Kuninkaalliset

Herttuatar Catherine ja prinssi William saivat pojan!

Herttuatar Catherinen ja prinssi Williamin kolmas lapsi syntyi tänään. Sekä pikkuprinssi että äiti voivat hyvin.
23.4.2018 Teksti: Johanna Jantunen Kuvat: MVPhotos

Iso-Britannian kuninkaalliseen perheeseen on syntynyt uusi prinssi. Herttuatar Catherinen, 36, ja prinssi Williamin, 35, kolmas lapsi syntyi maanantaina 23.4.2018 kello 11:01 St Maryn sairaalan yksityissiivessä Paddingtonissa Lontoossa. Myös prinssi George ja prinsessa Charlotte syntyivät samassa sairaalassa.

Prinssi painoi syntyessään noin 3800 grammaa (8,7 paunaa).

Kate ja William vahvistivat syyskuussa 2017 odottavansa kolmatta lastaan. Kate kärsi alkuraskaudestaan rajusta raskauspahoinvoinnista, hyperemeesistä, joka vaivasi häntä myös kahden edellisen raskauden aikana.

The Telegraph -lehden mukaan Kate ja William eivät tienneet etukäteen, onko lapsi tyttö vai poika, sillä he halusivat pitää vauvan sukupuolen yllätyksenä.

Vauvan nimi julkistetaan pian

Vastasyntynyt prinssi on kruununperimysjärjestyksessä tällä hetkellä viides. Hänen edellään ovat prinssi Charles, prinssi Willian, prinssi George ja prinsessa Charlotte.

Pikkuprinssin nimi ilmoitetaan todennäköisesti parin päivän sisällä, sillä myös hänen sisarustensa nimet julkistettiin vain pari päivää syntymän jälkeen. Perheen kuopus saanee kolme nimeä, kuten hänen veljensä George Alexander Louis ja siskonsa Charlotte Elizabeth Diana.

Vedonlyöntitoimistojen veikatuimpia pojan nimiä ovat olleet Arthur ja Albert.

Neljän viikon kuluttua ensimmäinen edustustehtävä

Kate pitää hetken vauvanhoitovapaata, mutta luultavasti hänet nähdään edustamassa jo neljän viikon kuluttua, sillä 19. toukokuuta juhlitaan prinssi Harryn ja Meghan Marklen häitä. Kenties häät ovat myös tuoreen prinssin ensimmäinen edustustilaisuus.

Lähteet: Kensington PalaceTelegraph

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *