Julkkikset

Näyttelijätähti Heidi Krohn, 89, kertoo Vivassa, mitä ihailee ystävässään iskelmätähti Vieno Kekkosessa, 89

Heidi Krohn ja Vieno Kekkonen kertovat tuoreessa Viva-lehdessä, kuinka ystävyys alkoi kummankin ollessa vasta 19-vuotiaita.

Teksti:
Aino Kangaspuro Haaparanta
Kuvat:
Sampo Korhonen

Heidi Krohn ja Vieno Kekkonen ovat pitkän linjan ystäviä.

Heidi Krohn ja Vieno Kekkonen kertovat tuoreessa Viva-lehdessä, kuinka ystävyys alkoi kummankin ollessa vasta 19-vuotiaita.

Kun Heidi Krohn ja Vieno Kekkonen tapasivat keväällä 1953 Teatterikoulun pääsykokeissa, muistaa Vieno ajatelleensa, että Heidi oli maailman kaunein nainen, myöhemmin mittavan iskelmätähden uran tehnyt Vieno kertoo tuoreessa Viva-lehden haastattelussa.

Joku olisi voinut pitää kahden nuoren teatterikoululaisen ystävystymistä epätodennäköisenä – olivathan heidän taustansa varsin erilaiset. Siinä missä Vieno oli kotoisin maalaistalosta Karttulasta, oli Heidi kuuluisasta kulttuurisuvusta. Hänen isänsä, Eino Krohn, oli kirjallisuustieteen ja estetiikan professori ja kuului Teatterikoulun opettajakuntaan. Heidin äitipuoli oli puolestaan Kerttu Krohn, Kansallisteatterin näyttelijä.

Erilaisista lähtökohdistaan huolimatta Heidi ja Vieno ovat olleet ystäviä nyt jo 70 vuotta. Naisten mukaan perheen ja ystävien merkitys on vain korostunut työelämän kiireiden väistyttyä.

”Meillä on omia asioita, joista ei puhuta edes lapsille”, Vieno toteaa lehdessä.

Lue myös: Laulaja Vieno Kekkosen Elina-tytär kertoo Kotiliedessä rintasyövästään: ”Sairastuneen tehtävä ei ole taistella vaan pitää huolta itsestään”

Ystävyyden taustalla on syvä kunnioitus toista kohtaan. Tämä näkyy muun muassa siinä, millaisia asioita he ihailevat toisissaan.

”Vieno kirjoitti ylioppilaaksi aikuisiällä, 48-vuotiaana vuonna 1983. Se on kertakaikkisen ihmeellinen suoritus!” Heidi kehuu ystäväänsä lehdessä.

Vieno kertoo puolestaan ihailevansa Heidin ammattitaitoa näyttelijänä.

”Olen katkera, ettei häntä ole palkittu missään gaalassa elämäntyöpalkinnolla.”

Lue Heidi Krohnin ja Vieno Kekkosen koko haastattelu joko verkosta tai uusimmasta Viva-lehdestä, numerosta 9/2023.

X