähän olen nyt tuossa romahdusvaiheessa. En jäänyt kärvistelemään, vaan menin saman tien koneelle ja varasin ajan gynekologille seuraavaksi päiväksi”, Karoliina kertoo lehdessä.

Karoliina Blackburn sanoo olleensa asian suhteen onnekas – hänelle sattunut gynekologi oli ”mainio vanhan liiton muija”, joka otti hänen oireensa kerralla todesta. Edes verikokeita ei tarvittu tai sydänääniä kuunneltu, vaan lääkäri määräsi hänelle välittömästi sekä progesteronia ja estrogeenia. Kun Karoliina kysyi, eikö mitään tutkimuksia tarvittu, gynekologi suorastaan tuohtui.

”Hän huusi minulle, että kun vastaanotolleni tulee vaihdevuosi-ikäinen nainen, joka sanoo, että hänellä on huono olo, minä uskon häntä! Sanoin siihen, että selvä.”

Lue Karoliina Blackburnin koko haastattelu Kotilieden verkosta.

X