Julkkikset

Minna Kuukka teki sen taas – tältä näyttää piparkakuista tehty legendaarinen rakkauden symboli

Minna Kuukka on tunnettu upeista piparkakkutaloistaan. Tällä kertaa Kuukan talotehtaassa syntyi rakkauteen ja romantiikkaan yhdistetty rakennus.

Teksti:
Christina Boman
Kuvat:
Instagram, Liisa Valonen ja Minna Kuukan kotialbumi

Minna Kuukka tunnetaan upeista piparitaloistaan.

Minna Kuukka on tunnettu upeista piparkakkutaloistaan. Tällä kertaa Kuukan talotehtaassa syntyi rakkauteen ja romantiikkaan yhdistetty rakennus.

Ruoanlaittoa rakastava radiojuontaja ja Annan kolumnisti Minna Kuukka on ihastuttanut Instagram-seuraajiaan vuosien varrella mitä upeimmilla piparkakkutaloillaan. Tämäkään vuosi ei ole poikkeus, ja ahkera leipoja aloitti piparkakkutaiteilun jo lokakuussa hurjalla piparkauhutalollaan.

Joulun ihmemaata Minna ei ole vielä seuraajilleen esitellyt. Sen sijaan Instagram-tilille on ilmestynyt historiallinen – romantiikkaan ja rakkauteen tyypillisesti liitetty – maamerkki suoraan Pariisista, eli Eiffel-torni. Turistien suosima torni on tunnettu upeista valoistaan, ja ne löytyvät luonnollisesti myös kunnianhimoisen leipurin luomuksesta.

Eikö kuva näy? Voit katsoa sen myös täältä.

– Kaipa Pariisi-kesän jälkeen oli väistämätöntä, että tämmöisestä tää tänä vuonna alkaa. Aika mötkö, Minna kirjoittaa julkaisun yhteydessä.

Tunnelmallinen Eiffel-torni on saanut ihailuja osakseen.

– No terve! HUIMA!! Hanna Sumari kommentoi.

Myös Anni Ihamäki ja Teresa Välimäki osoittivat ihastusta Minnan leipomusta kohtaan.

Eikä piparkakkutaiteilija tunnu laakereillaan juuri lepäävän, sillä pian Eiffel-tornin jälkeen Instagramiin ilmestyi jälleen uusi luomus – tunnelmallinen matkailuauto.

– Aamulla töihin lepäämään, Minna vitsailee kuvatekstissään.

Piparkakkutaloja vuodesta toiseen

Minna Kuukka kertoi vastikään Annan haastattelussa, että ”Kuukan talotehdas” on jokavuotinen perinne, joka starttaa hyvissä ajoin ennen joulua. Silloin Minna päästää mielikuvituksensa valloilleen. Piparkakkutaikinasta ei rakennella mitään tavallisia tönöjä, vaan kartanoita ja huviloita sekä erilaisia liikennevälineitä. Luomukset hän lahjoittaa läheisilleen.

Minna kertoo saaneensa jo lapsena tyydytystä siitä, että voi ruokkia muita. Sittemmin kokkausharrastuksesta on tullut iso osa Minnan arkea, ja ruoanlaitto auttoi pysymään positiivisena silloinkin, kun elämä säikäytti ikävillä uutisilla.

Minnalla ei ole ruoka-alan koulutusta, mutta hän on osallistunut monille kokkauskursseille.

Toissa vuonna perhe valmistautui jouluun poikkeuksellisesti matalissa tunnelmissa. Puolisolla oli todettu rutiinioperaation yhteydessä syöpä. Se luonnollisesti säikäytti. Juuri ennen joulua tytär Viola vielä sairastui koronaan ja poti tautia eristyksissä omassa huoneessaan. Myös muu perhe joutui karanteeniin, ja isovanhempien kyläily piti perua. Minna valmisti kuitenkin kaikki perinteiset jouluruoat, hieman pienempinä annoksina vain.

– Ikävistä uutisista huolimatta päätimme, että on parasta jatkaa mahdollisimman normaalia elämää. Ja siihen kuuluu se, että laitetaan ruokaa. En usko, että tuo parin kuukauden siivu lasten mielestä poikkesi kovinkaan paljon totutusta, Minna kuvaili aiemmin Annan haastattelussa.

X