Julkkikset

Sinuhe Wallinheimon isä, syöpätautien erikoislääkäri, menehtyi syöpään: isä ja poika toteuttivat tavoitelistaa viimeisille elinviikoille asti

Sinuhe Wallinheimo on onnellinen, ettei isän kanssa jäänyt sanomatta tai tekemättä mitään.

Teksti:
Emilia Saloranta
Kuvat:
Tiia Ahjotuli

Sinuhe Wallinheimo.

Sinuhe Wallinheimo on onnellinen, ettei isän kanssa jäänyt sanomatta tai tekemättä mitään.

Kansanedustaja Sinuhe Wallinheimolla on takana rankka kesä. Perheessä oli kaksi syövän aiheuttamaa kuolemantapausta. Sinuhen isä, joka teki uransa syöpätautien erikoislääkärinä, menehtyi kesäkuussa. Vaimon sisko kuoli vähän aikaisemmin.

– Molemmissa oli tiedossa, että parantavaa hoitoa ei ole. Sen mukaan alkuvuodesta mietittiin minun viisikymppisiänikin, että he olisivat vielä mukana. Isä sairastui jo vuonna 2013. Hän pystyi ammattinsa tuomalla kompetenssilla valmistamaan meitä, maaliskuussa virallisesti pyöreitä täyttänyt Sinuhe kertoo.

Sinuhe on onnellinen, että isän kanssa ei jäänyt mitään sanomatta tai tekemättä. He ovat aina olleet läheisiä. Viimeiset vuodet kaksikko toteutti yhdessä 76-vuotiaana menehtyneen isän bucket listia – listaa kokemuksista, joita haluaa toteuttaa ennen kuolemaansa.

– Isä oli kova rallimies ja käytiiin paljon ajamassa kaikilla erilaisilla moottoriurheiluvälineillä. Kankkusen Juhan kanssa käytiin hänen ralliautoillaan, muillakin vehkeillä vielä hänen viimeisille viikoille asti. Ihan tietoisesti vietin hänen kanssaan vielä enemmän aikaa diagnoosin jälkeen.

Arvokas aika

 Sinuhella itsellään on kolme lasta, joista kaksi vanhinta asuu jo omillaan. 21-vuotias Joanna nähdään Rantabaari-sarjan viidennellä tuotantokaudella.

– Sarjan kuvaukset alkoivat hänellä juuri sinä päivänä kesällä, kun jouduin ilmoittamaan, että ukki on menehtynyt.  Sanoin, että nyt hoidat vain kuvaukset purkkiin.

Mies uskoo, että menetykset ovat muuttaneet häntä.

– Tietenkin varmasti sitä on muuttunut ihmisenä. Osaa arvostaa aikaa, joka on jäljellä, ravintola Wiskarilan 3-vuotissyntymäpäivillä piipahtanut Sinuhe totesi ennen ajelua kotiin Jyväskylään.

X