Julkkikset

Laura Vuorinen on Paula Koivuniemen kokki, meikkaaja, autokuski, naapuri ja lemmikkien yhteishuoltaja: ”Tiedämme toisistamme suunnilleen kaiken”

Monitoiminainen Laura Vuorinen pitää huolen siitä, että Paula Koivuniemi muistaa syödä ja saapuu ajoissa keikkapaikalle. Hän on paitsi tähden avustaja, myös läheinen ystävä. - Välillämme on sataprosenttinen luottamus.

Teksti:
Miia Siistonen
Kuvat:
Mirva Kakko

Paula Koivuniemi ja Laura Vuorinen ovat työkaverit ja erottamattomat ystävät.

Monitoiminainen Laura Vuorinen pitää huolen siitä, että Paula Koivuniemi muistaa syödä ja saapuu ajoissa keikkapaikalle. Hän on paitsi tähden avustaja, myös läheinen ystävä. - Välillämme on sataprosenttinen luottamus.

Yhteistyö alkoi ystävyydestä. Laura Vuorinen, 35, ja Paula Koivuniemi, 73, tapasivat toisensa ensi kerran kymmenisen vuotta sitten yhteisen tuttavan luona Floridassa, jossa Laura opiskeli tuolloin MBA-tutkintoa.

Naisilla synkkasi heti. Liki 40 vuoden ikäero ei tuntunut missään.

Kun Laura seuraavana kesänä palasi Suomeen, he kohtasivat taas sattumalta. Lauran it-alan työpaikka sijaitsi Paulan naapuritalossa. Juttu jatkui siitä, mihin se edellisellä kerralla oli jäänyt. Laura lähti mukaan parille keikalle artistin seuraksi ja alkoi avustaa häntä mm. tietotekniikkaan liittyvissä asioissa.

– Lopulta ehdotin, että tulepa mulle töihin, Paula muistelee.

Niin Laurasta tuli PKK-Viihde Ky:n työntekijä.

Paula Koivuniemi ja Laura Vuorinen: yhteishuoltajina lemmikeille

Avustajan toimenkuva on laajentunut pikku hiljaa. Aluksi Laura nauraa olleensa ”kanakuski”.

– Hain Paulalle kanaa kaupasta.

Vuosikaudet Paula pyöritti lähes kaikkea yritystoimintaa itse. Laati sopimukset, hoiti laskutuksen, suunnitteli esiintymiset ja ajoi keikkapaikoille. Nyt, 73-vuotiaana, se kävisi turhan raskaaksi. Laura hoitaa paperityöt, seuraa mukana keikoille ja vuorottelee ratissa. Maskeerauskoulun käyneenä hän osaa myös meikata ja laittaa Paulan hiukset ennen esiintymistä.

Nykyään naiset asuvatkin samassa talossa, joskin eri kerroksissa. Lauralla on Siru-niminen rescue-koira ja Paulalla Oliver-kissa, joista he huolehtivat yhdessä. Usein Laura laittaa myös ruuan molemmille.

– Muutenhan minä unohtaisin syödä, Paula sanoo nauraen.

Paula Koivuniemi ja Laura Vuorinen ovat myös kahden lemmikin yhteishuoltajat.
Paula on kiintynyt Lauran Siru-koiraan ja ulkoiluttaa tätä usein.

Sataprosenttinen luottamus

Naiset kehuvat hyvää keskinäistä kemiaansa. Paula sanoo saaneensa Laurasta uutta virtaa ja nuortuneensa.

– Välillämme on sataprosenttinen luottamus. Tiedämme toisistamme suunnilleen kaiken.

Kymmenen vuoden ystävyyden aikana Paula on Lauran mukaan pehmentynyt.

– Hän oli ennen paljon tarkempi ja kärkkäämpi ja halusi tehdä asiat samoin kuin aina ennenkin: ”Näin on toimittu 50 vuotta ja toimitaan vastakin”. Silloin meille saattoi tulla kiistaa ihan naurettavista pikkuasioista. Nykyään Paula on huomattavasti joustavampi.

Laura on jämpti ja suunnitelmallinen ja haluaa olla aina ajoissa. Paula taas on viime tipan ihminen. Silti yhteentörmäyksiä tulee enää harvoin.

– Keksin ruveta pakkaamaan valmiiksi Paulankin tavarat. Näin pääsemme lähtemään sovittuun aikaan ja olemme ajoissa perillä.

Urasuunnitelmia Paula tekee enää korkeintaan vuodeksi eteenpäin. Mutta vaikka työtoveruus päättyisi, ystävyys jää.

X