Julkkikset

Tässä ovat uudet Vain elämää -tähdet! Äänestä, ketä heistä odotat eniten

Hirvensalmen Satulinnassa nähdään muun muassa Eini ja Neon 2 -yhtyeestä tuttu Jussi Rainio.

Teksti:
Johanna Jantunen
Kuvat:
Petri Aho / Nelonen

Heidät nähdään syksyllä Vain elämää -ohjelmassa.

Hirvensalmen Satulinnassa nähdään muun muassa Eini ja Neon 2 -yhtyeestä tuttu Jussi Rainio.

Nelonen on paljastanut syksyllä alkavan 15. Vain elämää -kauden uudet artistit. Artisteina nähdään Eini, Marko Hietala, Hanna PakarinenJussi RainioIlta, Costello Hautamäki, Roope Salminen ja Waldo. Kaikki ovat mukana ohjelmassa ensimmäistä kertaa.

Äänestä jutun lopussa, ketä artisteista odotat eniten!

Eini

Einillä on takanaan pitkä ja upea ura artistina. Hän on tehnyt yli 8 000 keikkaa ja julkaissut 15 albumia. Einin suurimpia hittejä ovat muun muassa Yes Sir, alkaa polttaa sekä Kesä ja yö.

Einin vauhti ei ole hidastumassa, vaan hän jatkaa lavojen kuningattarena. Einin viimeisin single Tää kaikki olis voinut olla sun julkaistiin muutama viikko sitten.

”Olen kasvanut nuoresta ja vaatimattomasta tytöstä tähän päivään, ja sille matkalle on osunut monenlaista. Nyt olen loistavassa elämäntilanteessa! Joskus olen katsonut elämää pitkän tumman putken läpi. Sen päässä on näkynyt valoa, ja nyt olen siinä valossa”, Eini kertoo tiedotteessa.

© Petri Aho / Nelonen

Marko Hietala

Marko Hietala tunnetaan Nightwishin entisenä pitkäaikaisena jäsenenä. Vuonna 2019 hän julkaisi sooloalbumin Mustan sydämen rovio.

Viime aikoina Marko on tehnyt yhteistyötä ex-Nightwish-työkaverinsa Tarja Turusen kanssa. He julkaisivat äskettäin upean vastaanoton saaneen singlen Left On Mars. Kappale on esimakua Markon albumista, joka julkaistaan ensi vuoden alkupuolella.

“Minulla on toki saavutuksia urallani: on hyviä biisejä ja levyjä sekä pystejä takan päällä. Isoin saavutus, jota edelleen tavoittelen, liittyy kotiin. Pyrin pitämään yllä rehellisyyttä ja rohkeutta, että luottamani ihmiset voivat luottaa minuun.”

Lue myös Anna.fi: Eini asetti itselleen kovan tavoitteen Tanssi tähtien kanssa -kisaan: ”Lähden täysillä mukaan”


© Petri Aho / Nelonen

Hanna Pakarinen

Hanna Pakarinen voitti Suomen ensimmäisen Idols-laulukilpailun 20 vuotta sitten. Vuonna 2007 Hanna edusti Suomea Euroviisuissa kappaleellaan Leave Me Alone. Artistiuransa lisäksi hän on tehnyt töitä myös ääninäyttelijänä, äänikirjojen lukijana ja radiojuontajana. Hannan viimeisin single Elämä on elämää julkaistiin vuonna 2023, ja tänä vuonna julkaistiin hänen elämäkertansa Elämä naurattaa.

Hannan yhtenä unelmana on päästä ääneksi Avara luonto -ohjelmaan.

“Olen kuullut, että olen pirskahteleva, kova puhumaan ja äänekäs. Olen miettinyt sen ehkä olevan jollain tasolla kuorta, jonka taakse on helppo mennä piiloon. Olen hirveän voimakas. En anna kenenkään satuttaa, mutta se ei tarkoita, etteikö minuun oikeasti sattuisi.”

© Petri Aho / Nelonen

Jussi Rainio

Jussi Rainio on Neon 2 -yhtyeen laulaja ja lauluntekijä. Vuonna 1992 single Polku toi bändille suuren suosion. Vuonna 1997 Jussi siirtyi keikkailemaan ja tekemään musiikkia Rainio Bros -kokoonpanon kanssa, myöhemmin myös Ressu Redfordin kanssa.

Neon 2 alkoi tehdä paluuta vuonna 2014, ja nykyään yhtye keikkailee ja julkaisee musiikkia aktiivisesti.

”En katso ketään ylös tai alas, pidän kaikkia tasavertaisina. Minusta ei saa starbailijaa. Se on ehkä myös itsetuntokysymys. Nuoruuteni oli hatara, ja identiteettini on seitinohut. Tällainen minusta kuitenkin tuli, ja ehkä tämä boheemi taiteilijuus sopiikin minulle.”

Lue myös: Neon 2 -yhtyeen Jussi Rainio varttui epävakaissa oloissa – yksi kesä oli erilainen: ”Sain elää hetken vailla huolen häivää”

© Petri Aho / Nelonen

Ilta

Upea Ilta hurmasi suomalaiset laulamalla Cheekin hittikappaleessa Sillat. Vuoden 2021 UMK-kappaleesta Kelle mä soitan tuli valtava hitti. Ilta tunnetaan myös Elämäni biisi -ohjelman artistina.

Ilta on tulkitsija, joka ei pelkää näyttää tunteitaan. Se kuuluu myös hänen musiikissaan.

”Aikaisemmin minun oli vaikea löytää itseäni artistina. Ympäriltä tulevan mielipideryöpyn alta minun oli vaikea kuulla, mitä mieltä itse olin kaikesta. Nyt, kun mietin tätä kaikkea, asiat tuntuvat loksahtaneen paikoilleen – tiedän kuka olen. Monesti pysähdyn ja mietin, että elän unelmaani.”

Lue myös Kotiliesi.fi: Kun laulaja Ilta, 26, meni naimisiin vuoden seurustelun jälkeen, osa ihmisistä kauhisteli – ”Minulla oli rauha asian kanssa” 

© Petri Aho / Nelonen

Costello Hautamäki

Costello Hautamäki on ehtinyt pitkän uransa aikana soittaa muun muassa Hanoi Rocksissa ja Sleepy Sleepersissä, mutta jo yli 40 vuotta Costello on vaikuttanut Popedassa. Hän on Popedan kitaristi sekä kappaleiden säveltäjä, sanoittaja ja tuottaja. Costello on julkaissut myös kolme sooloalbumia.

Costello on äärimmäisen arvostettu kitaristi ja suomalaisen rockin elävä legenda.

“Olen ylpeä siitä pikkupojan palosta, joka minussa elää vieläkin. Olen edelleen se sama kitaran rämpyttäjä, ja olen pystynyt tekemään sitä näin pitkään kaikissa muodoissa ympäri maailmaa.”

© Petri Aho / Nelonen

Roope Salminen

Vuonna 2010 Roope Salmista pyydettiin mukaan yhtyeeseen, jonka oli tarkoitus soittaa yksi keikka. Yhtyeen nimeksi tuli Roope Salminen & Koirat, ja keikkaputki venähti 15 vuoden mittaiseksi. Yhtyeen isoimpia hittejä on Madafakin darra.

Roope on juontanut useita tv-ohjelmia, näytellyt sarjoissa ja elokuvissa sekä tehnyt keikkaa improvisaatioryhmänsä kanssa.

”Urani on sarja epäonnistumisia, jotka ovat johtaneet myös hyvään. Se on yrityksiä löytää oma paikkansa ja hyväksyntää sieltä, missä sitä ei ollut tarjolla. Silti en vaihtaisi juuri mitään.”

© Petri Aho / Nelonen

Waldo

Ysärin kuninkaalliseksikin tituleerattu artisti on tehtaillut hittejä jo kolmella vuosikymmenellä, eikä loppua näy. Hänen tunnetuimpia biisejään ovat muun muassa Feel So Good, 1000 WaysLose Control ja U Drive Me Crazy.

”Olen äärimmäisen kiitollinen voidessani esiintyä edelleen isoilla estradeilla. Se on huikeaa hommaa! Toivon, että saisin tehdä tätä hamaan tappiin asti.”

© Petri Aho / Nelonen
X