Julkkikset

Saara Aalto kertoo Seurassa pohtineensa perheen perustamista: ”Eihän sitä voi tietää, saako edes lasta”

Laulaja Saara Aalto on tehnyt viimeiset kolme vuotta töitä uupumuksen partaalla. Myös hänen puolisonsa Meri Sopanen on kokenut työuupumuksen. Nyt 32-vuotias Saara on havahtunut siihen, että itsestään on pidettävä huolta, samoin parisuhteesta.

Teksti:
Aino Haaparanta
Kuvat:
Paula Kukkonen, Om-Arkisto

Saara Aalto julkaisee syksyllä 2019 sekä suomenkielisen että englanninkielisen joululevyn.

Laulaja Saara Aalto on tehnyt viimeiset kolme vuotta töitä uupumuksen partaalla. Myös hänen puolisonsa Meri Sopanen on kokenut työuupumuksen. Nyt 32-vuotias Saara on havahtunut siihen, että itsestään on pidettävä huolta, samoin parisuhteesta.

Häitä manageri-kihlattunsa Meri Sopasen kanssa suunnitteleva laulaja Saara Aalto kertoo uusimmassa Seurassa pohtineensa viime aikoina sitä, haluaako hän jossain vaiheessa perustaa kenties oman perheen.

Helppoa se ei tule olemaan, jo pelkästään sen vuoksi, että lasten saaminen ei ole koskaan itsestäänselvyys. Lisäksi sateenkaariperheille sallitaan tällä hetkellä Suomessa vain perheen sisäiset adoptiot.

”Kohta sitäkin pitää miettiä, haluaako lapsia ja mikä on oikea aika lapsille. Eihän sitä voi tietää, saako edes lasta. Adoptiokaan ei ole meille kauhean helppoa”, Saara sanoo Seurassa.

Jaksaminen ja parisuhde koetuksella

Vaikka Saara Aalto ja Meri Sopanen suunnittelevatkin tällä hetkellä häitä, on suhde ollut Saaran mukaan koetuksella.

Vuosi sitten, kun Saara oli juuri aloittanut intensiivisen kuuden kuukauden harjoittelujakson Britannian Dansing on Ice -ohjelmassa, Suomessa työuupumuksesta itseään paranteleva Meri soitti Saaralle Skype-puhelun ja kertoi tyytymättömyydestä suhteeseen.

”Meri sanoi, ettei jaksa suhdetta, jossa ura menee aina kaiken ohi. Se herätti minussa paljon tunteita. Tajusin, että minulla on uskomattoman hieno parisuhde, jota en halua pilata työni takia.”

Puoliso Meri Sopasen vaatimus sai Saara Aallon vähentämään töitä. Sitä ennen hän työskenteli lähes uupumukseen saakka.
Puoliso Meri Sopasen vaatimus sai Saara Aallon vihdoin vähentämään töitä.

Saara kertoo Seurassa, ettei vetäytyminen luistelukilpailusta ollut vaihtoehto. Saara kuitenkin ymmärsi silloin, että myös parisuhteen hoitamiselle pitää järjestää aikaa, vaikka Saara ja Meri olivatkin yhdessä jatkuvasti työn merkeissä.

”Minun oli pakko katsoa peiliin. En todellakaan haluaisi ikinä tehdä mitään, mikä voisi vahingoittaa meidän suhdettamme tai Meriä. Oli kauheaa, etten pystynyt olemaan Merin tukena, kun hän oli sairas. Meri joutui selviämään yksin. Ajattelin, miten kauhea puoliso oikein olenkaan.”

Lue lisää uusimmasta Seurasta!

Lue myös:

Saara Aalto hoitaa kauneuttaan myös ruokavaliolla: ”Vältän vehnää ja sokeria”

Saara Aalto ja manageripuoliso Meri Sopanen tekivät yhteistyönä kappaleen läheisten menettämisestä – taustalla henkilökohtaiset syyt

Tämän takia fanitamme Saara Aaltoa ja Frozenin Elsaa – 5 sykähdyttävää syytä sanoa #nofear ja laulaa Let It Go

X