Pirjo Nuotio ja puoliso Reijo Markku.
Julkkikset

Pirjo Nuotio 30 vuoden yksinasumisen jälkeen avoliittoon: ”17 vuotta tulimme toisen luo kassi kourassa”

Pirjo Nuotio ja Reijo Markku huomasivat, että käytännön asiat helpottuivat avoliiton myötä.
Teksti: Emilia Saloranta Kuvat: Tiia Ahjotuli

17 vuotta yhdessä olleet ex-uutisankkuri Pirjo Nuotio ja teollinen muotoilija Reijo Markku muuttivat kaksi kuukautta sitten avoliittoon.

Molemmille muutos on siltä osin suuri, sillä Reijo on asunut aikuisikänsä yksin, Pirjokin viimeiset kolmekymmentä vuotta.

– Erosin vuonna 1992, enkä sen jälkeen ole asunut miehen kanssa, vaikka on niitä tuossa muutama pyörinyt, Pirjo keventää.

Käytännössä pari on viettänyt kuitenkin yhteisten vuosien aikana lomat yhdessä ja vapaalla paljon aikaa vuoroin toistensa luona, milloin Pirjon ”maalaiskodissa” Munkkiniemessä tai Reijon luona Helsingin keskustassa.

Kaikki samassa paikassa

Yhteisen kodin he perustivat lopulta Pirjon luo. Lyhyen yhteisasumisen aikana he ovat huomannet, että avoliitto helpottaa käytännön toimia.

– Seitsemäntoista vuotta tulimme toisen luo kassi kourassa. Aina jotain oli unohtunut, milloin naamarasvat, fööni, lääkkeet tai monot. Nyt kaikki roinat ovat yhdessä paikassa, ja voi lähteä nopeammin vaikka golfaamaan, Pirjo kuvailee.

Kesällä seitsemänkymppisiä juhliva Pirjo on ollut eläkkeellä vuodesta 2016, yhdeksän vuotta nuorempi Reijo käy yhä töissä. Pari harrastaa yhdessä golfia ja kulttuuria, mutta avoliiton jälkeen myös arkisempia hommia on hoidettu kaksin.

– Olemme esimerkiksi käyneet enemmän kaupassa yhdessä. On myös helpompi, kun ei tarvitse vaihtaa lakanoita tai siivota kahdessa paikassa, Pirjo kertoo.

He ovat voineet luopua myös toisesta autosta ja siirtyä yhden auton taktiikkaan.

– Kahden kuukauden kokemuksella yhteiselo on ollut antoisaa, hauskaa ja mukavaa, Reijo ynnäsi tällä viikolla Hämeenlinnan Uuden Kesäteatterin Mitä kuuluu Marja-Leena -ensi-illassa.

X