Julkkikset

Krista Kosonen taistelee tietoisesti kateutta vastaan: ”Samat näyttelijät tavoittelevat jatkuvasti samoja rooleja”

Krista Kosonen iloitsee näyttelijäystäviensä saavutuksista. ”Ei tästä muuten mitään tulisi, sillä piirit ovat pienet”, Krista sanoo.

Teksti:
Johanna Yrjölä
Kuvat:
Tiia Ahjotuli

Näyttelijä Krista Kosonen vietti perheensä kanssa rentouttavan kaksiviikkoisen Malediivien-paratiisisaarilla.

Krista Kosonen iloitsee näyttelijäystäviensä saavutuksista. "Ei tästä muuten mitään tulisi, sillä piirit ovat pienet", Krista sanoo.

Näyttelijä Krista Kosonen ja Laura Birn näyttelevät ystävyksiä taidemaalari Helene Schjerfbeckin elämästä kertovassa Helene-elokuvassa, jossa Laura tekee pääroolin. Krista esittää taidemaalari Helena Westermarckia.

Tosielämässäkin näyttelijät ovat läheisiä ystäviä, eikä heidän välillään esiinny Kristan mukaan roolikateutta.

– Ajatus elokuvasta oli ollut olemassa tosi pitkään. Oli alusta asti selvää, että Laura näyttelee siinä Heleneä. Oikeastaan en ajatellut, että olisin leffassa missään roolissa, mutta nämä ovat niitä parisuhde-etuja, Krista sanoo viitaten siihen, että elokuvan on ohjannut hänen aviomiehensä Antti J. Jokinen.

– Olemme Lauran kanssa tosi hyviä ystäviä ja tuemme ja sparraamme jatkuvasti toisiamme. Ei tästä muuten mitään tulisi, sillä piirit ovat pienet: samat näyttelijät tavoittelevat jatkuvasti samoja rooleja. Mielestäni alalla ei ole kateutta, vaan kaikki tukevat toisiaan, mitä tulee vaikkapa palkkaneuvotteluihin. Taistelen myös tietoisesti kateutta vastaan, Krista sanoo.

Suoraa puhetta

Kristan mukaan alaan kuuluu myös se, että itselle mieluisat roolit menevät toisinaan sivu suun.

– Olen ottanut sen taktiikan, että jos joku toinen saa rooliin, jonka olisin oikein kovasti halunnut, sanon ääneen, että: ”Tuo olisi ollut ihana rooli!” On hienoa, kun asioista voi puhua suoraan.

Lue myös: Kansainvälisellä uralla loistava pienen lapsen äiti Laura Birn: ”Minun ei ole tarvinnut valita työn ja perheen välillä”

X