Julkkikset

Michael Monroe: ”En voisi ikinä kuvitella olevani jonkun ventovieraan kanssa intiimisti”

Rockmuusikko Michael Monroe ei kaipaa kliseistä rokkielämää. Positiiviselle rokkarille aitoa onnea elämään tuovat vaimo Johanna sekä kissat Nupu ja Lumi.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Om-Arkisto

Michael Monroe ei harrasta machoilua.

Rockmuusikko Michael Monroe ei kaipaa kliseistä rokkielämää. Positiiviselle rokkarille aitoa onnea elämään tuovat vaimo Johanna sekä kissat Nupu ja Lumi.

Rockmuusikko Michael Monroe, 55, tunnetaan positiivisesta asenteestaan. X Factor Suomi -tuomarina ja -valmentajana hän haluaa antaa ohjelmaan osallistuville totuudenmukaista ja rakentavaa mutta myös mahdollisimman kannustavaa palautetta.

– Suomessa useilla ihmisillä on todella heikko itsetunto, ollaan kauhean ujoja eikä uskalleta edes yrittää. Minusta kellekään ei saa sanoa, että et osaa tai et ole tarpeeksi hyvä, Michael sanoo.

Michael näkee punaista joka kerta katsoessaan tv-ohjelmaa, jossa tuomarit naureskelevat laulukilpailuun osallistuville.

– Ei musiikilla voi kilpailla. Se on loppujen lopuksi makuasia. Nuotin vierestäkin voi laulaa hyvin.

Käytöstavat kunniaan

Michael haluaa kohdella kaikkia kunnioituksella niin tv-kameroiden edessä kuin niiden sulkemisen jälkeenkin. Myös käytöstavat ovat Michaelille tärkeitä. Herrasmiesmäisyytensä Michael on perinyt isältään.

– Isäni Pentti Fagerholm oli hyvinkin herrasmies. Sen takia esimerkiksi odotan aina, että nainen istuu ennen minua. Minut on kasvatettu kohteliaaksi. Käytöstavat ovat minulle tärkeitä, Michael sanoo.

Tiukka ei machoilulle ja kliseiselle rokkielämälle

Michaelille kaikki ihmiset ovat samanarvoisia ja hän kohtelee kaikkia samalla tavalla, sukupuolesta viis. Machoiluun Michael ei lähde ikinä mukaan.

– Esimerkiksi naisten silmäileminen ja heidän ulkonäkönsä kommentoiminen äijäporukassa on tyhmää, lapsellista, dorkaa ja mautonta. Miehet osaavat olla aika tolvanoita. Monet miehet luulevat, että he osaavat kaiken paremmin kuin naiset ja että he ovat rakentaneet koko yhteiskunnan. Ei tämä systeemi edes niin hyvin toimi, että sillä voisi hirveästi leuhkia, Michael pohtii.

Kliseinen rokkarielämäkään ei kiinnosta Michaelia. Hän on jo aiemmin kertonut, että ei ole koskaan mennyt sänkyyn yhdenkään groupien kanssa. Muutenkaan vieraisiin sänkyihin hyppiminen ei ole ikinä ole sopinut yksiin Michaelin ajatusmaailman kanssa.

– En voisi ikinä kuvitella olevani jonkun ventovieraan kanssa intiimisti. Sellainen ei ole ikinä ollut minusta järkeenkäypää. Ajattelin, että jos tapaisin elämäni rakkauden, niin sitten sitä kivempaa se on, mitä vähemmän on ollut tekemisissä intiimisti muiden kanssa, Michael kertoo.

Onni on rakas vaimo ja ihanat kissat

Joka päivä onnea Michaelin elämään tuovat hänen rakas vaimonsa Johanna Fagerholm sekä kissat, joita Michael on kuvaillut hänen ja Johannan lapsiksi.

Ennen Johannan tapaamista Michael oli 15 vuotta naimisissa edesmenneen vaimonsa Jude Wilderin kanssa.

– Kun hän menehtyi, ajattelin, etten enää ikinä löydä ketään toista. Onneksi löysin Johannan. On siunaus, että sain toisen mahdollisuuden. Johanna on ainoa nainen elämässäni. Olen niin onnellinen, että minulla on vaimoni ja meidän kissat.

Michael ja Johannan joutuivat hyvästelemään yhden rakkaista kissoistaan kesän lopulla.

– Pikku-Neidillä oli jo ikää. Mutta meillä on edelleen Nupu ja Lumi. Eläimet ovat niin ihania. Ne ovat vilpittömiä eivätkä teeskentele. Monet asiat, kuten venyttely, sujuvat niiltä ihan luonnostaan. Ihmiset voisivat ottaa niistä mallia, Michael sanoo.

X Factor Suomi MTV3-kanavalla sunnuntaisin klo 19.30.

X